Aan de Nieuwe Binnenweg 335A is sinds jaar en dag een delicatessenzaak gevestigd. De echte Rotterdammer kent dit ruime pand als Vermeyden. Sinds november zit hier Gastrovino en moet ‘de Rotterdammer’ dus wennen aan een nieuwe naam. De Buik nam een kijkje.
Italiaans luxe assortiment in compleet vernieuwd pand

Van buiten zie je meteen al dat er een nieuwe wind waait op dit stukje Binnenweg net voor de Heemraadssingel. Het dubbele pand laat duidelijk zien dat Gastrovino hier gevestigd is en toont zowel de deli (links) als de proefruimte (rechts). Overigens zijn de buren ook recent ingetrokken: de Bakkerswerkplaats zit waar Bakkerij Vlinder zat.
Bij binnenkomst worden je zintuigen aan alle kanten geprikkeld door het scala aan wijnen, vers gebrande noten, tapas, vleeswaren, Hollandse en buitenlandse kazen, chocolade, diverse soorten olijfolie en gedroogde pasta’s. Natuurlijk kan een uitgebreid assortiment aan Rotterdamse producten niet ontbreken.
Ondernemersdroom wordt na 2 jaar werkelijkheid

Eigenaresse Naomi van Ommeren komt uit een gezin van ondernemers, haar ouders hebben altijd een kledingzaak gerund, waardoor het verkopen haar met de paplepel is ingegoten. Twee jaar geleden besloot deze ambitieuze Rotterdamse ondernemer het roer om te gooien en zei haar HR baan op om haar eigen winkel te gaan openen.
Al snel kwam zij aan tafel bij Gastrovino en de klik was al snel aanwezig, dit moest het worden, ze zag het al helemaal voor zich. Vervolgens was de match met het pand in West perfect en kon er begonnen worden met een flinke verbouwing.
Gastrovino, klinkt bekend...?

De nieuwe vestiging van Gastrovino in Rotterdam mag dan wel dezelfde naam dragen als leverancier Gastrovino en overige vestigingen in Nederland, toch is het wijnhuis en delicatessenzaak wel degelijk een opzichzelfstaand concept.
“Het is geen franchise concept, onze winkel heeft echt een eigen look and feel", zegt eigenaresse Naomi. Elke Gastrovino zaak staat op zichzelf en samen vormen ze een coöperatie die veel dingen samen doet, zoals marketing en inkoop. Echt Rotterdams dus: vele handen maken licht werk.
La dolce vita

Naomi gaat de zaak samen runnen met haar moeder Melanie van Ommeren, het pand is ‘the place to be’ voor je ideale Bopla (borrelplank), gastronomische lekkernijen, streekproducten en vooral wijnen, maar Gastrovino Rotterdam sluit niet uit dat er in de toekomst nog een horecagedeelte bij komt.
We moeten dus nog even geduld hebben om hier te kunnen borrelen, maar als het zo ver is, is de Buik er natuurlijk weer bij.