Het internet ontplofte zo’n beetje afgelopen week. De eerste cookie dough bar van Nederland, in ons eigen Rotterdam. Meer leek men nog niet te weten. De zaak, Baker’s Dough, is een zusje van Baker & Moore, dus spraken wij met Paul Bakker om alle wilde geruchten om te zetten in harde feiten.
Just dough it

Zo luidt de slogan van Baker’s Dough. Het wordt het stoere kleine zusje van Baker & Moore. Op dit moment is Paul nog druk bezig met het concept. Het idee voor een cookie dough bar is hij anderhalve maand geleden in New York tegengekomen. Daar is het concept al razend populair. Wie houdt er tenslotte niet van om het overgebleven koekjesdeeg op te eten? Daarom besloot hij het idee naar Nederland te halen.
Het Amerikaanse idee wordt echter niet één-op-één overgenomen; Baker’s Dough krijgt een heel eigen concept, waar op dit moment dus nog hard aan gewerkt wordt. Naar verwachting kun je vanaf mei langs voor een bakje koekjesdeeg.
Deeg met toppings
Je kunt je koekjesdeeg bestrooien met allemaal verschillende toppings, helemaal naar je eigen smaak. Je kunt het zo gek niet bedenken. Daarna heb je twee opties: het deeg gelijk opeten of mee naar huis nemen om af te bakken tot een volwaardig koekje. En uiteraard is het rauwe deeg helemaal veilig om te eten. Bij normaal koekjes deeg met rauwe eieren bestaat de mogelijkheid dat je er ziek van wordt. Daarom gebruikt Baker’s Dough gepasteuriseerde producten.
Het perfecte recept

Paul is op dit moment nog volop aan het experimenteren om het perfecte koekjesdeegrecept te vinden. “Het is eten en proeven, eten, proeven, eten, proeven tot we het perfecte deeg hebben.” Wij kunnen ons vervelendere dingen indenken.
Baker & Moore staat bekend om haar grote aanbod aan gezonde producten en glutenvrije opties. Bij Baker’s Dough wordt er daarom ook aan mensen met een voedselallergie gedacht. Paul gaat een allergeenvrij deeg ontwikkelen, voor mensen die bijvoorbeeld een glutenallergie hebben. Zo kan iedereen genieten van Baker’s Dough.
Geef hem cadough
Vanaf de zomer kun je je zoetekauwende vrienden heel gelukkig maken met een origineel cadeautje. Baker’s Dough gaat dan kant-en-klaar deeg in cadeauverpakking verkopen, inclusief bakpapier en bakinstructies, zodat er thuis ook gebakken kan worden. Iets wat je 'cadough' kan geven.
Locatie

Het gerucht ging dat Baker’s Dough op de West-Blaak neer zou strijken. Niets is minder waar. Paul moet namelijk nog een locatie kiezen. Op dit moment is hij bezig met een aantal locaties in het centrum. “Het komt op een goede A-locatie,” vertelt Paul. En over de inrichting: “Dadelijk stap je bij ons binnen en dan ben je opeens in de keuken van vroeger.” Net als bij Baker & Moore krijgt Bakers Dough een huiselijke sfeer, met in het midden een bar als kookeiland en hangende pannen aan het plafond.
Crowdfunding

Net zoals Paul Bakker en Eline Moor de hele stad wilde betrekken bij Baker & Moore willen de ondernemers dit ook doen bij Baker’s Dough. Daarom starten ze in april een crowdfunding om geld op te halen voor de zaak. “Men moet zich kunnen vinden in wat we gaan doen, zodat ze een goed gevoel over de zaak krijgen en dat zowel jong en oud enthousiast zijn.”
Later more…
Tot zo ver alle beschikbare informatie. Zodra we meer weten, zullen we jullie natuurlijk op de hoogte brengen. Wij zijn ook erg benieuwd naar de locatie en naar de eerste echte beelden van de nieuwe zaak.