Klasse zonder kapsones bij De Buffel

Italiaans restaurant en pizzeria De Buffel aan het Middellandplein in Rotterdam-West staat garant voor lekkere pizza's uit de houtskooloven.

24 Aug 2023 Claire Ultee

blogger Claire is binnen haar vriendenkring de wandelende Michelingids die door haar vrienden wordt geraadpleegd om goed eten te vinden voor elke gelegenheid.

Restaurant toevoegen aan favorieten

De Buffel

Middellandplein 19A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: West Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 24 Aug 2023

Klasse zonder kapsones bij De Buffel

Voor het vakantiegevoel in Rotterdam hoef je niet ver weg: De Buffel is jouw plek. Je draaft gewoon naar het Middellandplein in Rotterdam-West waar het Italiaanse restaurant sinds 2020 is gevestigd. 

Bij de pizzeria van Quirijn Visser en Timo Dijkstrakun je terecht voor goed Italiaans eten en de uitgebreide wijnkaart. 

De Rotterdamse inslag 


Mensen met of zonder reservering lopen langs om bij De Buffel aan te schuiven. Er hangt een ongedwongen sfeer, zowel bij de bar en tafeltjes binnen als buiten waar De Buffel een gezellig en verzorgd terras heeft. Door de sfeer spreekt De Buffel velen aan: jong en oud en mensen die iets te vieren hebben of gewoon geen zin om thuis te koken. 

De zaak is gevestigd in een dynamisch deel van de stad, dat nooit helemaal tot rust komt. De Buffel lijkt zich goed bewust te zijn van de stad waarin het is gevestigd. Rotterdam is de stad van niet lullen, maar poetsen. Het eten van De Buffel heeft dan ook klasse zonder kapsones. Ook wordt dit Rotterdamse karakter doorgevoerd in het interieur en servies. 

Vakantie in eigen stad 


Acute keuzestress is gegarandeerd bij De Buffel. Er zijn zoveel gerechten om te proberen! Als voorgerecht kan je kiezen uit klassiekers zoals melanzane of een salade Caprese. Voor de twijfelaars, zoals ik, is de plank met antipasti een goede optie. Het plateau is ook te bestellen als vegetarische versie, maar wij gaan voor de antipasti met vlees. 

De gedroogde ham is zo zacht dat deze smelt op de tong. De ham is zout, maar niet zodanig dat je een onophoudelijke dorst krijgt. Bij de plank met vlees ook een selectie groente, zoals aubergine met olijfolie. De nachtschade is zacht en ondanks het subtiele karakter verrassend smaakvol. Wanneer je zit te smikkelen van het lekkers wat De Buffel te bieden heeft, ben je op vakantie in eigen stad. 

Pizza uit de houtoven 


Naast de voorgerechten is er een groot assortiment pizza’s. Deze pizza’s worden vers gemaakt en afgebakken in de houtoven. Bovendien gebruiken zij op hun pizza's Nederlandse buffelmozzarella van Buffelo Farm Twente, waarnaar de naam van het restaurant verwijst. Van de klassieke Margherita tot een vegan variant of pizza met geitenkaas: ook op dit gebied is er genoeg keuze. Door de houtoven is de pizza precies goed gebakken: knapperig zonder dat het een structuur krijgt van beschuit. 

De keuze valt op de pizza Spianata en pizza Marinara. De Spianata heeft een lichte pit door de pikante salami. De pizza oogt wat nat, maar het geheel is dat niet. De tomatensaus van de veganistische Marinara krijgt door de knoflook en oregano op de pizza een diepere smaak. We kiezen voor de optie om burrata toe te voegen. De romigheid van de kaas brengt alle smaken van de pizza bij elkaar. 

Frisse afsluiting 


Ondanks dat een pizza vullend is, kunnen we de verleiding van iets na niet weerstaan. De limoncello is precies wat je van limoncello verwacht: ijskoud en friszuur. Dit smaakt naar meer, nog meer citroen! De torta al limone heeft een structuur van cake en is geen taart met citroenvulling zoals je misschien zou verwachten. 

De citroencake is fris en de smaak van de citrusvrucht is duidelijk aanwezig. Daarbij zorgt de structuur ervoor dat de torte luchtig is waardoor je altijd ruimte houdt voor deze citroenbom. De Buffel verlaat je rollend met een enorme glimlach op je gezicht. Wij worden graag ontvoerd door De Buffel. Met het zakken van het eten, stijgt de drang om snel weer terug te gaan. 


Hoofdfoto: Hannah Rosalie Photography 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van brouwerij tot bruisende hotspot: het Heineken Gebouw in Rotterdam-Noord

Tegenwoordig heeft het Heineken Gebouw in Rotterdam een nieuwe invulling gekregen. De Buik deelt wat er in én rondom het Heineken Gebouw te ontdekken is.

Kaj Gorgels over de pijlsnelle opmars van Drippy’s

Drippy's is niet zomaar een burgertent. Binnen 8 maanden zijn er drie zaken en worden er Drippy Raves georganiseerd, en er zit nog veel meer aan te komen.

6 redenen om vaker Rotterdams te lunchen en borrelen op werk

Meer weten over lekker en lokaal eten op je werk met Rotterdam de boer op! lees je hier.