Chez Jan opent de deuren van haar hotdogkiosk op Rotterdam Centraal Station

Chez Jan serveert vanaf nu haar hotdogs ook op Rotterdam CS. Snel, smakelijk en verkrijgbaar tot aan december naast spoor 2.

15 Okt 2025 De redacteuren Rotterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Rotterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Chez Jan opent de deuren van haar hotdogkiosk op Rotterdam Centraal Station

Je hoeft je er niet langer voor in alle bochten te wringen. Je hoeft er ook niet meer op te wachten tot het volgende festival. De hotdogs van Chez Jan zijn vanaf nu verkrijgbaar op de meeste centrale plek van de stad, het CS.

Naast spoor 2


We schreven er al eerder over, Chez Jan opent op Centraal Station en vandaag is het zo ver. Hun hotdogs liggen vanaf vandaag binnen handbereik, en wel in de pop-upkiosk naast de roltrap richting spoor 2 op Rotterdam CS.

Van de bun is bekend dat deze voor 50 procent uit brioche bestaat, waardoor deze net wat zachter en zoeter smaakt. Dat zoete vormt een mooi contrast met de umamismaken, de rokerige of pittige touch en het frisse zuur in het varkensvlees en de verschillende toppings. 

Die toppings bestaan bij de classic uit zuurkool, pickles, hotdogsaus en gebakken uitjes, bij de spicy hotdog uit atjar, srirachamayo en gebakken uitjes en bij de smoker uit huisgemaakte coleslaw, barbecuesaus en gebakken uitjes. 

Juanita ook wel bekend als Jan


Tijdens een vakantie op een Griekse eiland Mykonos dwong Jan, voluit Juanita Hoepel, zichzelf op te schrijven waar ze nou echt gelukkig van werd. “In elk antwoord op elke vervolgvraag die ik mezelf stelde, kwamen eten en zorgen terug. Op Mykonos viel het kwartje. Een eigen foodtruck. Ik koos voor hotdogs omdat ik dacht daarin het verschil te kunnen maken.”

De lekkerste verkiezingen

In 2017 had ze een eigen knakworst, een eigen bun, een eigen saus en een eigen restaurant op wielen. Dat bleef niet lang onopgemerkt. Tot drie keer toe viel Chez Jan in de prijzen bij de verkiezing De Lekkerste Hotdog van Nederland op de Horecava. 

Na die ene foodtruck volgde er in rap tempo nog een en nog een. Van Pinkpop tot Mysteryland, van de Grand Prix in Zandvoort tot Sail, overal is Chez Jan sindsdien te vinden. In Ahoy heeft Chez Jan zelfs een vast onderkomen.

Grab and go


Een tijdje was Chez Jan in Station Bergweg onder de Hofbogen te vinden. ,,Een hotdog is een grab-and-go product, of je bestelt ‘m als lunch. Als shared dining, waar het daar ’s avonds omdraait, past die niet echt.” 

In een station waar elke minuut treinen vertrekken zijn de rollen omgedraaid. Desondanks is ze voorzichtig met het uitspreken van haar verwachtingen. “Het is voor ons heel spannend of het gaat werken. Het heeft zich nog niet bewezen.” 

Haar compagnon Marcel den Ouden vult aan: “Om de zes minuten heb je hier een nieuwe reisbeweging. Mensen zijn nooit lang op het station. Als je je trein moet halen, ga je niet in de rij staan. Snelheid is key. Maar dat kan Jan.”

Jans hotdogs zijn niet alleen een welkome nieuwkomer voor reizigers, omwonenden en mensen die rondom het station werken, kunnen zich de komende periode eveneens verkneukelen

Overigens heeft Chez Jan niet alleen knakworsten met vlees, de vegetarische variant is op basis van zoete aardappel. “Met een rijstkorrel erbij voor de crunch.”

De teckel als inspiratie

De kiosk, die dagelijks opengaat om 11.00 uur, is dankzij de opvallende teckel, niet te missen. “Je weet toch van Tad Dorgan, die sportcartoonist uit New York? Hij hoorde in 1891 venters op straat roepen ‘Get your dachshund sausage while they’re hot’.” 

“Dit inspireerde hem om een cartoon te maken van blaffende worstjes tussen een broodje. Omdat hij dachshund niet kon spellen, schreef hij er hotdog boven.”

Het betreft een pop-up, en aan een pop-up komt ook weer een einde. “We zijn er vanaf 15 oktober tot begin december. Als het werkt, gaan we kijken of we de stationkiosk naar een vast karakter kunnen trekken. En daarbij denken we niet uitsluitend aan Rotterdam CS. We wilden daar wel graag starten. Rotterdam is immers onze hometown.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dordtse Cultuurnacht: beleven én borrelen DWARS door de stad

Op 11 oktober is het zover: de Dordtse Cultuurnacht 2025. De Buik zet de leukste plekken voor je op een rij én tipt nog wat highlights uit het programma.

6 redenen om vaker Rotterdams te lunchen en borrelen op werk

Meer weten over lekker en lokaal eten op je werk met Rotterdam de boer op! lees je hier.

Koffie en wijn ontmoeten elkaar bij het vernieuwde Côte du Cool

Wijnbar Côte du Cool gaat voortaan ook open voor lunch en koffie. Verwacht luxe broodjes en salades, met de ontspannen sfeer van Côte die je gewend bent.