Afgelopen lente maakte bikers café The Other Place plaats voor Café Steijn. Eigenaar Sien Bilic heeft alles zelf verbouwd en maakte er een warme, sfeervolle zaak van. Voor de keuken wist hij Andrew Schuit te strikken, die voorheen in het Wereldmuseum achter de kachel stond. Stiekem wordt er dus fantastisch gekookt, daar diep in West. Een nieuwe kaart gaf ons een excuus om weer eens langs te fietsen.
Culinaire cafégerechten

Sien en Andrew wilden samen iets moois van de kaart maken. De kaart bevat klassiekers met een twist. Culinaire cafégerechten zouden wij ze noemen. Denk carpaccio van gerookte entrecote, fish & chips van zalmflakes, gekookte mosselen en langoustinesaus, of een patatje stoofvlees met gestoofde shortrib. Sien ziet Café Steijn dan ook eerder als een brasserie dan als eetcafé. “Ook met de lunch doen we net een beetje extra: brood van Jordy’s, mooie salades en pantosti’s. Vooral die met vier soorten kaas moet je proberen. Niet echt gezond, maar lekker!”
Buurtbrasserie

Buurtbewoners hebben Steijn al weten te vinden. “Ik zit elke avond wel vol en in het weekend heb ik regelmatig verjaardagen en borrels.” Het is duidelijk dat de buurt behoefte had aan een plek als Steijn. “Mensen wilden vooral een plek waar je lekker kunt eten”, verklaart Sien. “Bij Rijke en de Wit [aan de overkant, red.] kun je prima drinken en een borrelhapje eten, maar echt goed eten kon hier nog niet in de buurt.”
Sushi

We krijgen er honger van en proberen de sushirol. Een hardloper volgens Sien. Sommige gasten komen speciaal naar Steijn om deze rol te eten, vertrouwt hij ons toe. En we snappen waarom; de rol ziet er prachtig uit en de subtiele smaken van gember en soja doen het uitstekend. Een mooi voorbeeld van Andrews kookkunsten.
Feestjes
Na een bijzonder succesvol Koningsdagfeest (“Ik probeer het gat te vullen wat de Vagabond heeft achtergelaten”) heeft Sien de smaak te pakken. Hij wil vaker buurtfeesten gaan organiseren, met Koningsdag – hopen we – als vaste waarde. Maar eerst Kerst. “We gaan Tweede Kerstdag open, gewoon om eens te kijken hoe dat gaat. Andrew maakt een speciaal menu, dus het wordt sowieso goed eten.” Wij zijn benieuwd!