Wie kent de lange wachtrijen bij Arzu niet? Het knusse zaakje op de Bergweg in Rotterdam-Noord is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest geliefde breakfastbars van Rotterdam. Dit succes komt mede door de zelfgemaakte foodbars in alle denkbare smaken en Instagramwaardige pannenkoeken. Eerder schreven we al over de komst van een tweede zaak en we hebben goed nieuws: van wachten is niet langer sprake, want die plannen worden binnenkort werkelijkheid.

Van eigen stand op festivals naar een eigen zaakje in Noord en eerdaags in West: eigenaresse Arzu Pinar blijft groeien. De ambitieuze brunette staat nooit stil. Hoewel het allemaal is begonnen bij de foodbars, is Arzu’s imperium voortdurend aan het uitbreiden. Wie weleens een kijkje op social media neemt, kan er ook niet omheen: de pannenkoeken van Arzu moet je geproefd hebben. Maar, er is meer. Naast pannenkoeken zijn er sandwiches, diverse eiergerechten en bowls verkrijgbaar. De gerechten op de menukaart bedenkt Arzu helemaal zelf. Omdat haar brein naar eigen zeggen overuren draait, zijn er op de meest willekeurige momenten zogeheten tijdelijke specials verkrijgbaar om haar vaste gasten te blijven verrassen. Binnenkort opent een tweede filiaal op het Middellandplein, waar het bestaande concept verder wordt uitgerold.
Pionier

Niet iedereen stond te springen toen Arzu en haar partner de breakfastbar wilden openen op de Bergweg. “Velen verklaarde ons voor gek. Destijds zat daar namelijk bijna niks. Tegenwoordig zijn er steeds meer leuke ondernemers gevestigd en die stroom blijft alsmaar toenemen.” Wederom zal de tweede locatie openen in een upcoming gebied. “Ook op het Middellandplein hopen we ons steentje bij te kunnen dragen en het verschil te kunnen maken.” De tweede plek is er bewust één binnen de Rotterdamse stadsmuren, mede doordat Arzu in het eerste jaar op de Bergweg al te maken kreeg met drukte en lange wachtrijen. Om met die drukte makkelijker te kunnen schakelen, is daarom eerst Noord afgezocht voor uitbreiding. Het waren haar gasten die echter riepen: “Kom naar West!”
Samenwerkingen met gastchefs

Intern kunnen haar gasten een aantal veranderingen verwachten. Arzu wil duurzamer ondernemen en geleidelijk aan minder plastic inzetten. Daarnaast wordt ‘The Wall of Donation’ teruggehaald, waar gasten een polaroidfoto kunnen laten schieten en een bedrag naar eigen keuze mogen doneren. Voorheen ging de opbrengst daarvan naar zwerfdieren, nu wordt er gericht op milieubewuste doelen. Arzu: “Global warming is een feit en ik zou dat graag helpen tegengaan waar mogelijk.”
Daarnaast mogen we alvast bekendmaken dat Arzu niet langer in haar eentje de specials zal bedenken, maar aan tafel schuift met een meerkoppig team. Er worden namelijk gastchefs uitgenodigd. “Het kunnen Nederlandse of buitenlandse chefs zijn waarmee wij gaan samenwerken. Er is zelfs een kans dat hardlopende specials terug zullen komen”, fluistert Arzu ons toe.
Internationale plannen

Haar klandizie buiten Rotterdam leidde tot de terugkeer van haar eigen webshop: sinds afgelopen maand zijn alle foodbars, vegan truffels en home-made karamel online te bestellen. “De bestellingen stromen iedere dag binnen. De eerste dag waren wij zelfs door onze hele voorraad heen, mede door de bizarre drukte op de zaak.”
“De opening in West is slechts het begin van iets groters”, verklapt Arzu. “Er is altijd al de ambitie geweest om Arzu als merk landelijk en internationaal op de kaart te zetten. Wij zijn bij Arzu altijd in beweging en in de toekomst mogen gasten zich schrap zetten voor nog meer verrassingen.”