Dag Memory Lane, hallo Bistrot Le Marais

Het is tijd om afscheid te nemen van Memory Lane. Joranne en Bas beginnen vanaf 1 maart Bistrot Le Marais in Maassluis.

28 Dec 2016 Lisanne Brobbel

blogger Lisanne is student Food Marketing & Business. Stagiair bij de Buik van Rotterdam. Gek op sushi en risotto.

Dag Memory Lane, hallo Bistrot Le Marais

Na ruim vier jaar nemen eigenaren Joranne van der Marel en Bas Borkent afscheid van Memory Lane op de Hoogstraat in Rotterdam. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging: op 1 maart 2017 zal Bistrot Le Marais worden geopend in Maassluis. Na lang nadenken zijn Joranne en Bas erachter gekomen dat ze toch meer van de ‘avondhoreca’ zijn en zijn klaar voor een écht restaurant.

Bistrot Le Marais

Bistrot Le Marais wordt een Frans georiënteerde bistro, gevestigd op de Nieuwstraat 18 in Maassluis. Vooral de wijnen zullen belangrijk worden in deze bistrot. Joranne en Bas willen zich op deze manier onderscheiden van andere restaurants, omdat er nog geen dergelijk restaurant als Bistrot Le Marais is in Maassluis. Bas: ‘Door de komst van de nieuwe metro van Rotterdam naar Hoek van Holland, is het gemakkelijker voor mensen om naar Maassluis te komen. 

Was Memory Lane is qua interieur vrij ruig, Le Marais wordt klassiek ingericht, met gesteven linnen op tafels en klassieke tinten, zoals olijfgroen en okergeel. Het wordt geen goedkoop restaurant, maar met een goede prijs/kwaliteit verhouding door het gebruik van lokale producten.

Le Marais betekent trouwens ‘het moeras’. Dat is een leuk detail, want was Le Marais in Parijs vroeger een moeras, is het nu een wijk met hippe tentjes en ook Maassluis ligt op moerasgrond.

Maassluis

Bas: ‘We komen allebei uit de avondhoreca, dat is eigenlijk waar ons hart ligt. We hebben net een kindje gekregen en we waren op zoek naar een plek buiten de stad om te kunnen wonen. Tegelijkertijd liepen we rond met het idee van het restaurant. In Maassluis kwamen we een restaurant met een woning erboven tegen, dus was de beslissing snel genomen.’
Joranne: ‘We hebben tevens voor Maassluis gekozen, omdat het centrum van Maassluis een leuk klassiek centrum heeft. Het pand waar Le Marais dan ook gaat komen ademt bistrot en is echt karakteristiek.’

Bas heeft in Utrecht al een Franse bistrot gehad en ook Memory Lane was West-Europees/Frans georiënteerd. Joranne en Bas zijn helemaal klaar om verder te gaan met de Franse keuken, ze houden van de Franse sfeer en het werken met Franse producten. Al zullen lokale producten ook een belangrijke rol in hun nieuwe restaurant gaan spelen. Ook de wijnen zullen niet buiten Europa vandaan komen. Ze vinden het namelijk belangrijk om na te denken over de wereld en het milieu en dus gebruik te maken van de producten die hier geproduceerd worden. 

Highstreet 45

Op de plek van Memory Lane zijn ze inmiddels ook druk aan het verbouwen. Highstreet 45 gaat hier haar deuren openen. Wat voor soort concept het gaat worden is nog niet bekend, maar wat wel bekend is, is dat ze eind maart haar deuren zullen openen. Zodra er meer informatie bekend is houden we jullie op de hoogte. 
Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

roos de De goederen 30 Dec 2016, 12:53

Leuk ga ik zeker eens eten.

Lees ook deze verhalen
De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.

By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.