Greatest Of All Time: Amerikaanse plannen en smashburgers in oude Holy Smoke

The Goat aan de Schiedamse Vest bewijst al drie jaar dat junkfood ook van topkwaliteit kan zijn. Nu openen ze een tweede zaak in Rotterdam, in het oude Holy Smoke.

21 Mrt 2024 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Greatest Of All Time: Amerikaanse plannen en smashburgers in oude Holy Smoke

Junkfood, het ultieme zondige genot, om het weekend mee te starten, de week mee doormidden te hakken, of gewoon omdat je er zin in hebt. The Goat aan de Schiedamse Vest bewijst al drie jaar dat junkfood ook van topkwaliteit kan zijn. Ze noemen zichzelf niet voor niets ‘The Greatest Of All Time’. Nu openen ze een tweede zaak in Rotterdam, in het oude Holy Smoke.

​Terugblikken met Rolf Leliveld


1 maart ging deze zaak open. Het is de derde GOAT in Nederland in totaal, want naast Rotterdam hebben ze ook een stek op de Grote Markt in Breda. Eigenaar Rolf Leliveld blikt terug op de weg die ze hebben afgelegd en onthult wat er allemaal nog in het verschiet ligt.

​Land van vrijheid


Rolf is geen onbekende in de wereld van lekker eten, nog vóór dit GOAT-avontuur: “Ik ben eigenlijk festivalcateraar en sta al heel lang op grote Nederlandse festivals met mijn foodtruck in Amerikaanse stijl.” Hij werkte vaak samen met evenementencateraar Rob van den Broek, die nu zijn compagnon is.

Na een grote trip in Amerika, van het westelijke San Francisco naar het zonnige Miami in het oosten, raakte Rolf geïnspireerd door de Amerikaanse foodcultuur. “Ik wilde al een tijdje een vaste plek en vond iets waarin ik kon uitblinken”, vertelt hij.

​Smashburgers en fries


Die loaded fries, smash burgers en frisse lemonades vielen al snel in de smaak en dat is precies de reden voor de nieuwe vestiging. “De locatie op de Schiedamse Vest barstte uit zijn voegen, zowel met bezorging als in het restaurant zelf. Zo ontstond het idee om aan de andere kant van de stad, in West, een tweede zaak te openen”, zegt de Rotterdammer.

In eerste instantie zullen ze werken met dezelfde menukaart als we gewend zijn in het centrum, bij de Witte de With-straat. "Recentelijk hebben we wat nieuwe gerechten geïntroduceerd en die zullen we hier ook aanbieden." 

Ze hebben nu verschillende aardappelgerechten met GOAT (dille)mayo, nieuwe loaded fries en de Italiaans-Amerikaanse Chicken Parmezaan, waar ze aan de andere kant van de oceaan dol op zijn. “Daarnaast hebben we voor alle kipitems de optie om ze ‘Nashville hot’ te serveren (in pittig olietje) en mijn persoonlijke favoriet is de cheese-onion smashburger met uienchutney”, glundert Rolf.

​Ruimte voor de toekomst


Wat ook nieuw is, is dat de nieuwe zaak mooie verhoginkjes heeft en een grotere bar. “Daardoor is er ruimte om wat meer dranken aan te bieden en eindelijk ook koffie te gaan serveren”, zegt Rolf enthousiast. 

In de twee weken dat hij open is, merkt Rolf dat daar dankbaar gebruik van wordt gemaakt door de buurt. “In de loop der tijd willen we ook een echt Amerikaans ontbijt gaan verzorgen”, blikt hij vooruit. “Denk aan een GOAT versie van de egg-mcmuffin, wafels en superlekkere breakfast burrito’s.”

Amerika inspireert hem niet alleen als het gaat om de gerechten: “We hopen bijvoorbeeld van die typische Amerikaanse hot wing contesten te doen of battles en collabs met zaken in de buurt”, lacht hij. Echt Amerikaans, maar met een Rotterdamse twist!

​Geen verplichte fooi


Waar hij wel afwijkt van de Amerikaanse cultuur is als het gaat om fooi geven, want die twintig procent fooi die tegenwoordig in de meeste Amerikaanse restaurants wordt verwacht, "daar doen wij zeker niet aan mee," lacht hij.


Foto's: Tasty Lemon

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Stoofboot: stoofvlees, friet en een biertje op de Rotte

Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.

Waarom een dagje Rotterdam begint en eindigt bij Hotel New York

De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.

The Oyster Club waar fancy dining en het nachtleven elkaar treffen

Voor een volledige avondje uit, zit je bij the Oyster Club aan het Rodezand op de juiste plek. Begin met sushi en een cocktail en eindig op de dansvloer.