Bistro Vers houdt het eten simpel en vers

Bistro vers houdt het graag simpel en dat is terug te zien in hun gerechten. Vers, simpel en Italiaans, dat is wat de bistro wil uitstralen.

11 Apr 2018 Simone Swinkels

blogger Simone is student journalistiek. Ze wil zoveel mogelijk nieuwe restaurants uitproberen en een gezonde levensstijl aanhouden. Dat is geen gouden combinatie.

Bistro Vers houdt het eten simpel en vers

Op de golfclub in Strijen kun je sindskort uit eten bij Bistro Vers. Het is niet alleen voor golfers toegankelijk, maar iedereen kan hier aanschuiven. De insteek is simpel, vers, lekker en een Italiaans tintje in de vorm van een bistro.

Het is niet de eerste keer dat Edwin en Esther in de horeca hun gezicht laten zien. Ze hebben al van het ondernemerschap kunnen proeven met hun pop-up restaurant Vers Hoeksche Waard. Esther: “Het pop-up restaurant is een compleet ander concept dan Bistro Vers. Ten eerste is de bistro het hele jaar open, het pop-up restaurant is alleen maar in de zomer open. Daarnaast ga je bij de kersenkas in Heinenoord, waar de pop-up gevestigd is, een complete avond uit. Daar is het een enorm culinair festijn met zes-gangen. Bij Bistro Vers is het wat eenvoudiger en zijn de gerechten ook wat simpeler. Net zo lekker en vers, maar wel anders. Bistro Vers is een klassieke bistro waar de Italiaanse tinten opvallen.”

Italiaans


“We hebben de voormalige chef van restaurant Lux, Wout, zo gek gekregen om met ons in zee te gaan. Hij deelt ons enthousiasme om heel verrassend uit de hoek te komen. Hij is Italiaans georiënteerd”, vertelt Esther. Op het menu van Bistro Vers zijn dan ook de Italiaanse tinten terug te vinden. Esther: “We serveren onder andere als voorgerecht een salade caprese of vitello tonnato. Bij het hoofdgerecht moet je denken aan een rib-eye met knoflookolie en salade, een sukade met pistache en courgette of parelhoen met morilles en witlof.”

Mix

Het verhaal over de chefs Wout en Edwin is ook bijzonder. Zo is Wout ooit de leermeester geweest van Edwin. “Ze hebben elkaar weer gevonden en je kunt wel merken dat de twee elkaar aanvullen. Wout is heel erg rustig en Edwin is een hele energieke, vol met bombarie. Beiden zijn ze vol passie, maar ik denk wel dat het een hele goede mix is. Edwin ken ik ook niet anders dan dat het een echte perfectionist is, dus hij zal elke dag weer zijn best doen”, sluit Esther af.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

Vietnamese familiegerechten proeven bij Madame Saigon

De Buik ging langs bij Madame Saigon, de dromerig gedecoreerde Vietnamees, net om de hoek van de Witte de With-straat.