'Bij LISA moet iedereen zichzelf kunnen zijn'

Begin januari is LISA geopend. Danny en Chislaine opende samen deze zaak en hebben er heel veel zin in. Bij LISA is iedereen zichzelf: "Doe maar gewoon normaal".

11 Jan 2018 Charlotte Hamilton

blogger Een negentienjarig journalistiek student en foodie. Denkt ’s ochtends na over wat ze ’s avonds gaat koken. Ze heeft een studentenbudget maar geeft vervolgens al haar geld uit aan etentjes.

Restaurant toevoegen aan favorieten

LISA

Annie M.G. Schmidtplein 4, Rotterdam Maaltijd: LunchDinerBrunchBorrelen Stadsdeel: Zuid Keuken: NederlandsInternationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

'Bij LISA moet iedereen zichzelf kunnen zijn'

Bij het winkelcentrum Zuidplein wordt hard aan de weg getimmerd. Zo wordt Ahoy uitgebreid en komt er een groot nieuw zwembad. Ook nieuw is LISA, een restaurant op Zuid waar iedereen met veel liefde verwelkomd wordt. 

Champs Elysées

Op het Annie M.G. Schmidtplein is de nieuwe kitchen & bar geopend. Danny Hoogendijk is de zaak samen met Chislaine De Groot gestart. Hiervoor was Danny eigenaar van Champs Elysées, zo’n honderd meter verderop. Door de grote transformatie van het hart van Zuid en de diverse verbouwingen moet het pand echter worden afgebroken. Maar geen nood, Danny kreeg een nieuw pand aangeboden en hoefde er geen twee keer over na te denken; dit was zijn kans om een nieuw restaurant te beginnen, dat helemaal anders was dan Champs Elysées. 

Wie is Lisa?


“De naam van mijn dochter is Lisa.” Danny gniffelt en zegt: “Bovendien kan het niet verkeerd uitgesproken worden, in tegenstelling tot Champs Elysées. Nee, het moest de naam van mijn dochter zijn. Het idee van ons restaurant is dat iedereen zichzelf kan zijn en dat aanvoelt zodra hij of zij binnenstapt. In ons restaurant willen we dat graag extra benadrukken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt: stap binnen.” Als je naar LISA komt zou je bovendien Danny en Chislaine een beetje moeten leren kennen: “Wij proberen zoveel mogelijk van onszelf naar voren te laten komen. We serveren eten en drinken dat bij ons past en nemen mensen aan die hetzelfde over horeca denken als wij: een mooi vak waar iedereen zichzelf kan zijn.” Bij LISA kan je langskomen voor lunch en diner. Denk bijvoorbeeld aan kalfssukade met een stamppotje of een vegetarische gevulde zoete aardappel. 

Zondag

De eerste twee maanden is LISA op zondag nog gesloten. Daarna zullen er misschien activiteiten op de zondag georganiseerd worden. Bij Champs Elysées had het duo namelijk verschillende pubquizes en een echt Rotterdamse talkshow genaamd ‘Tolksjoo’. 

Kunst


De kunstwerken in LISA zijn gemaakt door Kevin Langedijk - ABKL: AAN! by Kevin Langedijk

“Het interieur weerspiegelt ons.” In LISA hangen verschillende kunstwerken die gemaakt zijn door de beste vriend van Chislaine. “Ik had niet verwacht dat al deze – een beetje aparte - kunstwerken in LISA zo goed bij elkaar zouden passen.", zegt Danny, "Het is eigenlijk net zoals wij, een beetje apart, maar wel heel leuk.” 



Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.