Afgelopen maandag heeft zich stilletjes een Koreaans restaurant geopend aan de Goudsesingel. Nu alleen nog voor delivery en take-away, maar over een aantal weekjes ook om lekker te dineren. Wat we eten? Écht, authentiek Koreaans.
Afgelopen maandag heeft zich stilletjes een Koreaans restaurant geopend aan de Goudsesingel. Nu alleen nog voor delivery en take-away, maar over een aantal weekjes ook om lekker te dineren. Wat we eten? Écht, authentiek Koreaans.
Chef Yunho Lee is in Korea zeker geen onbekende meer. Na twintig jaar ervaring in de horeca haalde hij zelfs de nationale tv en werd hij benoemd tot masterchef van Koreaanse sushi. Yunho woont nu in Nederland, waar het hem begon op te vallen dat het aanbod van Koreaanse restaurants heel beperkt is. Samen met collega chef-kok Soheun Oh wil hij daar verandering in brengen.
‘’Er zijn wel zaken in Nederland waar je Koreaans kunt eten, maar deze zaken worden vaak door niet-Koreanen gerund, waardoor je eigenlijk niet de echte Koreaanse smaken leert kennen. Wij willen wel de echte Koreaanse beleving bieden aan onze gasten’’, vertelt de heer Kim, eigenaar van Bapboss. Hij doet vandaag het woord, omdat Yunho nog niet zo goed Nederlands spreekt. Wat wil dat zeggen, de echte Koreaanse beleving? Je kunt bij Bapboss terecht voor de lekkerste Korean Fried Chicken, Bibimbap, maaltijdsoepen en verschillende vleesgerechten. ‘’We houden de kaart nu nog simpel. We willen niet te hard van start gaan, omdat we het belangrijk vinden dat we de kwaliteit kunnen blijven waarborgen’’, aldus Kim.
De naam Bapboss komt van het Koreaanse woord Bap, wat maaltijd betekent. Het kan ook rijst betekenen. ‘’Zoals je misschien weet, is eten de belangrijkste factor in het Aziatische leven. Een ‘boss’ is een baas, dus eigenlijk zijn wij met onze zaak de baas van een goede maaltijd voor u’’, vertaalt Kim.
Deliveroo bezorgt de Koreaanse gerechten van Bapboss. Op dit moment wordt er nog flink verbouwd, maar over een aantal weekjes hopen ze het restaurant dat bij de zaak komt af te hebben. Dan gaat Bapboss naast bezorging ook open voor lunch en diner.
Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.
In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.
Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.
Geniet van de volgende voordelen: