Achter de hoge ramen en brede kozijnen van het hoekpand aan het Middellandplein wordt al een tijdje verbouwd. Onlangs zijn de stickers op het raam geplakt: 'Bar Simon'. Simone Houg begint hier haar eerste horecazaak. Ze doet dit niet alleen, maar samen met Timo Dijkstra en Quirijn Visser, eigenaren van restaurant De Buffel, dat een paar deuren verder zit. Het duurt nog een poosje voordat Bar Simon opengaat, maar we mochten vast een kijkje nemen.
Wat we misten in de wijk

Vroeger had Simone naast haar studie altijd bijbaantjes in de horeca. Afgelopen jaren werkte ze in de communicatiesector, maar het horecaleven bleef haar trekken. Ze zegde haar baan op en ging bij De Buffel aan de slag. Daarna kwam ook het gevoel dat ze iets voor zichzelf wilde beginnen. Er zijn de afgelopen jaren een hoop nieuwe zaken geopend op het Middellandplein, zoals Arzu West en Roast. Simone: "Toen het pand hier op de hoek vrij kwam zagen we onze kans schoon. We komen zelf uit Rotterdam-West en vroegen ons af wat we miste in deze wijk: een bar waar je nadat je lekker gegeten hebt je tot laat kan blijven hangen. De gevel inspireerde ons om de zaak in Art Deco-stijl in te richten. We hebben gekozen om met veel hout te werken zodat het geen kille zaak wordt, maar een warme zaak waar iedereen zich direct welkom voelt. Als het af is, kom je binnen in het bargedeelte dat wordt ingericht met een indrukwekkende messing barkast met spiegels. Het marmeren blad wordt geflankeerd door statafels. Boven komen zitplekken aan notenhouten tafels waar je rustig kunt eten en 's avonds lekker een drankje kunt doen." Bij het pand hoort een groot terras dat straks zo’n 60 plaatsen telt en een van de weinige zaken is waar je de avondzon kunt pakken op het Middellandplein.
Frans-Nederlandse twist
Omdat het nog even duurt voordat Bar Simon opent wil Simone over het menu nog niet alles prijsgeven, maar ze kan een tipje van de sluier oplichten: "Er komt een uitgebreide kaart met kleine (voor)gerechten die je goed kunt delen. Hier hebben we gedacht aan wat we zelf lekker vinden: bijvoorbeeld oesters, garnalencocktails en patés. Daarnaast gaan we drie hoofdgerechten serveren: een vlees-, een vis- en een vegetarische variant. Deze moeten simpel maar gewoon heel lekker zijn. We gaan een uitgebreide bierkaart voeren. Er komen vijf taps die ook lokale brouwerijen zullen vertegenwoordigen, zoals Brouwerij Noordt. Daarnaast hebben we straks een ruime selectie wijnen en cocktails." Bar Simon gaat open van dinsdag tot en met zondag en hoopt ons begin mei te kunnen ontvangen aan de bar en op het terras.