Engelse gerechten en mooie verhalen deel je bij The Fat Fox

Darryl en Faruk openen met The Fat Fox, vlakbij de Witte de Withstraat, een moderne Engelse restobar met gerechten uit de moderne Engelse keuken.

14 Mrt 2024 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

The Fat Fox

Schiedamse Vest 30, Rotterdam Maaltijd: BorrelenDinerLate night Stadsdeel: Centrum Keuken: Engels Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Engelse gerechten en mooie verhalen deel je bij The Fat Fox

Donderdag gaat The Fat Fox officieel open in het Witte de Withkwartier. Deze frisse zaak belooft een warme en gastvrije sfeer met een knipoog naar Engelse traditie en eten om je baard bij af te likken. “Het wordt een moderne Engelse pub”, vertelt Faruk Dervis, maar hij corrigeert zich al snel: “Nee dat is te beperkt gedacht. We willen onze gasten graag kennis laten maken met de Engelse traditie van eenvoudige maar subliem bereide gerechten in een laagdrempelige, café-achtige sfeer. Dit kennen we in Nederland eigenlijk niet”, zegt hij.

​Dreamteam


Vier jaar geleden opende Faruk The Iron Lady, een uniek restaurant dat stoere vleesgerechten serveert in een intieme sfeer en veel vrouwelijk publiek trekt. Na het vertrek van zijn vorige zakenpartner, vond hij in de vijfentwintigjarige Darryl Peijnenborgh de perfecte match. “Hij droomde van een eigen zaak. Ik had een zaak en miste een partner met horeca-ervaring”, vertelt Faruk. En met die ervaring zat hij bij Darryl wel snor: “Hij is Zuid-Afrikaans en werkt al bijna heel zijn leven in de horeca. Hij kookte in sterrenzaken en bleek een liefde te hebben voor goede vleesgerechten en de Engelse cultuur.”

​Verhalen vertellen


Hoewel The Iron Lady een groot succes is, misten Faruk en Darryl toch iets: de echte Engelse pubervaring. Toen het pand van het voormalige restaurant Dertien beschikbaar kwam, wisten ze dat dit het perfecte plekje was voor hun nieuwe avontuur. “Deze locatie leent zich perfect voor een Engelse restobar, een idee dat al lang klaarlag. Het is dicht bij de Witte de Withstraat, dus het publiek staat open voor een goede cocktail (‘Foxtail’) of stevig biertje van bijvoorbeeld Goose Island [speciaalbierbrouwerij uit Chicago, red.].

Wat centraal blijft staan bij het jongere broertje van ‘de Lady’, is de storytelling die in beide zaken terugkomt. Waar de stoere vrouw daar centraal staat, is dat in de nieuwe zaak de vos. “Veel pubs in Engeland hebben een dier in de naam. De vos staat symbool voor de Engelse countryside. En de vos houdt van lekker eten!”, lacht Faruk. Die vos komt overal in de zaak terug, zoals in de prachtige muurschilderingen. “Zo hebben we een mooi warm vossenhol gecreëerd met een knipoog naar traditioneel Engeland met onder andere de kleuren en Brits meubilair.”

We gaan gasten verrassen met mooie gerechten die ze vaak nog niet kennen uit de moderne Engelse keuken Faruk Dervis

​The Fat Fox


The Fat Fox wordt een moderne Engelse restobar met een twist. “Het eten gaat goed samen met een lekker drankje, maar op een hoog niveau”, zegt Faruk. “Bij pubgerechten ben ik bang dat Nederlanders te snel denken aan burgers of spareribs; ik noem het dus liever de moderne Engelse keuken. We gaan gasten verrassen met mooie gerechten die ze vaak nog niet kennen, zoals de stew pie, een hartige taart gemaakt met bier.

The Iron Lady staat bekend om de goede kwaliteit van de gerechten, terwijl het betaalbaar is. Dit willen Darryl en Faruk doortrekken in hun nieuwe zaak. “We gaan er zelfs een schepje bovenop doen, we willen het publiek echt verrassen”, belooft Faruk. Zo lijkt The Fat Fox naast een warm en gezellig vossenhol ook nog eens een onvergetelijke culinaire ervaring te worden.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!