Asian BBQ is back

De ondernemers van Asian BBQ zijn na zes maanden in Thailand weer terug om ons te verwennen met Aziatische en Thaise BBQ gerechten en curries.

14 Jun 2016 Jaino Mohammedamin

blogger Jaino is een Geschiedenis student op de Erasmus Universiteit. Komend uit een klein pittoresk dorpje in Gelderland heeft hij de rust omgeruild voor een stads bestaan om in Rotterdam te studeren.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Asian BBQ

Buitenhavenweg 142, Schiedam Maaltijd: Diner Stadsdeel: West Keuken: Thais Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Asian BBQ is back

Ook dit jaar worden wij Rotterdammerts gezegend met de wederkeer van Miranda Steenhouwer en Mischa Oudwater. Na hun jaarlijkse winterslaap in hun stekkie in Thailand, komen ze voor zes maanden terug om ons te verwennen met Aziatische en Thaise BBQ gerechten en curry's. Dit jaar is er echter geen roulatie in de locatie, het is gewoon, net als vorig jaar, op het Dakpark in Delfshaven.

Zoals gehoopt kunnen we ook dit jaar voor zes maanden lang genieten van de exotische sferen die de twee ondernemers rechtstreeks hebben geïmporteerd vanuit Thailand. Dit doen ze nu al een goede negen jaar en elk jaar is het weer feest. Ditmaal gaan ze voor de tweede keer open op het mooie hoekpand in Delfshaven waar ze ons zullen voorzien met hun traditionele Thaise BBQ, oftewel een moo kata.

Moo Kata

Vanaf 1 juli kun je er vijf dagen per week genieten van de Aziatische BBQ. Klaargemaakt op een tafelbarbecue die te vergelijken is met een hotpot of een grill. Ga even kijken en je begrijpt precies wat we bedoelen. Naast de BBQ maakt Miranda ook kleine Aziatische hapjes, heerlijke Thaise Curry's en de favoriet van afgelopen jaren: Burmese Tealeaf Salad. En om dit allemaal weg te spoelen zijn natuurlijk ook de drankjes niet vergeten. Ze hebben namelijk Thaise biertjes, Sang-som, mojito’s en nog vele andere frissigheden.

Terwijl jij jouw buik vult, kijk je er tevens je ogen uit. Het rijke kleurenpalet doet je even denken dat je beland bent in Thailand. De kleurrijke kussens, de tafels en stoelen, rieten gordijnen, gekleurde lampjes en de gemoedelijke sfeer. Je hebt even het gevoel niet in Rotterdam te zijn. Het is een plek waar je niet alleen gemakkelijk naar binnen stapt, maar een plek waar je naast lekker eten ook gerust een flinke tijd kan blijven zitten. Gewoon om even een korte vakantie in te lassen.

Dus, neem plaats aan een van de grote ronde tafels, zet de BBQ aan en geniet de komende maanden van de kunsten van Mischa en Miranda, want hierna gaan ze gewoon weer lekker terug naar Thailand. Dus wil je toch nog een hapje proeven bij dit unieke - en inmiddels zeer geliefde - concept, ga dan langs het Hudsonplein, want vanaf 1 juli kun je er van woensdag tot zaterdag terecht.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.