Frank van Rijsbergen is Rotterdams Kooktalent 2014

Frank van Rijsbergen van restaurant Allure is het Rotterdamse Kooktalent 2014. Hij won vanavond de finale van de wedstrijd voor chefs jonger dan 26 jaar.

21 Sep 2014 De redacteuren Rotterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Rotterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Frank van Rijsbergen is Rotterdams Kooktalent 2014

Frank van Rijsbergen (21) van Restaurant Allure is Rotterdams Kooktalent 2014. Hij won hij zondagmiddag de finale van de kookwedstrijd voor chefs onder de 26 jaar die voor de tweede keer werd gehouden, dit keer tijdens het culinaire festival RotterdamseKost in het Euromastpark. Frank kookt als sous-chef bij restaurant Allure en was winnaar van de eerste voorronde.

De jury, onder voorzitterschap van sterrenchef François Geurds (FG Restaurant, FG Food Labs), vond het gerecht dat Frank van Rijsbergen in anderhalf uur tijd bedacht en bereidde het meest overtuigend. Van Rijsbergen heeft onder meer een pannenset en een inspiratiereis naar Frankrijk gewonnen. Ook mag hij zijn winnende gerecht verkopen op het Rauwkostfestival dat in het eerste weekend van oktober wordt gehouden.
Met Rotterdams Kooktalent zoeken website De Buik van Rotterdam en groothandel Zegro naar talentvolle (sous)chefs van 25 jaar of jonger. In drie voorronden streden in totaal twaalf jonge koks om een plek in de finale. Naast de drie finalisten die door de jury werden aangewezen (Tim Berkhout, Frank van Rijsbergen en Peter van der Winden) kreeg Jordy een plek in de finale op aanwijzing van de lezers van De Buik.
De finalisten moesten in anderhalf uur een gerecht bereiden met de ingrediënten die zij aantroffen in een blackbox. Daarin zaten onder meer bavette, octopus, inktvis, pastinaak, artisjok en kruiden. Zij werkten onder het toeziend oog van het ruim toegestroomd publiek in mobiele keukens. Ook de jury (behalve François Geurds de culinair journalisten Maarten van der Jagt en Ellen Scholtens en vinoloog Ian van Eck van Zegro) keek de kandidaten voortdurend op de vingers.
Tweede werd Tim Berkhout van De Prins van Terbregge.

Foto Maarten Laupman

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Vivienne 26 Sep 2014, 13:19

Nog niet zo lang geleden geluncht in (een bijna leeg) Allure. Misschien een ongelukkige toevalstreffer, want de kwaliteit van het eten was - de prijzen in aanmerking genomen- gemiddeld en de bediening zelfs stuitend slecht. Toch felicitaties voor Van Rijsbergen, ik neem zomaar aan dat hij een talent is met nog een mooie toekomst voor de boeg.

Lees ook deze verhalen
De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Eurobrouwers opent nieuw café aan het Middellandplein

Eurobrouwers in west: een bar met bistrogerechten, een ruim terras en een sfeer midden tussen een Belgische bruine kroeg en een Italiaanse aperitivobar.

Chez Jan komt met haar hotdogs naar Rotterdam Centraal

Chez Jan opent vanaf 15 oktober een eigen pop-up op Rotterdam Centraal. Wij hebben meer informatie over deze volgende stap van de gourmet hotdogmaker.