Heart Melt Bar laat je hart smelten: ‘Hier gaat het over liefde en lust’

Robertino en Abdelhak van Spikizi Bar vonden het tijd voor de Heart Melt Bar waar willen ze harten laten smelten. Ze vertellen hun plannen aan de Buik.

4 Jul 2024 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Heart Melt Bar

William Boothlaan 5a, Rotterdam Maaltijd: BorrelenLate night Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Heart Melt Bar laat je hart smelten: ‘Hier gaat het over liefde en lust’

Robertino en zijn compagnon Abdelhak vonden het na zes jaar Spikizi Bar tijd voor wat extra uitdaging. Met de Heart Melt Bar willen ze harten laten smelten. Ze vertellen graag hun ambitieuze plannen over hoe ze het jouwe gaan veroveren.

Iets tofs doen

“Bij Spikizi zeggen we altijd tegen ons personeel als ze iets tofs doen of bedenken: ‘wauw, je laat mijn hart smelten’”, vertelt Robertino. De naam voor de nieuwe bar was dus snel gevonden, want met deze bar willen Robertino Goncalves en Abdelhak Badrane dat wow-effect bij de gasten gaan creëren.

​Fruitkaviaar


De afgelopen zes jaar heeft de Spikizi Bar zich bewezen en dat loopt nu goed, vertelt Robertino. “We hadden ruimte voor iets erbij.” Daarbij wilden ze in de cocktailscene blijven, maar ze bedachten wel een ander concept voor deze nieuwe bar aan de William Boothlaan. “Deze zaak is een stuk groter en we hebben een keuken.” En dus is er meer ruimte om te experimenteren met andere cocktails dan bij het knusse Spikizi en met een biteskaart.

Wat uniek is, is de ruimte die onder Heart Melt Bar zit: “Dit noemen we ons ‘lab’ en hier maken we toffe unieke dingen voor in de cocktails en in sommige bites. Zo maken we in dit lab fruitkaviaar, een beetje hetzelfde als echte kaviaar, maar dan met fruitsmaak, in plaats van vis”, zegt Robertino enthousiast. De nieuwe plannen betekenen niet dat ze Spikizi vergeten: "Ook al draaien we daar al zes jaar, we blijven daar relevant en blijven toffe dingen doen zoals mensen gewend zijn."

​Lustopwekkende ingrediënten


Het wow-effect dat Robertino en Abdelhak willen creëren wordt al snel getriggerd als ze een extra special effect van de bar onthullen: “Voor zowel de bites als de cocktails gaan we gebruik maken van lustopwekkende ingrediënten, de zogenaamde afrodisiaca”, vertelt Abdelhak enthousiast.

"Denk aan honing, basilicum, gember, en kruiden uit de tuin van onze bartender's moeder. Het kan best giechelig worden aan tafel. We willen gasten en bijvoorbeeld mensen op een data, op een interessante manier kennis laten maken met interessante producten.”

​Hartverwarmende en lekkere looks


In tegenstelling tot bij Spikizi (die een minder uitgebreide keuken heeft) komt er bij Heart Melt Bar een uitgebreide kaart. “We willen graag iets unieks en warms creëren, waar mensen een warm hart van krijgen”, zegt Robertino dromerig. Alle bites hebben een tropische teint: “bakeljauw balletjes, (loaded) cassave frietjes, het worden echte Caribische snacks."

De heren zijn blij met de nieuwe plek in het Witte de Withkwartier. Robertino noemt het de perfecte locatie voor deze bar, omdat veel mensen hier lekker van kroeg naar kroeg wandelen. “En extra fijn was het dat we aan deze bar weinig hoefden te doen: de basis was er, we hebben er alleen een eigen draai aan gegeven, met leuke tegeltjes en nieuwe bekleding voor de banken. Nu heeft het een beetje een Zuid-Europeaanse warme sfeer”, zegt Robertino enthousiast.

​Feest


Heart Melt is een aantal weken in sneak preview mode geweest om alles optimaal te laten werken. Donderdag 4 juli is de echte opening. “Tot 19 uur zullen we met familie zijn, daarna is iedereen welkom”, zegt Robertino. De bartenders van de Williamskantine die hiervoor in het pand zaten dragen op een spectaculaire en traditionele manier de bar aan hen over.

Daarna is het feest: “Er is een DJ, bekende bartenders doen een take-over en er zijn natuurlijk verschillende hapjes”, vertelt Robertino. “Ook andere dagen blijft de feestelijke sfeer trouwens”, voegt hij toe. “Er zal altijd wel toffe lounge muziek draaien met wisselende Dj’s die je hart doen smelten.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.

Nieuwe Mexicaanse eetplek Comedor opent in het Groot Handelsgebouw

Comedor komt voort uit de Mexicaanse cantina's. Dat gevoel moet gaan ademen door het eten en drinken, maar ook door de muziek en de kunst. Opent binnenkort

De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.