Baker's Dough de eerste koekjesdeegbar van Nederland is open in Rotterdam

De eerste cookie dough bar van Nederland is een feit: Baker’s Dough aan de Pannekoekstraat. Hier kun je vanaf nu dus volop snoepen van koekjesdeeg.

21 Mei 2017 Maaike van Leeuwen

blogger Maaike is een student Geschiedenis die ervan houdt om in haar vrije tijd uit eten te gaan of gezellig een borrel te drinken met vrienden.

Baker's Dough de eerste koekjesdeegbar van Nederland is open in Rotterdam

De eerste cookie dough bar van Nederland is een feit. Dinsdag 23 mei opent Baker’s Dough haar deuren aan de Pannekoekstraat. Bij Baker’s Dough kun je vanaf nu dus volop snoepen van koekjesdeeg. Wij gingen alvast proeven en kijken.

Het idee van een cookie dough bar kregen eigenaren Paul Bakker en Eline Moor in New York, waar het koekjesdeegconcept al razend populair is. Kopiëren doet het duo echter niet: Baker’s Dough krijgt een geheel eigen concept dat helemaal nieuw is in Nederland. ‘Dough it Yourself’ wordt het motto van Baker’s Dough: je kiest je deeg, vervolgens bestrooi je het deeg met diverse toppings en je maakt het af met een bolletje ijs. Wat wil een mens nog meer?


Interieur van oma

Om dit alles te kunnen waarmaken heeft het stel gebruik gemaakt van crowdfunding. Het doel van € 75.000 was binnen twee dagen al voor meer dan de helft bereikt en binnen een week was het hele bedrag binnen. Een zeer succesvolle crowdfunding dus. “Het is enorm gaaf dat de stad zo in ons gelooft,” zegt Paul in een eerder gesprek met De Buik. Door het binnengehaalde geld kon de verbouwing starten en er werd dan ook hard gewerkt om in mei open te kunnen. En nu is het dus zo ver.


Het interieur past goed bij het concept: je waant je helemaal in (groot)moederskeuken. Het team van Paul werkte samen met Horeca Sfeermakers en de inrichting voelt heel New Yorks aan, maar toch ook weer niet. De mooie oude blikken van Verkade en Zwaluw lucifers verraden oog voor Oud-Hollands detail. Overal in de bar hangt koperwerk. De strakke tegels en lichte kleuren van het houtwerk maken de zaak af. Prominent in het midden staat de bar. 


Dough en toppings

Bij de bar kies je uit de scoops (er zijn vier smaken cookie dough, waarvan een veganistische optie) en uit de toppings. De toppings zijn een echt feest, van M&M's tot oreo cookies en van bramen tot aardbeien en natuurlijk chocoladesaus. Voor de echte liefhebbers kan er ook nog een bolletje ijs bovenop. Daarnaast verkoopt Baker's Dough koffie en thee en verder is het heel minimalistisch gehouden. Bij Baker's Dough kom je voor koekjesdeeg en niets anders.


Baker’s Dough werkt samen met andere ondernemers voor de toppings, maar ook voor merchandise. De Pindakaaswinkel werkt mee en de Baker & Moore thee en koffie  is ook te koop in de nieuwe zaak. Ook de deeg zelf kan mee naar huis, eventueel zelfs om af te bakken.

Paul en Eline zijn heel blij met hun nieuwe zaak. De verschillende degen vallen in de smaak en de creaties hebben een hoge wow-factor. Wij verwachten dan ook een overdaad aan foto's met koekjesdeeg op Instagram en Snapchat de komende maanden.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Baker’s Dough? Wij hebben de scoop!

Een cookie dough bar in Rotterdam, dat is nog eens nieuws! Wij wilden het naadje van de kous weten en zochten Paul Bakker op voor wat harde feiten.

De Pizzabakkers vernieuwd: vertrouwde smaken in een fris jasje

De Pizzabakkers is vernieuwd maar wel vertrouwd. Wij schuiven maar al te graag aan op het vernieuwde terras om dat zelf te ervaren.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.