Cornelis komt naar Rotterdam

Bourgondisch eten en drinken zonder poespas? Dat is de belofte van Cornelis Bar & Kitchen. Op de hoek van de Coolsingel kun je binnenkort terecht voor gegrild vlees met een goed glas wijn.

11 Jul 2016 Tjeerd van der Zee

blogger Mediastudent TJ drinkt graag koffie, bezoekt regelmatig concerten en houdt van snacken.

Cornelis komt naar Rotterdam

Bourgondisch eten en drinken zonder poespas? Dat is de belofte van Cornelis Bar & Kitchen. Op de hoek van de Coolsingel kun je binnenkort terecht voor gegrild vlees met een goed glas wijn.

Restaurant & bar

Na maandenlang timmeren opent binnenkort op de hoek van de Coolsingel een nieuwe zaak: Cornelis. Een tweeledig concept wat bestaat uit een restaurant en een bar. Bovenin het restaurant kan je terecht voor een uitgebreid diner. Zin om gezellig hapjes te delen? Schuif dan aan in het bargedeelte beneden en kies voor het shared-diningconcept. Als wijnliefhebber zit je bij Cornelis ook goed. Er worden maar liefst vijfentwintig kwaliteitswijnen geschonken. Verder kan je er ook terecht voor cocktails en staan er tien speciaalbieren op de tap.

IJsbrant Wilbrenninck

Chef IJsbrant Wilbrenninck, jarenlang de rechterhand van Herman den Blijker en voormalig chef-kok van Mama Kelly, gaat samen met Karim Aggoun over het menu van het restaurant. Daarop staat gerechten als dry aged Côte de boeuf van de Simmentaler, gebakken procureur van het Berkshire varken, gekonfijte parelhoenbout, lady- en tunasteaks en ribeye. Dit alles wordt op traditionele wijze gegrild op houtskool, waardoor de authentieke smaak bewaard blijft.

Drankjes en dansjes

Naast het restaurantgedeelte beschikt Cornelis over een speciale, wijnbar waar gasten de gehele avond terecht kunnen. Neem plaats aan de robuuste bar voor een goed glas wijn of een cocktail. En trek je danschoenen maar aan, want in het weekend zorgt een DJ ervoor dat er tot de late uurtjes gedanst wordt.

De laatste loodjes

Momenteel wordt wordt de laatste hand gelegd aan Cornelis Bar & Kitchen. De opening is zeer binnenkort, dus houd onze website in de gaten voor de exacte datum.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.