Villa Thalia: in één klap playground van de chic

Villa Thalia is in één klap de playground van de chic. Show, glamour, eighties disco en food van François Geurds.

28 Nov 2014 Wim de Jong

blogger Wim is mede-oprichter van De Buik en was er tot 1 juli 2015 aan verbonden.

Villa Thalia: in één klap playground van de chic

Tot ver na middernacht stonden gisteren lange rijen mensen voor de deur in de hoop dat ze nog voorbij de portiers zouden komen. Binnen was ondertussen een party aan de gang zoals Rotterdam die in jaren niet meer gekend heeft. If ever. Dinner theatre Villa Thalia is geopend. Show, glamour, eighties disco en food van François Geurds: de stad krijgt het er allemaal op één en hetzelfde bordje.

De voormalige bioscoop aan de Kruiskade is, na een miljoenenverbouwing en in vijf weken tijd, in een sjieke nachtclub annex theaterpodium annex dansvloer annex restaurant veranderd. De keuken kan in het dinner theatre 280 couverts per avond aan. Meer dan bitterballen serveerde ‘culinair supervisor’ François Geurds er donderdag op de openingsavond nog niet, maar de kaart die hij er vanaf vandaag presenteert is veelbelovend. 

Dans, zang, trapeze en eten

Inbegrepen bij de entreeprijs (van € 79,50 tot € 175 p.p.) voor Villa Thalia is een viergangenmenu met hapjes en fingerfood uit alle werelddelen, de begeleidende drankjes zijn tot 23.00 uur gratis. Bovenop de gastronomische ervaring komt in Villa Thalia bij zo’n arrangement dan dus nog een forse dosis entertainment: dans, trapezewerk, pikante striptease en optredens van uiteenlopende zangers en zangeressen. De Skihut goes Hollywood & Las Vegas, zeg maar. Naar verluidt staat bijvoorbeeld Gerard Joling er binnenkort op de planken.

Een extra attractie in Villa Thalia is de multimedia-wand van 360 graden. Er worden filmbeelden op geprojecteerd en ook steeds wisselende achtergronddecors: van de balkons in een klassieke opera tot een panorama van de sterrenhemel. In die dynamische entourage is het - zo vaak als hij kan - ook sterrenchef François Geurds die in Villa Thalia je dessert persoonlijk aan je eigen tafeltje komt bereiden. 

On-Rotterdams én hartstikke Rotterdams

Als dat toetje op is, verdwijnt datzelfde tafeltje onder de vloer en transformeert het restaurant in een nachtclub die heel on-Rotterdams én tegelijk hartstikke Rotterdams is. Nee, we hebben in de stad nog nooit een nachtclub van deze allure gehad. En ja, anderzijds kennen we die allure natuurlijk ook heel goed, want je hoeft geen Rotterdammer uit te leggen wat ‘Rotterdamse chic’ is, en die zul je in Villa Thalia volop kunnen ervaren. Ook dat fenomeen is een attractie waarin Villa Thalia zijn gelijke niet heeft.

Nog even wat kinderziektes eruit

Gaan we dus naar Villa Thalia terug als de kinderziektes er een beetje zijn verholpen (er vielen gisteren, samen met wat stucwerk, bijvoorbeeld nog wat trapezewerkers uit de touwen)?

Nou, reken maar. Waar François Geurds ook kookt, daar wil je vanzelfsprekend wezen!. En als je in Villa Thalia dadelijk je ogen niet bij je gerechtjes en de sexy vrouwen en mannen in de podiumacts hebt, dan toch wel bij die zojuist genoemde Rotterdamse uitgaanselite. Joh, wat heeft de stad toch veel VIPs en wat vormen ze met elkaar een fascinerend wereldje.

Villa Thalia is in één klap de playground geworden van al die chic.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

yolande 28 Nov 2014, 15:07

Wim, wat heb je toch een rotbaan. Iedere keer naar een nieuwe zaak, een nieuwe chef, lekker eten....

Lees ook deze verhalen
By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

In gesprek met Tom Tieleman van Bar Restaurant Tiel in Kralingen

Binnenkort opent Bar Restaurant Tiel in Kralingen. De Buik spreekt met eigenaar Tom Tieleman en licht alvast een tipje van de sluier op van deze nieuwe zaak.