De hele stad staat op het punt om te worden veroverd door de sappige hamburgers en funky uitstraling van Hamburg. Na meer dan tien jaar na de eerste locatie aan de Witte de Withstraat is het tijd voor nog een vestiging van deze zaak, dit keer aan het Deliplein in Katendrecht. “We geloven dat wij de beste hamburgers van Rotterdam hebben”, zegt eigenaar Cornel. Dat is een belofte waar de stad vast van kan smullen tot aan de opening half april.
Comic en steengoede hamburgers
Al elf jaar zit een van de eerste hamburgerbars van Rotterdam op de Witte de Withstraat. En al die tijd is de zaak de plek gebleven waar mensen terecht kunnen niet alleen voor steengoede hamburgers, maar ook voor een heel toffe sfeer met comicachtige stijl.
Eindelijk het terras op

Nu is het tijd voor een nieuwe stap, vinden eigenaren Guyon Pronk die de keuken gaat runnen en Cornel Wink (ook bekend van Het Zwarte Schaap en vroeger Holy Smoke). “De zaak aan de Witte de Withstraat is niet super goed zichtbaar”, legt die laatste uit.
“We gebruiken het terras van het Zwarte Schaap, maar we willen al heel lang een eigen terras. Zo kunnen we niet alleen onze legendarische burgers serveren, maar ook lunch, barfood en mixdrankjes aanbieden.” En dat is precies wat hij nu gaat doen in de tweede vestiging van Hamburg.Rotterdamser dan Rotterdams

Deze komt op het Deliplein, tot vreugde van Cornel en Guyon: “Dat is echt een plek waar ik heel graag iets wilde beginnen. Het past perfect bij ons concept: een échte Rotterdamse zaak op een échte Rotterdamse plek", zegt de ondernemer met een knipoog. "En laten we eerlijk zijn, er zijn weinig plekken die Rotterdamser zijn dan Katendrecht. Volgens mij heeft het ook nog de hoogste dichtheid aan appartementen in de stad!"
Extra tof, vindt hij, is dat er op het Deliplein veel zaken te vinden zijn uit een wat hoger segment. “Daar kun je echt heerlijk lang tafelen, maar dat zijn wij niet.” Bij Hamburg kom je volgens hem lekker last-minute binnenwandelen nadat je op een woensdagmiddag hebt besloten dat je geen zin hebt om te koken. “Dat is een mooie aanvulling op de rest van het plein”, stelt Cornel.
Kunst, comic en een iets uitgebreide menukaart
Net als bij de eerste vestiging zal de nieuwe Hamburg zijn
unieke, eigenzinnige stijl behouden. "We geven kunstenaars
Geeske Voorhees en
Michiel Walraven opnieuw volledige vrijheid om iets geweldigs te creëren", enthousiasmeert Cornel. Hoewel de nieuwe locatie een eigen karakter zal hebben, zal de
kenmerkende comicstijl zeker herkenbaar zijn. "We hebben een prachtige bakstenen muur in het pand, die krijgt een prominente plek", voegt hij toe.
Wat onveranderd blijft is de menukaart. Alhoewel, deze wordt in de nieuwe zaak iets uitgebreid: “We gaan het terras optimaal benutten”, zegt Cornel. “Dus we voegen bitterballen en huisgemaakte snacks aan ons assortiment toe.” De lunchkaart zal – je raadt het al – bestaan uit hamburgers. “Want ik kan me echt niet voorstellen dat je bij ons iets anders wilt”, lacht Cornel triomfantelijk.
Wat betreft dranken, zal Hamburg naast de alom geliefde speciaalbieren ook simpele cocktails aanbieden. "We gaan niet zelf cocktails shaken, daarvoor moet je bijvoorbeeld bij Bar Break zijn, tipt hij. Maar nu we een terras hebben, willen we ook de drankkaart uitbreiden.”
Cornel heeft nog heel even om die kaart te finetunen. Met een geplande soft opening op vrijdag 29 maart en een officiële opening halverwege april, staat Hamburg op het punt om Katendrecht te veroveren met zijn smaakvolle hamburgers en levendige sfeer.