Vanaf 8 april opent Bar Blink in de plint van een splinternieuwe toren aan de Verlengde Willemsbrug. De zon schijnt al volop naar binnen door de vele ramen van het pand waar de bouwvakkers bezig zijn de laatste puntjes op de 'i' te zetten. Mirte Söhngen gaat samen met haar partner Ruben Dam deze grote bar runnen. Ze werken al lang samen en zetten Weena en Fontein op voor Ron de Jong. "Nu kregen we de kans om hier voor onszelf te beginnen. Toen we hier gingen kijken werden we meteen verliefd."
Verfrissend
Mirte: "We willen iets anders neerzetten dan wat al in de buurt zit, iets verfrissends. Uit die gedachte is alles ontstaan. Op deze plek komen veel verschillende mensen: mensen die langs de Maas lopen, de werknemers van de omliggende kantoren, de studenten van de Willem de Kooning Academie en de bewoners van Our Domain (het appartementencomplex waaronder Bar Blink zich bevindt). Het is de bedoeling dat iedereen zich hier straks thuis voelt." Het logo en de zaak zijn allebei zeer kleurrijk: blauw, geel en roze komen in beide terug. "We zitten hier tussen de hoge gebouwen en het beton, daar wilden we tegengeluid aan geven. Een plek voor iedereen en dus ook een indeling die daarop aansluit. We hebben een chillruimte met lage banken en poefjes, lage tafels met banken aan het raam en hoge en halfhoge tafels. Er komen straks ook mensen bij ons werken die in dit gebouw wonen en die op de academie studeren. Dat vinden we leuk, zo kunnen we een verbindende factor zijn in deze buurt."
Elke dag, de hele dag

"We willen dat iedereen zich altijd welkom voelt. Dat je hier je zakelijke lunch nuttigt, aan school kunt zitten, een taartje met je oma komt eten en vooral dat er veel biertjes worden gedronken." Er zijn acht taps waar het bier uit kan vloeien waaronder ook Hoppie Blond van de Gele Kanarie. De chef Ilja Freeling Duke heeft onder andere in Italië gewerkt, en in Rotterdam bij La Pizza en bij Weena. Hij heeft de kaart opgezet die je van ’s ochtends tot ’s avonds kunt bestellen. Die is Mediterraan en Midden-Oosters geïnspireerd met veel aandacht voor groente. De keuken is uitgerust met een barbecue, een plancha en een grote oven. Er kan lekker gevarieerd worden: "We willen een menu bieden voor de hele dag dat net wat anders is dan de meeste zaken die dat doen. De ‘grilled cheese focaccia’, shakshuka en buikspek met ingelegde mango en zoete aardappel zijn daar enkele voorbeelden van." Bar blink gaat zeven dagen per week open, de zon staat het hele dag op het terras en zo kun je elke dag, de hele dag van dit menu genieten.
Blinkend water
"De naam komt van het oud-Hollandse woord 'blaak', wat blinkend water betekent. We zitten hier achter de Blaak en aan het water dus dit voelde gelijk goed. Het logo is kleurrijk, net als het interieur, en ontworpen door Mitchell van Studio Zweihänder, die we goed kennen. We willen laten terugkomen waar we voor staan: eten, iets verfrissends en iets warms en er zit ook een visje in verstopt, dat is een knipoog naar het water. Zo komt in alles terug wat wij zijn."