Baker’s Dough update: de locatie, het ijs en de crowdfunding

Er is weer nieuws over Baker's Dough. Naast nieuws over de locatie en de crowdfunding komt Baker's Dough met een leuke nieuwe toevoeging: ijs.

3 Apr 2017 Christiaan Bergers

blogger Christiaan studeert hotel management voor een jaartje in Barcelona waar gelukkig meer dan genoeg te eten en te drinken is.

Baker’s Dough update: de locatie, het ijs en de crowdfunding

Vorige maand kwam het nieuws over Baker’s Dough naar buiten. Een hype in New York die naar Rotterdam gehaald is, waar je binnenkort veilig genieten van heerlijk koekjesdeeg. Destijds spraken wij met Paul Bakker van Baker & Moore over het concept. Nu, een maand later, hebben we weer wat nieuwtjes voor jullie.

Deeg op de Pannekoekstraat


Baker’s Dough heeft zeker niet stilgezeten. De locatie waar ze vorige maand nog naar op zoek waren, is inmiddels gevonden: Baker’s Dough sluit zich in het rijtje PIX en de Pizzabakkers aan op de Pannekoekstraat. “We hebben echt mazzel gehad,” vertelt Paul Bakker. “Via een horecamakelaar zijn we in contact gekomen met de eigenaar van het pand. Zij waren op zoek naar een nieuw en hip concept.” Baker’s Dough vestigt zich in het pand van de schoenmaker, twee deuren naast PIX. 

IJs en deeg


De plannen voor de verbouwingen liggen er. In samenwerking met een stylist zal het pand verbouwd en omgetoverd worden tot je (groot)moeders keuken waar je, je dus echt weer even kind kan voelen. De zaak bestaat in feite uit een enorm keukenblok waar je, je ultieme combinatie met het deeg kunt samenstellen. Bij Baker & Moore was het idee: Create It Yourself. Bij Baker's Dough wordt dit: Dough It Yourself. Hiervoor is een 3-stappenplan gemaakt. Eerst kun je uit verschillende soorten deeg kiezen. Als je daarna doorloopt kun je het deeg bestrooien met verschillende toppings. Na de toppings kun je je creatie afmaken met een bolletje ijs. “Dit is de ultieme combinatie, het koude ijs met het zachte deeg. Het wordt dus echt een dessertje, een soort ijssalon 2.0,” aldus Paul. 

Baker’s Dough is op dit moment bezig om partners te vinden om mee samen te werken voor de toppings. De Pindakaaswinkel is al binnen, dus dat belooft veel goeds. Ook krijgt de zaak een muur vol merchandising waar je naast deeg ook andere producten kunt kopen, zoals Baker & Moore thee, koffie en fairtrade chocola om mee naar huis te nemen, of om cadough te geven. Daarnaast krijgt de zaak ook een klein stukje terras aan de voorgevel. 

Crowdfunding

Om dit allemaal te verwezenlijken, heeft Baker’s Dough’s een crowdfunding opgezet. Afgelopen weekend ging ‘ie online en gelijk als een speer. Binnen twee dagen zat de crowdfunding al over 50% van het gewenste doel heen. “Het is enorm gaaf dat de stad zo in ons gelooft,” zegt Paul. Baker’s Dough wil in totaal €75.000 ophalen om de verbouwing te realiseren en zo snel mogelijk de zaak te openen. “We hebben heel hard gezegd om in mei open te gaan en dat gaat ook lukken.” De exacte datum is nog niet bekend, maar Bakers’s Dough opent dus ergens in mei haar deuren.
Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Baker’s Dough? Wij hebben de scoop!

Een cookie dough bar in Rotterdam, dat is nog eens nieuws! Wij wilden het naadje van de kous weten en zochten Paul Bakker op voor wat harde feiten.

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Trandem opent zondagse wijnbar boven Hofplein

Een pop-up wijnbar op de 10e verdieping boven het Hofplein, daar moet je bij zijn. Ga naar Trandem, maar wees er snel bij.