Bij de nieuwe Bar Kruk hoef (en wil) je straks niet meer weg

Klaartje van den Dool van Klaar Gemaakt opent binnenkort Bar Kruk, in Blijdorp. De kaart is gevuld met kleine gerechtjes en goede (alcoholvrije) wijnen.

16 Okt 2025 Senna Wijnhoven

blogger Senna's eerste baantje was al in de horeca en sindsdien is ze daar nooit meer uit vertrokken.

Bij de nieuwe Bar Kruk hoef (en wil) je straks niet meer weg

Ineens was daar op Instagram een nieuw account met de naam @bar_kruk_rotterdam met de tekst: “wij van @klaargemaakt gaan beginnen aan Bar Kruk. Lekker midden in Blijdorp aan het Stadhoudersplein. Tot snel !!!” 

De Buik wil hier natuurlijk alles van weten, dus wij spraken met Klaartje van den Dool, eigenaresse van Klaar gemaakt, over haar nieuwe zaak.

Een broodjeszaak


Eigenlijk was het helemaal geen bewust idee van Klaartje om een tweede zaak te openen. “We zaten af en toe een beetje te spelen met het idee van een broodjeszaak, waar je dan je broodjes kon afhalen, maar dat was het.” 

Toch, elke keer als ze langs het leegstaande pand aan het Stadhoudersplein liep, bleef er wat knagen. Het pand was hiervoor gebruikt als sportcafé, waar men naast sport kijken ook zelf kon darten of bij de gokkasten hun geluk kon testen, maar dat café moest helaas de deuren sluiten. “Iedere keer als ik daar dan langs die ongebruikte locatie voorbijkwam dacht ik ‘o wat zonde’. Toen ben ik toch maar een keer gaan kijken en vervolgens raak je dan toch wel enthousiast.” 

Dat enthousiasme zat er niet vanaf moment één in, vertelt Klaartje. "Ik moest een beetje in het idee groeien, maar ik heb echt een fantastische bedrijfsleider, Lisa, zij werkt nu al bij me bij Klaar Gemaakt en zonder haar had ik het niet gedaan.” 

Naast zelf enthousiast te zijn, is de buurt ook erg tevreden dat er weer iets gebeurd met het pand. “We waren laatst aan het verven en dan komt er elke dag wel iemand binnen om even te kletsen.”

Een lunch met een Bloody Mary (0.0)


Het concept staat volgens Klaartje nog niet in steen gebeiteld, “als ik ergens aan begin dan heb ik wel een idee, maar ik wil altijd eerst even kijken hoe het beweegt en waar de buurt behoefte aan heeft.”

Wel is het voor haar belangrijk dat het echt het bargevoel heeft. “Ik vind het lekker dat als mensen komen lunchen om een uur, daar gewoon lekker een Bloody Mary bij drinken of dat als ze zin hebben in een goede fles bubbels, ze die gewoon kunnen bestellen.” De inspiratie hiervoor komt voornamelijk uit Parijs, vertelt Klaartje. 

Die fles bubbels mag van Klaartje overigens ook gewoon 0.0 zijn. “Ik vind het belangrijk dat die sfeer er straks hangt en je daarvoor kiest in plaats van een café latte met een muffin, maar het hoeft niet alleen maar alcohol te zijn.” 

Overigens zal er straks wel gewoon koffie op de menukaart staan. "Voor de koffie heb ik gekozen voor Man met Bril koffie. De filterkoffie en de verse thee kan je dan voor €1 de hele dag laten bijschenken en daarnaast hebben we ook espresso's en cappuccino's op de kaart."

Voor dat bargevoel heb je natuurlijk ook een prominente bar nodig. “Er zat al een hele grote bar in het midden, dus dat wordt wel de blikvanger, daar kunnen zo’n 18 mensen aan zitten, dat wordt gewoon ontzettend gezellig.”

Meer dan een snack

Klaartje hoopt eind november de deuren te kunnen openen van Bar Kruk, wat open zal zijn op donderdag en vrijdag vanaf 16:00 en op zaterdag en zondag ook voor lunch. Vanaf 18:00 wordt er ook een avondkaart geserveerd, maar verwacht geen volledig driegangenmenu. Denk meer aan kleine gerechten zoals pulled brisket op een donut, (knolselderij) carpaccio en een tartaar van gerookte biet en aubergine met miso mayonaise.

“Ik wil dat het een plek wordt waar je met je vrienden afspreekt en het zo gezellig is dat je lekker blijft hangen en hier wat pakt, maar dan wel voldoende hebt gegeten. Zo’n plek mis ik nu nog een beetje mis in Rotterdam. Vaak ga je dan toch rond een uur of acht naar huis om wat te eten en dat verstoort de sfeer een beetje. Dat wil ik tegengaan.”

Dorpje in de stad

In Blijdorp zijn er natuurlijk genoeg andere leuke plekken te vinden en Klaartje wil graag met een paar van die plekken gaan samenwerken. 

“Henk [van Wijn bij Henk, red.] heeft zijn Club 0 en daar zitten gewoon een paar kwalitatief goede vervangers bij voor wijn, die geen simpele cola zijn.”

Iets verderop, op de Treubstraat, vind je ook bakkerij Ids. “Het lijkt mij heel tof om daar dan croissantjes of brood of iets dergelijks te halen. Dat je gewoon een beetje samenwerkt met zijn allen en het daardoor een beetje aanvoelt als een dorpje in een stad.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Nieuwe stap voor Rose Tieleman en Osteria Liz

Rose Tieleman heeft Osteria Liz verkocht en gaat nu horeca ondernemers helpen bij hun conceptontwikkeling. Liz blijft bestaan, onder nieuwe eigenaren.

Chez Jan opent de deuren van haar hotdogkiosk op Rotterdam Centraal Station

Chez Jan serveert vanaf nu haar hotdogs ook op Rotterdam CS. Snel, smakelijk en verkrijgbaar tot aan december naast spoor 2.

Toko Radjoe Art: waar Surinaamse roti en bubble tea elkaar ontmoeten in Overschie

Naast traditionele roti en saoto soep, serveert Radjoe Art in Overschie ook bubble tea, een perfecte zoete tegenhanger voor de kruidige Surinaamse keuken.