Er zit weer energie in Hotel Stroom (en vers brood)

In Stroom kun je terecht voor een (behoorlijk luxe) hotelkamer of -suite, ontbijt, lunch en diner.

9 Dec 2013 Mirjam de Winter

blogger Mirjam is mede-oprichter van De Buik van Rotterdam. Ze kwam ter wereld met een paar honderdduizend extra smaakpapillen op haar tong.

Er zit weer energie in Hotel Stroom (en vers brood)

Laten we eerlijk zijn: tot voor kort kwam je niet voor je plezier in hotel-restaurant Stroom in het Lloydkwartier. Het was er ongezellig, de inrichting kil en het bedienend personeel vaak ongeïnteresseerd. Soms was het in de verste verte niet te bekennen, zelfs niet als je BRAND! riep. Maar sinds Jantiene Berg en Edwin van der Meijde afgelopen zomer het hotel en restaurant overnamen, zit er weer energie in de oude krachtcentrale. En een warme bakker. ??

De nieuwe hoteliers weten dan ook waar ze het over hebben. Jantiene Berg was de afgelopen vier jaar directeur van Hotel New York en (oud-journalist) Edwin van der Meijde is mede-eigenaar van het bekroonde Suitehotel Pincoffs aan de Stieltjesstraat. Samen hebben ze grote plannen voor hun nieuwe zaak in het Rotterdamse 'mediapark'.

'Stroom moet een landingsbaan worden voor al die nieuwe bewoners van het Lloydkwartier en de mensen die hier werken,' zegt Jantiene. 'Een plek waar je je krantje haalt, de beste koffie drinkt, maar ook je verse (biologische) groenten en brood kunt kopen. En we zoeken nog naar iets thematisch. Iets wat past in de omgeving en ook te maken heeft met de oude liefde van Edwin: media dus.'

??Broodoven

Het eerder zo kille restaurant-gedeelte is voorlopig 'opgewarmd' met vloerkleden en behang, maar daar gaat volgens de nieuwe eigenaren nog veel meer aan gebeuren. In het midden van het restaurant pronkt sinds vorige week een grote broodoven en op een toonbank staan dampende broden en ander lekkers uitgestald. Het brood (vooral zuurdesem en spelt) komt van de Rotterdamse bakker Uljee en wordt gedeeltelijk door Stroom zelf afgebakken.
'We verkopen in ieder geval geen plofbrood, benadrukt Jantiene. 'En we hopen in de toekomst ook te gaan samenwerken met lokale producenten als de stadsboerderij Uit je Eigen Stad en Rechtstreex, zodat je hier ook je verse prei kunt halen.'

Vleesloze dagen

In Stroom kun je terecht voor een (behoorlijk luxe) hotelkamer of -suite, ontbijt, lunch en diner. Aanrader is bijvoorbeeld de Lunchbox voor € 12,50: een selectie van lunchgerechten als soep, sandwich, (garnalen)kroket en een kleine salade. Op de dinerkaart vinden we gerechten als een mousseline van pastinaak en knolselderij (voorgerecht) en gelakt buikspek met gevulde spitskool en sesamjus (hoofdgerecht).
Chef-kok is Jochem Santbergen, voormalig kok van Hotel New York. Jantiene: 'De kaart is nu nog wat beperkt, maar dat wordt snel anders. We willen bijvoorbeeld ook meer aandacht voor vegetarische gerechten en overwegen zelfs vleesloze dagen.'
Oh ja, Stroom heeft niet alleen een terras op de stoep, maar ook een groot dakterras dat uitziet op de stad en de haven.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

thom santbergen 10 Dec 2013, 16:58

Van dit soort is geen tweede.Schitterde kamers en dito terassen.Goede prijs/kwaliteit, en net even anders.Keuken met bakafdeling is uit de kunst.

Yolo 10 Dec 2013, 21:06

Het verse brood is zowiezo een aanrader!

Eva 11 Dec 2013, 13:55

Go Jantiene go!

Lees ook deze verhalen
Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.