Bourgondisch eten en drinken zonder poespas? Dat is de belofte van Cornelis Bar & Kitchen. Op de hoek van de Coolsingel kun je binnenkort terecht voor gegrild vlees met een goed glas wijn.
Bourgondisch eten en drinken zonder poespas? Dat is de belofte van Cornelis Bar & Kitchen. Op de hoek van de Coolsingel kun je binnenkort terecht voor gegrild vlees met een goed glas wijn.
Restaurant & bar
Na maandenlang timmeren opent binnenkort op de hoek van de Coolsingel een nieuwe zaak: Cornelis. Een tweeledig concept wat bestaat uit een restaurant en een bar. Bovenin het restaurant kan je terecht voor een uitgebreid diner. Zin om gezellig hapjes te delen? Schuif dan aan in het bargedeelte beneden en kies voor het shared-diningconcept. Als wijnliefhebber zit je bij Cornelis ook goed. Er worden maar liefst vijfentwintig kwaliteitswijnen geschonken. Verder kan je er ook terecht voor cocktails en staan er tien speciaalbieren op de tap.
Chef IJsbrant Wilbrenninck, jarenlang de rechterhand van Herman den Blijker en voormalig chef-kok van Mama Kelly, gaat samen met Karim Aggoun over het menu van het restaurant. Daarop staat gerechten als dry aged Côte de boeuf van de Simmentaler, gebakken procureur van het Berkshire varken, gekonfijte parelhoenbout, lady- en tunasteaks en ribeye. Dit alles wordt op traditionele wijze gegrild op houtskool, waardoor de authentieke smaak bewaard blijft.
Naast het restaurantgedeelte beschikt Cornelis over een speciale, wijnbar waar gasten de gehele avond terecht kunnen. Neem plaats aan de robuuste bar voor een goed glas wijn of een cocktail. En trek je danschoenen maar aan, want in het weekend zorgt een DJ ervoor dat er tot de late uurtjes gedanst wordt.
Momenteel wordt wordt de laatste hand gelegd aan Cornelis Bar & Kitchen. De opening is zeer binnenkort, dus houd onze website in de gaten voor de exacte datum.
De Buik en Rotterdamse Warme Winter Weken lanceren Warm Bakkie voor de Stad: doe ook mee en deel de warmte deze decembermaand
Het warme en sensuele Morena combineert verschillende smaken vanuit Latijns-Amerika in kleine gerechtjes om te delen, zodat je alles kan proeven.
We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.
Geniet van de volgende voordelen: