Terwijl kerst en nieuwjaar alweer voor de deur staan, draait Arzu The Foodbar Supplier nog op volle toeren. Toch weet Arzu Pinar voor De Buik een plekje in haar loeivolle agenda te vinden. Op dinsdagmiddag is de drukte iets bekoeld en kletsen we met Arzu over haar nieuwe menukaart, de komst van een vergroot, verwarmd terras en meer.
Voordat Arzu een vaste stek op de Bergweg kreeg, maakte ze festivals onveilig met haar zoete foodbars. Inmiddels is Arzu The Foodbar Supplier uitgegroeid tot een waar begrip in Rotterdam. “Na een halfjaar had iedereen het over ons. Ook vriendinnen hoorden mijn naam overal. Ik ben trots, maar vooral dankbaar. Waar ik vroeger over droomde is nu gewoon werkelijkheid,” blikt Arzu terug.

Wat is haar geheim? “De kracht achter Arzu The Foodbar Supplier is vooral de combinatie Em en Arzu,” vervolgt ze. “Em (zaken- en liefdespartner van Arzu, red.) en ik vullen elkaars kwaliteiten aan. Het had evengoed de andere kant op kunnen gaan, maar Arzu The Foodbar Supplier heeft ons juist dichter bij elkaar gebracht. Arzu zonder Em? Ik moet er niet aan denken. Hij is onmisbaar.”
A december to remember
Ook bij Arzu The Foodbar Supplier is het kerst. Een verlichte boom verwelkomt je bij binnenkomst en verschillende kerstversieringen zijn over de trapleuningen gedrapeerd. De menukaart bevat inmiddels een oneindige lijst Instagram-waardige pannenkoeken. Brownie-, s’mores-, carrotcake-, oreo-, popeyepannenkoeken… you name it, she has it. “Toch is dat niet altijd zo geweest,” bekent Arzu, “Bij het samenstellen van de allereerste menukaart was het Em die opperde pannenkoeken erop te zetten.” Tegenwoordig wordt de menukaart grotendeels gevormd door de vraag van haar publiek. Zo is de sandwichsectie uitgebreid en zijn er onlangs verschillende lunchbowls aan de kaart toegevoegd. Op die manier is er voor zowel de zoetekauw als de hartige liefhebber wat wils. Arzu’s brein werkt overuren, ideeën poppen elk moment van de dag op. Daarom vind je op de meest willekeurige momenten nieuwe foodbars en gerechten in de lunchroom. “Zo raken ook mijn bestaande gasten niet verveeld.”

De keuzestress slaat toe wanneer we de menukaart bekijken. Yoghurt of oatmeal? Red velvetpannenkoeken of toch de kerstspecial? Gelukkig blijkt mixen en matchen mogelijk. Na vijftien minuten ontvangen we een kerstspecial gemaakt van red velvetpannenkoeken, helemaal naar Arzu’s handtekening: de stack is royaal opgemaakt met fruit, pistachenoten, karamelsaus en pashmak, ook wel bekend als Perzische suikerspin. In de pannenkoeken schuilt een vulling van amandelspijs. Als finishing touch vormt de neergestreken poedersuiker een wit dekentje op het houten servies. Een machtige, maar vooral smakelijke zit die we combineren met Agroposta van vlierbloesem. Een fris en verrassend mild sapje volgens traditioneel Kroatisch recept.
2018
Voor iedereen die tevergeefs heeft gebeld, hebben we goed nieuws: Arzu kan binnenkort gemakkelijker reserveringen aannemen. Met de komst van het vergrote terras op 1 april 2018 wordt het aantal zitplekken namelijk verdriedubbeld. Binnen is er al een hoop gesleuteld: aan de voorzijde komen er minimaal acht tafels bij en aan de achterzijde verschijnt een compleet verwarmd terras met heaters, dekentjes en enorme parasols voor de ultieme hidden garden. Vergeet donderdag vooral je studentenpas niet, want op vertoon daarvan krijg je bij Arzu 10% korting op eten en drinken. Voor moeders en vaders met hun kroost is de woensdag gereserveerd voor acties. Die worden binnenkort bekend gemaakt.

Kijk daarnaast niet verrast op wanneer je Arzu The Foodbar Supplier elders in de stad aantreft, want de alleskunner is klaar om haar horizon te verbreden. Als klapper op de vuurpijl mogen we in 2018 haar tweede vestiging verwelkomen. Daarover later meer. Voor nu: cheers!