Na een aantal succesvolle jaren bij wijnbar De Avonden, was het voor Miranda Bijl en Robert van Driesten tijd voor een extra uitdaging. En dus namen ze Osteria Liz over van Rose Tieleman. De osteria krijgt daarmee nieuw leven ingeblazen, maar nog steeds met vertrouwde Italiaanse flair. De Buik sprak met Miranda over hun nieuwe plannen voor de zaak.
Wanneer de liefde voor koken te groot wordt voor één keuken

Miranda en Robert gooiden vijf jaar geleden, tijdens de coronapandemie, het roer om toen ze besloten wijnbar De Avonden over te nemen, nadat hun carrières in de evenementensector stil waren komen te liggen. Van die keuze hebben ze nog geen moment spijt gehad, maar Miranda ging op zoek naar meer uitdaging. “Ik hou echt van koken en ik heb er ook gevoel voor. Daar wilde ik graag meer mee doen, maar de keuken bij de wijnbar is echt heel klein en je hebt weinig opslagruimte.”
Dus besloten de twee voorzichtig rond te kijken naar een eventuele tweede zaak. “Zo kwam Liz op ons pad. We kwamen het pand toevallig tegen op een makelaarssite. Dat voelde meteen goed: het is dichtbij de wijnbar en wij wonen er ook om de hoek.”
Van Liz naar Lis
Osteria Liz zal in grote lijnen hetzelfde blijven, maar Miranda en Robert willen er wel hun eigen draai aan geven. “Een likje verf hier en daar, en we zullen de kaart wat aanpassen. Maar we willen blijven werken met de mooie Italiaanse producten die mensen al kennen van Liz. Die sfeer moet hetzelfde blijven.”
De grootste verandering zal in januari ingaan. “We gaan de naam iets aanpassen naar Piazza Lis, wat letterlijk ‘Lisplein’ betekent, waar de zaak ook vlakbij zit. Dat plein heeft een prachtige historie, dus we vonden dat wel een mooie nieuwe naam voor de zaak.”
De wijnkennis die Miranda en Robert door de jaren heen hebben opgedaan bij de wijnbar, zal hier ook weer worden ingezet. “We willen de wijnkaart wat uitbreiden met grappige wijnen en ook meer richten op wijn-spijscombinaties.” In de toekomst hoopt Miranda ook Italiaanse wijnproeverijen te organiseren bij Lis.
Familiebedrijf
Voor Miranda is het ontzettend belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. “Het moet gewoon een zaak zijn waar alles kan: of je nou even met je gezin een pizzaatje gaat eten of uitgebreid wil dineren. Dat vind ik zelf ook heel belangrijk: familie. Wij doen dit ook echt als familie, want Robert en ik doen dit samen en willen er veel zijn. Onze oudste zoon werkt mee in de zaak, en vrienden van hem ook weer. We stralen dat gevoel zelf heel erg uit.”
Om iedereen een plek te kunnen geven, gaan Miranda en Robert voor een deel van de zaak reserveringen aannemen. “Vroeger konden mensen alleen op inloop wat komen eten, maar ik hoor af en toe geluiden van mensen uit het centrum die het daardoor niet aandurven om deze kant op te komen. Wij willen hen ook een kans geven,” vertelt Miranda.
Nog veel leuke plannen voor Lis
Miranda zit nog vol met ideeën om bij Lis uit te voeren. “Toen Robert en ik nog niet in de horeca werkten, deden wij allerlei dingen in de evenementensector, en een van die dingen was de fotobus. Dat was zo’n vintage Volkswagen bus die we hadden omgetoverd tot photobooth.”
Bij Lis krijgt die bus een nieuwe bestemming, als ruimte voor private dining. “Die staat dan midden op het plein, prachtig verlicht met een klein tafeltje.”
Officiële opening van het nieuwe Piazza Lis
1 november was de eerste dag onder de nieuwe eigenaren. “Het was ontzettend leuk en we zijn heel erg tevreden met hoe het is gelopen. Binnenkort doen we een kleine borrel met mensen uit de buurt, personeel en vaste gasten. En dan in januari, als de naam is veranderd, geven we een groot feest waarbij iedereen welkom is.”
Benieuwd wat Rose Tieleman nu gaat doen? De Buik sprak haar een paar weken geleden over haar afscheid van Osteria Liz.