Vanaf dag één loopt het storm bij Bakers Dough op de Pannekoekstraat. Het zomermenu heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een wintermenu, waarin het allemaal draait om chocolademelk, grootmoeders appeltaart en warme kruiden. We namen een kijkje en spraken met Bakers Dough over het nieuwe menu, de vestiging in Amsterdam en verdere toekomstplannen.
Het concept van Bakers Dough is inmiddels bekend: middenin grootmoeders keuken kies je een smaak koekjesdeeg, een bolletje ijs en verschillende zoete en/of hartige toppings. Je kunt je creatie vervolgens meteen oppeuzelen of thuis afbakken. Het bolletje ijs is daarom geen vereiste, maar wel zo lekker.
Winter Wonderland

Wat zijn nu echt winterse smaken? Om deze vraag te beantwoorden heeft het team van Bakers Dough de koppen bij elkaar gestoken. Uit die brainstormsessie kwam onder andere sweet bacon rollen, voor het ‘bacon and syrup’-idee. “Van alle ideeën hebben wij de meest ludieke eruit gepikt. De sweet bacon wordt bijvoorbeeld niet vaak gekozen, maar is wel echt epic”, vertelt Juliet Oosterom (sales manager) enthousiast. Verder wordt het wintermenu aangevuld met cranberrycompote, stoofpeertjes en kaneel. Daarnaast wordt er iedere maand een special aangeboden. Vorige maand was dat de pumpkin cheesecake, deze maand is dat de Sint Special. Op de vraag wat Bakers Dough met kerst serveert, worden de lippen stijf op elkaar gehouden. Wat Juliet wel al wil verklappen, is dat er een samenwerking komt met De Pindakaaswinkel.
Om in de winterse sferen te blijven kun je vanaf nu je bakkie pleur ook met karamel- of witte chocoladesaus drinken. Niet zo’n koffielover? Kies dan de warme chocolademelkblokken versierd met fudge en marshmallows.
Sweet dreams are made of…

Nostalgische gevoelens komen naar boven wanneer wij een hap van de Ur The Apple To My Pie nemen. Het appel/kaneeldeeg in combinatie met appel karamelpopcorn, Bastogne, kokossnippers en witte chocoladesaus doet sterk denken aan grootmoeders appeltaart. Voor de ene bezoeker misschien wat plakkerig en te zoet, terwijl de ander er maar geen genoeg van krijgt. “Dit is in ieder geval niet geschikt voor mensen met beugels”, grapt mijn tafelgenoot. Wij bewaren ruimte in onze magen en schuiven door naar Kids Dough Best, een waar suikerwalhalla met alles wat een kinderhartje begeert: red velvet koekjesdeeg, Lion pops, Kinder Bueno, sprinklers en een witte chocoladesaus. Het rode deeg smaakt net zo uitgesproken als het eruit ziet en is daarmee het machtigste deeg van de vier. In de Sint Special is duidelijk merkbaar dat het bolletje ijs als kers op de taart fungeert. Het kaneelijs benadrukt het lichtgekruide deeg subtiel, waardoor de smaken beter tot z’n recht komen. Een fijne tegenhanger voor al het zoet. De chocoladekruidnoten zorgen op hun beurt weer voor de juiste bite. Wil je niet te veel zoet, maar toch een hapje dough meelepelen? Dan raden wij een bakje Original Bakers Dough met vers fruit aan. Goed om te weten: Bakers Dough heeft ook veganistische en glutenvrije opties.
Just dough it!

Er wordt hard gewerkt aan een tweede vestiging in Amsterdam, die naar verwachting in februari 2018 zal openen. De zaak zal, op een paar kleine verschillen na, grotendeels hetzelfde blijven. In Amsterdam krijgen gasten de keuze uit koekjesdeeg en chiapudding-yoghurt als basis. En waar de brownies van Koekela hier als een van de vele toppings dienen, wordt op de tweede vestiging gezocht naar iets typisch Amsterdams.
Bakers Dough is duidelijk nog lang niet uitgebakken en heeft een hoop voor ons in petto. Kijk dus niet verbaasd op als je straks cupjes koekjesdeeg in de schappen van de Albert Heijn aantreft of Bakers Dough tegenkomt op een foodfestival. Mister Baker gaat zijn dromen achterna en raadt jou aan hetzelfde te doen. Just dough it!