Bruisend Italië in Kralingen: Osteria Vicini

Spaghetti met kalfsgehaktballen in tomatensaus, garnalen in langoustinesaus met pistache en een heerlijke tiramisu. Je vindt het bij Osteria Vicini in Kralingen.

16 Okt 2018 Saskia Somers

blogger Saskia is Rotterdamse tekstschrijver met een voorliefde voor nieuwe spots. Door haar beeldende schrijfstijl loopt het water je in de mond.

Bruisend Italië in Kralingen: Osteria Vicini

Bij Osteria Vicini kun je heel de dag terecht. Je kunt er je dag starten met een ontbijt en een espresso en vanaf 12 uur is er een uitgebreide lunchkaart met panini’s en antipasti. Pizza’s en aperitivi kun je heel de dag door bestellen. Voor de ijsliefhebbers heeft Vicini een inpandige ijssalon, Gelato! Gelato!

Als we aan komen lopen verwarmen de laatste zonnestralen het terras. De ober vertelt ons met een vrolijke lach dat we zelf een tafeltje mogen uitzoeken. Eenmaal binnen zijn we verrast door het interieur. Het is een mix van retro, vintage, industrieel en daardoor erg sfeervol. We zien het perfecte tafeltje bij de openslaande deuren en bestellen direct een glas wijn: Palmento, een syrah uit Sicilië voor het échte Italiaanse gevoel. Op de kaart staan zoveel gerechten dat we moeite hebben met het maken van een keuze en de dagspecialiteiten maken het er ook niet makkelijker op. Onze oplossing: verschillende gerechten kiezen en die delen. 

Smaakt naar meer


Vooraf nemen we de vongole en de bruschetta. De vongole zijn schelpdieren die pittig gekruid zijn maar toch een beetje fris smaken. De knoflook en de specerijen versterken de smaak. De bruschetta is lekker fris met een vleugje balsamico. Deze twee voorgerechten smaken naar meer. 

Parli Italiano?


In ons beste Italiaans bestellen we spaghetti con polpette di vitello en liguine con gamberetti e pistacchio. We hadden meer succes gehad als we gewoon spaghetti met kalfsgehaktballen in tomatensaus en garnalen in langoustinesaus met pistache hadden besteld, maar dat terzijde. De serveerster zegt uit pure beleefdheid nog dat we best in de buurt komen qua uitspraak en begrijpt gelukkig wat wij bedoelen. De garnalen in langoustinesaus zijn een feestje. De liguine is al dente met een licht romige saus. De garnalen hebben een pure smaak en een klein pepertje maakt het geheel een beetje spicy. De spaghetti met kalfsgehaktballen is een aanrader. Het gehakt heeft veel smaak, de saus en de pasta zijn heerlijk vers en de Parmezaanse kaas maakt het helemaal af.


Het Italiaanse eetfestijn kan niet worden afgesloten zonder zoetigheid. Ondanks het feit dat onze buikjes al behoorlijk gevuld zijn, bestellen we een stuk citroen merengue taart en tiramisu. Zo sluiten we een avond vol met eten af.

Bruisend hart van Kralingen


Maar Vicini is meer dan alleen maar lekker eten. Een osteria is namelijk een Italiaans buurtrestaurant, een ontmoetingsplek voor de buurt. Daarom kun je bij Vicini ook regelmatig leuke workshops volgen zoals bloemschikken of interieurstyling. Iedere tweede zondag van de maand is er bovendien een klassiek ochtendconcert met een ontbijtbuffet.

Heb je nou net iets te veel pizza’s en pasta’s gegeten? Dan train je alles er weer af tijdens Vicini Fit. Samen met een personal trainer kun je iedere woensdag sporten in het Kralingse Bos. Daarbij is Vicini ook lid van ANWB gastvrij. Je kunt er een fietskaart van de omgeving scoren of even relaxen tijdens je fietstocht. Wij begrijpen wel dat Vicini wordt gezien als het bruisende hart van Kralingen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Thuiskomen bij Gamasot: Koreaanse gerechten in hartje Rotterdam

Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.