Chinees street food zaakje Super Crepe gered van een lot als cadeaushop

Het Chinese street food zaakje Super Crepe gaat verhuizen naar een nieuw pand op de West-Kruiskade. Ga erheen voor jianbing en dumplings.

16 Apr 2021 Sophie Blokland

blogger Sophie is student journalistiek aan de Fontys in Tilburg. Ze is dol op eten; zelf gekookt, maar klaagt ook zeker niet wanneer iemand haar wat lekkers voorschotelt. Haar verslaving? Chocola.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Super Crepe

West-Kruiskade 55, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Chinees Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Chinees street food zaakje Super Crepe gered van een lot als cadeaushop

Super Crepe gaat verhuizen, maar dat is niet vrijwillig. Het eetzaakje zit al drie jaar op de West-Kruiskade en verkoopt Chinees street food. Het staat vooral bekend om de Jianbing, een Chinese, hartige crêpe. De eigenaresse, Tingjun (Sam) Zheng, bracht de Jianbing naar Rotterdam, maar moet dat nu vanuit een ander pand doen. 

Eruit of een cadeaushop 


Vanaf de opening van Super Crepe ging het met een stijgende lijn. In 2019 investeerde Sam geld in een verbouwing en begin 2020 draaide ze haar beste omzet. Maar dit sprookje werd verpest toen corona ons land een bezoekje kwam brengen. Sam kreeg een brief van haar huisbaas, die ze nog nooit eerder had gezien of gesproken, waarin stond dat hij het huurcontract wilde ontbinden. Hij stelde een ultimatum: of je moet eruit, of je moet je zaak binnen acht dagen veranderen in een cadeaushop. “Ik wilde helemaal geen cadeaushop beginnen. En al zou ik dat wel willen, dan zou ik dat nooit redden in acht dagen tijd”, vertelt Sam. “In het huurcontract stond blijkbaar dat dit pand een cadeaushop moest zijn, terwijl dat er nooit heeft gezeten. De vorige huurder had ook een eetzaakje. Ik denk dat de huisbaas dit als excuus gebruikte om mij eruit te krijgen.” Sam had geen andere keus dan het pand te verlaten. Toen ze met Super Crepe begon, had ze niet voorzien dat dit kon gebeuren. “Ik heb in 2019 veel van mijn winst geïnvesteerd in de verbouwing. Als ik had geweten dat ik eruit moest, dan had ik dat nooit gedaan. Ik heb die kosten niet meer terug kunnen verdienen.” 

Chinees en Maleisisch 


Sam heeft, ondanks alle tegenspoed, niet opgegeven. Ze heeft een nieuw pand gevonden in dezelfde straat. “Ik ga verhuizen naar het pand waar eerst Kampong Express zat. Dat was een Maleisisch restaurant, waar ik zelf heel vaak kwam. Ik hoorde van de eigenaar dat hij ging stoppen en dat vond ik heel erg jammer. Het is zo lekker eten, dat is zonde.” Sam heeft daarom besloten om niet alleen het pand over te nemen, maar ook het concept. “Ik ga mijn concept en zijn concept combineren tot een uitgebreide menukaart. Ik neem van Super Crepe de populaire gerechten mee, zoals de jianbing en de spicy dumplings. De eigenaar van Kampong Express heeft mij geleerd hoe je zijn lekkerste gerechten maakt, zoals Maleisische Laksa, en die komen er ook op.” 

De rat en de os 


Dat 2020 een slecht jaar is, verbaast Sam niet echt. Sterker nog, ze heeft een verklaring. “2020 was het jaar van de rat volgens het Chinees Nieuwjaar. Elke keer met het jaar van de rat kunnen we slechte dingen verwachten. We hopen altijd dat het meevalt, maar vaak genoeg is dat niet zo.” Gelukkig ziet 2021 er een stuk zonniger uit. Dat is namelijk het jaar van de os. “De os is sterk en heeft veel power. Het dier werkt altijd heel hard. Dat betekent dat het een sterk jaar wordt waarin we hard werken.” Super Crepe is het leven ingeblazen omdat Sam een stukje thuis miste in Rotterdam. Volgens haar was er te weinig echt traditioneel Chinees eten te vinden. “Vooral de jianbing wordt in China door elke generatie gegeten. Ik wil graag dat de Chinezen die hier opgroeien ook de kans krijgen om het te proeven. Ik maak ze van extra goede kwaliteit, zodat steeds meer mensen ervan gaan houden.” Wil jij nu ook graag zo’n jianbing proberen, dan moet je nog even geduld hebben tot de nieuwe zaak open is. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Sissy Choi 29 Apr 2021, 13:16

Er staan best wat onjuistheden in dit bericht. Ten eerste is het Kampong Express en niet Canton Express. Daarnaast stond ik gisteren hier voor de deur en zijn ze gesloten. Wel vreemd.. Want dit bericht is half april geschreven en praat over begin april, dus dan ga ik er vanuit dat er begin april ook daadwerkelijk is gecheckt of het open was.

Lees ook deze verhalen
Het culinaire slotakkoord van Marco Somer bij De Harmonie

Marco Somer en Sabine Kromkamp stoppen na deze kerst met De Harmonie. De Buik blikt terug met ze, en vooruit.

Herfstsfeer in de Markthal: 10 x comfort food plekjes voor de koudere dagen

We delen een top 10 van comfort food plekjes tijdens de herfst in de Markthal: rijke bouillons, kruidige wereldkeukens en knusse plekken voor warme dranken.

Bij de nieuwe Bar Kruk hoef (en wil) je straks niet meer weg

Klaartje van den Dool van Klaar Gemaakt opent binnenkort Bar Kruk, in Blijdorp. De kaart is gevuld met kleine gerechtjes en goede (alcoholvrije) wijnen.