De Buffel: Italiaanse stijl met een Rotterdams randje

Voor de Uitagenda gaan we in gesprek met Quirijn, een van de eigenaren van De Buffel. Een gloednieuwe pizzeria op het Middellandplein, waar buffelmozzarella in de spotlight staat.

23 Jul 2020 Kim Longwood

blogger Gepubliceerd (online) auteur en dichter Kim Longwood ademt de kunst van het woord. Ze duikt graag in haar (soms spreekwoordelijke) pen om de verhalen van culinaire wonders en creatievelingen te delen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

De Buffel

Middellandplein 19A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: West Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 23 Jul 2020

De Buffel: Italiaanse stijl met een Rotterdams randje

Vol enthousiasme opende houtoven pizzarestaurant De Buffel op maandag 1 juni de deuren. Deze nieuwe hotspot in Rotterdam-West zou eigenlijk op 1 mei opengaan. Ze zijn blij dat het nu eindelijk zo ver is, op een iets andere manier dan ze voor ogen hadden: "Door de maatregelen zijn we genoodzaakt om de capaciteit flink te beperken. We zijn buiten bezig met uitbreiding van het terras, door vlonders op de parkeerplaatsen toe te voegen", vertelt Quirijn Visser, een van de twee eigenaren.

Een gevestigde naam voor elke Rotterdammer 

Bij De Buffel kun je dagelijks dineren en pizza’s afhalen. Ze hopen spoedig een gevestigde naam te zijn voor elke Rotterdammer. "De Buffel is een toegankelijke zaak waar houtoven pizza’s centraal staan. Je kunt er terecht voor een pizza met een glas wijn, maar ook om uitgebreid te dineren met enkele klassieke Italiaanse voorgerechten zoals antipasti, raviolo en een caprese salade, desserts als tiramisu, huisgemaakte limoncello en bijpassende wijnen."

Houtoven pizza's 

De pizza’s van De Buffel worden in een houtoven gebakken en hebben daardoor een knapperige en krokante bodem. Er is keuze uit meerdere klassiekers, waarbij gewerkt wordt met hoogwaardige ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan pizza napoli, spianata, asparagi verdi en porcini tartufo. Ook worden alle pizza’s gemaakt met buffelmozzarella. "Vaak is buffelmozzarella optioneel te bestellen, maar wij vinden dat het een pizza echt afmaakt en het er dus altijd op moet zitten", vertelt Timo Dijkstra, de andere eigenaar van De Buffel.

Van festival tot restaurant 


Quirijn en Timo zijn geen nieuwkomers in de pizzawereld. Ze voorzien bezoekers van grote festivals in Nederland en België al zo’n tien jaar van houtoven pizza’s onder de naam Wood Pizza. Het idee om een eigen restaurant te beginnen kregen ze maar niet uit het hoofd, zodoende begon de zoektocht naar het juiste pand. Na het bezichtigen van hun huidige pand aan het Middellandplein waren ze meteen verkocht. "Nu kunnen gasten het hele jaar door genieten van onze heerlijke houtoven pizza’s", aldus Quirijn. 

Het Middellandplein terras 

Het Middellandplein is deze zomer omgetoverd tot één groot terras. De verschillende horecazaken hebben de handen ineen geslagen, waardoor de ontbijt- en lunchzaken in de ochtend/middag op het terras te vinden zijn en de restaurants en bistro's in de avond. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.

De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.