Antipasti eten zoals de Italianen dat doen bij Fratelli di Vicini

Het voormalige K&B is omgetoverd tot een broertje van Vicini: Fratelli di Vicini. Wij spraken Aram Janse over de plannen met het restaurant op de Oudedijk

1 Jan 2019 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Antipasti eten zoals de Italianen dat doen bij Fratelli di Vicini

Begin december was de officiële opening van Fratelli di Vicini aan de Oudedijk. Vicini, klinkt dat niet bekend? Dat klopt, Osteria Vicini is de grote broer, die al een tijdje niet meer weg te denken is uit het Rotterdams horecabeeld. En nu heeft hij er dus een jonger broertje bij!

Nieuwe uitdaging

“We kregen veel enthousiaste reacties van de bezoekers afgelopen weken”, vertelt gastheer Aram Janse, even na de opening. Aram werkte zeven jaar als gastheer in Vicini aan de Kortekade, maar miste op den duur de uitdaging. In overleg met eigenaar Remco Witberg begon hij met Vicini Catering in het pand aan de Oudedijk, waarmee hij vooral bedrijfscatering verzorgt. Dit bleek een enorm succes. In het weekend, als de catering minder bestellingen heeft, zou ik hier zelfs een restaurant kunnen draaien, bedacht hij. 

De uitdaging gevonden

Ondertussen werd het in Osteria Vicini zelf alsmaar drukker. “Mensen die op dinsdag wilden reserveren voor dat weekend, moesten we al nee verkopen. Het nieuwe pand zou de overloop van Vicini kunnen opvangen, bedachten we. Remco gaf mij de vrije hand om er een mooie zaak van te gaan maken.” En zo geschiedde. “Nou, die uitdaging die zoek was, was daarmee erg snel opgelost”, grapt Aram. Remco en Aram waren het eens dat het geen kopie moest worden van Vicini. Alleen de echte hardlopers zijn er hetzelfde; verder is het concept voornamelijk gericht op shared dining. Daarvoor bedacht chef Gio Potharst een aantal gerechten. Aram laat ook al stiekem los dat hij het concept zo hef bedacht, dat hij het later, als deze zaak goed loopt, verder kan uitbreiden.

Een goede sfeer


Behalve goede gerechten vindt Aram de sfeer belangrijk. Hier moet je antipasti eten zoals de Italianen dit doen. De gerechten zelf zijn zo basic mogelijk, maar wel van goede kwaliteit. Ondertussen kun je hier met een groep mensen van de gerechten proeven. Zo kun je echt sámen genieten van het moois dat Italië te bieden heeft. Viva Vicini!
 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Fratelli di Vicini: het broertje van Vicini

Nog een maand wachten tot op 1 december het verlengde van Vicini geopend gaat worden aan de Oudedijk: Fratelli di Vicini.

Bruisend Italië in Kralingen: Osteria Vicini

Spaghetti met kalfsgehaktballen in tomatensaus, garnalen in langoustinesaus met pistache en een heerlijke tiramisu. Je vindt het bij Osteria Vicini in Kralingen.

Stemmen: wat is het beste nieuwe restaurant van 2018?

Maar liefst 95 mooie nieuwe zaken afgelopen jaar. Wat is het beste nieuwe restaurant van 2018? Stem nu!