Restaurantopeningen in Rotterdam om naar uit te kijken in 2025

Wij zetten meer dan 50 spraakmakende restaurantopeningen voor 2025 op een rij. Lees mee om te kijken wat er komend jaar te gebeuren staat in de horeca.

31 Jan 2025 Anne Beckers

blogger Anne heeft een passie voor koken, de diverse smaken van de wereld en de ontstaansgeschiedenis van restaurants. Ze gaat graag op ontdekkingsreis om nieuwe toprestaurants en koffietentjes in haar omgeving te verkennen.

  • 31 Jan 2025

Restaurantopeningen in Rotterdam om naar uit te kijken in 2025

Wij zetten meer dan 50 veelbelovende restaurantopeningen en horecaplannen in Rotterdam op een rij voor 2025 — van centrum tot Noord, Oost, West en Zuid. Zelfs buiten de stadsgrenzen speuren we naar de nieuwste horecahotspots, waarvan duidelijk is dat ze dit jaar openen (en soms zelfs nog iets later). 

Wil je niks van de openingen van 2025 missen? Volg ons dan op Instagram of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, onderaan deze pagina.

​Welkom in 2025 

2025 belooft een jaar te worden waarin de Rotterdamse horeca flink in de spotlights komt te staan! We geven toe, de wereld blijft uitdagend voor ondernemers, maar de stad blijft bruisen met nieuwe ideeën. Waar anderen twijfelen, gaan wij juist door – en wij zorgen ervoor dat jullie, onze trouwe lezers, geen enkele opening hoeven te missen.

Dus, het is tijd om de blik vooruit te werpen. De Buik neemt je mee op een culinaire reis door het jaar, met een voorproefje van de toffe nieuwe hotspots die we in 2025 mogen verwachten. Natuurlijk is er altijd een beetje spanning over wie er precies op tijd open zal gaan, maar als de deuren eenmaal openen en de bubbels klinken, weet je dat Rotterdam weer een stukje rijker is geworden.

En hey, mocht er een zaak aan ons radar ontsnapt zijn, schroom niet en laat het ons weten. Dat kan via onze social media of gewoon via de mail rotterdam@debuik.nl.

​Nieuwe zaken in het centrum 

​Groothandelsgebouw

In het Groothandelsgebouw zijn recent Multi Multi en eerder al De Kunstfabriek en Krozant geopend. Ook is er een pop-up 'eaatery' van Fundamental. Maar de pandeigenaar is nog lang niet klaar. De binnenplaats waar op de eerste verdieping een binnentuin is aangelegd moet verder ontsloten worden. Hiervoor zal de doorsteek vanaf de Weena makkelijker worden én moet er nog wat horeca bij komen. 

Wij horen geruchten over de bekendste stokbrodenbakker van Rotterdam, over een podcaststudio én over de zomerse mobiele keukens die bij het binnenpark zullen komen. Sowieso zullen er meer events op de bovenste verdieping georganiseerd worden, waarbij eten en drinken ook een belangrijke rol zal spelen. Voor het oude Engels, met de misschien wel de mooiste balkonnetjes van Rotterdam (zie de foto), lijkt nog geen nieuwe huurder gevonden, al horen wij de laatste tijd wel diverse geïnteresseerden voorbij komen. Wij hopen dat dit snel uitkristalliseert.

​Tweede vestiging Panzeró

Na acht succesvolle jaren op de Botersloot werkt Panzeró-eigenaar Luigi Incalza aan een tweede locatie in Rotterdam. Dankzij een geslaagde crowdfundingactie is de zoektocht naar een nieuw pand in volle gang. Panzeró staat bekend om zijn authentieke Pugliaanse streetfood zoals panzerotti en puccia. De locatie van de nieuwe vestiging is nog een mysterie, maar wij zijn alvast in de ban.

​Ontwikkelingen Stadshuisplein 

Rotterdam krijgt een frisse impuls met de vernieuwde horeca op het Stadhuisplein. Bekende namen zoals de Après-Skihut en Get Back heropenen op 27 februari met subtiele upgrades: een spectaculair discoplafond, een verplaatste dj-booth én een veel betere keuken.

Ook het gebouw naast deze twee Stadhuisplein-iconen wordt aangepakt. Eind 2024 is hier een grootschalige renovatie gestart. Café ’t Fust, Plein en Coconuts blijven, maar krijgen een modern interieur. Chef Karim Aggoun is inmiddels druk in de weer met een frisse kaart voor beide zaken, waarbij Coconuts (nog) meer gerechten van de Latijns-Amerikaanse keukens zal gaan presenteren.

Op de plek van Amigo, zoals al werd gesuggereerd in hun afscheidsbericht op Instagram, komt een hip, mediterraan geïnspireerd concept. Dit is samen met een bekend ontwerpbureau ontwikkeld en zal precies tussen Cornelis en bovenstaande twee zaken in komen. 't Fust, Coconuts en het nieuwe concept zullen samen een keuken delen, waardoor de gehele linie aan het Stadhuisplein een culinaire upgrade krijgt. In het voorjaar van 2025 wordt de transformatie feestelijk voltooid. Binnenkort heeft de Buik een interview met Marcel Maan, de ondernemer achter deze vier zaken, en met Karim Aggoun.

​Barrelproof en Nice Neighbourhood 

Barrelproof heeft haar pand aan de Hoogstraat verlaten en is verhuisd naar het Industriegebouw. Hier is een prachtige cocktailbar ontwikkeld, waar de focus ligt op zakelijke klanten, met name het trainen van bartenders en andere specialisten.. Ondertussen krijgt de oude locatie een nieuwe invulling: een tijdelijke pop-up store in samenwerking met het succesvolle Nice, dat op de hoek hier schuin tegenover bijna altijd bomvol zit.

​Amehoela en Bar Tender 

Amehoela verhuist naar de iconische Lijnbaan 36 (de oude George Cocktailbar). De heropening was in eerste instantie eind 2024 gepland maar door wat vetraging verwachten we dat de opening nu begin 2025 zal plaatsvinden. De cocktailbar, restaurant en club zal een flinke upgrade ondergaan met een Japans-Zuid-Amerikaans share dining concept, nieuwe smaken, een frisse sfeer en de vertrouwde Amehoela-vibes. 

De oude locatie van Amehoela aan de Mauritsweg is inmiddels verkocht. Daar is Bar Tender, cocktail- en shootersbar, geopend.

​Wakuli Koffie

Wakuli, bekend om verantwoorde koffie en scherpe prijzen, groeit snel. Met inmiddels 13 filialen in Nederland breiden ze nu uit naar Rotterdam, op de hoek van de Goudsesingel met de Meent. Wanneer je daar kunt genieten van een goede kop koffie, is nog even afwachten.

Inmiddels is ook aan de Lusthofstraat een pand met de - in de hoofdstad al zeer bekende - gele stickers beplakt. Dus ook in Rotterdam-Oost opent deze koffiebar binnenkort haar deuren.

​Bar Bocht naast Rotonde 

Nog meer nieuws aan de Goudsesingel: Restaurant Rotonde, bekend om zijn eigenzinnige gerechten met biologische, lokale producten uit de houtoven, breidt uit. Met een volledig vegetarische en veganistische kaart én bekroond met een Bib Gourmand en een groene Michelinster sinds 2023, heeft Rotonde nu plannen voor een bar bij de buren, waar eerder Mittwoch gevestigd was. Binnenkort hebben wij een interview op de Buik met eigenaar Birk Heijkants over de nieuwe plannen. 

​De Pilsbar in oude Panenka 

Na tien jaar sloot Panenka in december definitief zijn deuren, maar een nieuwe hotspot staat al in de startblokken: De Pilsbar. Achter de schermen wordt hard gewerkt—muren worden gesloopt, nieuw meubilair geplaatst en de bar krijgt een make-over. De zaak, mede opgericht door Mats (ook eigenaar van Bistrot-Bar Frère), combineert de charme van een klassiek Parijs café met een Rotterdams randje. De opening staat gepland voor begin februari.

We spraken Mats eerder over zijn plannen achter De Pilsbar. Lees hier het volledige artikel. 

​MAI MAI Yakitori 

Mai Mai Yakitori neemt de plek van Yama over en brengt een trendy foodbar naar Rotterdam, waar Aziatisch comfort food centraal staat. Denk aan yakitori met een twist, geïnspireerd door Japan, Thailand, Vietnam en China, in een informele setting met hiphop en neon sferen

Op het menu: smaakvolle skewers, verfrissende highballs en een sociale eetervaring. Achter het concept staan Antonio (bekend van Casa Thai) en zijn jeugdvriend Dylan van Ee. Met het succes van Casa Thai belooft dit een hit te worden. De officiële opening is op 28 januari. 

​Tapperij de Vijgenboom verkocht 

De Vijgenboom is verkocht aan Cornelis Kleinjan van Vader Kleinjan en Xander Olthof van Gieterij 't Swaentje. Voorlopig blijft alles bij het oude, maar gezien hun andere zaken verwachten we op termijn iets in de stijl van no-nonsense, klassieke gastvrijheid met bruine kroeg uitstraling. 

​Raïnaraï 

De Markthal blijft in beweging. Binnenkort opent Raïnaraï, het Algerijns-nomadische restaurant dat we al kennen van de 1e Middellandstraat. Zo brengt eigenaar Laurent Med Khellout authentieke woestijnsmaken nog een stapje verder Rotterdam in. Er gebeurt sowieso veel in de Markthal, lees onder meer over onze favoriete zaken aldaar.

​Kiiro Wijnhaven

Het Japanse curryhuis Kiiro aan de Wijnhaven heeft plannen om het concept om te turnen van curryhuis naar een gezellig hojicha- en matchacafé, met de befaamde mochis en "fluffy" cheesecake die we al kennen. Ze zijn momenteel bezig met de voorbereidingen en verwachten in het voorjaar van 2025 open te gaan met het vernieuwde concept.

​Pop-up concept naast Comedy Club Haug 

Naar aanleiding van een opdracht van de gemeente ligt er nu een plan om aan de Boompjeskade naast Comedy Club Haug een pop-up horecaconcept te ontwikkelen. Momenteel bevindt het project zich nog in de planningsfase en wordt onderzocht wat binnen de vergunningen mogelijk is. De ambitie? Een next-level foodconcept voor Rotterdam, pal aan de Maas.

​Bento Café

Bentō Café aan het Weena serveert Japans comfort food met fine dining-invloeden, zoals bentoboxen, katsu-broodjes en verse onigiri. De zaak die in 2024 geopend krijgt binneknkort een strakkere inrichting en ruimte voor omakase-avonden, met een verwachte heropening in april 2025.  

​Stadscafé Weena 

Nu we het toch over Weena en verbouwingen hebben, Stadscafé Weena krijgt binnenkort een opfrisbeurt. De ruimte krijgt een nieuw jasje, met extra aandacht voor de bovenverdieping. Er komen enkele interieurwijzigingen, maar de gezellige, vertrouwde sfeer blijft behouden.

​Horeca in en op The Lobby 

In juli 2023 is het bijzondere gebouw The Lobby op de Kruiskade officieel opgeleverd met een eigentijds ontwerp van KAAN Architecten. Wij hebben meegekregen dat er in dit gebouw hoogwaardige horeca komt, met een entree en daghoreca in de plint, een restaurant hoger in het pand, dat doorloopt tot aan het paviljoen met een groene daktuin. Wat er precies gaat komen is nog niet zeker, al diverse onderenemers en chefs zijn geïnteresseerd. Het laatste wat wij vernemen is dat een bekende Amsterdamse chef zich hier wil vestigen.

​De Pizzabakkers 

De Pizzabakkers aan de Pannekoekstraat heeft even een korte pauze genomen. Het restaurant is overgenomen door een nieuwe eigenaar en heeft daardoor een nieuwe look en frisse energie gekregen. Sinds 24 januari zijn ze echter gewoon weer open, met de vertrouwde pizza's en prosecco die je van hen gewend bent.

Argentijnse steakhouse Morena

​Wij hebben begrepen dat het team achter Iron Lady en The Fat Fox aan een nieuw avontuur is begonnen en wel aan de Botersloot. In een van de grotete panden van deze straat, midden in het zogenaamde Maho-kwartier willen de heren een Argenstijns steakhouse openen. Inmiddels hebben ze een sneak peek van de naam gegeven: Morena.

Toko Pindakaas

Net geopend aan de Pannekoekstraat: Toko Pindakaas van bekende Rotterdamse (TV-)chef Job Pattinasarany. In het pand waar lang Sol Food zat en eventjes de Vegetarische Slager een winkel had, vind je nu de toko van Job met Nederlandse en Indonesische afhaalgerechten. Je kan ook binnen zitten en de saté of stamppot daar eten. Het idee is dat Job ook een menu gaat koken zodra hij wat verder is.

Neighboorhood

Ken, bekend van Jigger aan de Hoogstraat, opent zijn tweede zaak aan de Pannekoekstraat, precies tegenover Toko Pindakaas. Het wordt een strak ingerichte koffiebar met futuristische kleuren en voorlopig niet al te veel aandacht voor eten. Al vermoeden wij wel dat er wat lekker zoets bij de (matcha) lattes geserveerd zal worden.

Restaurant in hotel Kimpton in Post 

Het kan weinig mensen ontgaan zijn: het iconische Rotterdamse postkantoor krijgt een hoge toren bovenop het bestaande monument. Hierin komt een luxe 5-sterren Kimpton hotel. Dit hotel krijgt 238 elegante kamers, een restaurant, bar, diverse vergaderruimten en een fitnesscentrum. De ingang van het hotel wordt aan de Stadhuisstraat, op de locatie van de voormalige personeelsentree, zodat gasten straks door de historische gevel kunnen binnenstappen. Met deze transformatie krijgt dit Rotterdamse icoon een nieuwe, prestigieuze en culinaire bestemming in de zomer van 2025. 

​Brasserie in EDGE 

Tegenover Post aan de Coolsingel wordt op dit moment EDGE gebouwd, als baken van duurzaamheid en welzijn. EDGE streeft ernaar het grootste 'Net Zero Carbon' kantoorgebouw in het hart van Rotterdam te worden. Voor maar liefst 800 vierkante meter op de begane grond zijn er plannen voor een horecafunctie, namelijk een brasserie waar iedereen welkom is. Zo krijgt de lange plint aan de belangrijkste straat van Rotterdam ook na kantoortijden volop reuring. Wij moeten wel nog even geduld hebben: oplevering is najaar 2026.

​Openingen in Zuid in 2025 

​Dinnerant

De ondernemers achter het succesvolle sushirestaurant met de oer-Rotterdamse naam 'de Schuimspaan' breiden uit naar de buren. Samen met Haagse sushichef Yuki Azuma beginnen ze een Japanse fine-dining kroeg: Dinnerant. Een samentrekking die wij nog niet eerder tegenkwamen, maar we denken te snappen dat we hier straks chic sushi kunnen eten ofwel Japanese fusion cuisine, in hun eigen woorden.

​Restaurants in FENIX

In onze 2024 lijst blikten we al vooruit naar de grote opening van FENIX in mei 2025, dat zich zal vestigen in Katendrecht als cultureel centrum met diverse horecagelegenheden die het migratiethema versterken. Zo wordt steeds meer duidelijker. Bezoekers zullen kunnen gaan genieten van een museumcafé, een ambachtelijke bakkerij, een espressobar met uitzicht over de Maas en een Italiaanse gelateria

'Keuken op Plein' aan het binnenplein zal culinaire tradities van over de hele wereld bieden, terwijl het restaurant migratieverhalen vertelt via gerechten. Daarnaast zal het centrum ook nog een personeelsrestaurant hebben en catering voor evenementen. FENIX wordt daarmee een unieke culinaire bestemming die de geschiedenis van Rotterdam viert. Zodra we meer details hebben over de verschillende horeca gelegenheden binnen dit grote project, hoor je het direct van ons.

Hoofdfoto is eveneens Fenix, via website Rotterdam Partners

Rooftoprestaurant op nieuwe Fotomuseum

​Het oude Santosgebouw dat iets verderop ligt dan de Fenixloodsen op Katendrecht krijgt ook een museale bestemming. Hier verhuist het Nederlands Fotomuseum heen. Er is een prachtige opbouw gerealiseerd op dit voormalige pakhuis aan de Rijnhaven zuidzijde. Hier komt een rooftoprestaurant in, waardoor Rotterdam weer meer opties krijgt voor eten en drinken op hoogte. 

Heropening Helai 

Na een allesverwoestende brand tien maanden geleden moest het Afghaanse restaurant Helai in Rotterdam-Zuid zijn deuren sluiten. Na maanden van herstel konden ze begin januari eindelijk weer openen. Zowel de bar als het restaurant zijn volledig verbouwd en weer klaar voor gasten. De bovenverdieping, die in de toekomst als zaal voor bruiloften, privédiners of vergaderingen zal dienen, is bijna klaar en wordt eind januari verwacht. Het terras is nog in aanbouw, maar eigenaar Haroen heeft grote plannen voor de buitenruimte.

We schreven eerder over de her-opening van Helai.

​Wat gaat er open in Rotterdam-Oost in 2025? 

​Koffiehotel Man Met Bril 

We schreven eerder over het bijzondere project van Paul Sharo’s Man Met Bril Koffie in Crooswijk. De bouw van het pand, gelegen in de bocht van de Rotte aan de Crooswijkse zijde, kende wat vegunningstechnische tegenslagen maar vordert nu met een rap tempo. In het pand komt naast de koffiebar en een finedining restaurant ook een podcaststudio. Op Instagram laten ze in hun nieuwste update weten dat de opening binnen een maand gepland staat. De deuren zullen dus hoogst waarschijnlijk in maart 2025 openen. 

​Europoort gebouw aan Oostplein 

Het voormalige gemaal, dat ooit het water van de Boezem naar de Maas pompte en later dienstdeed als meubelzaak, wordt nu omgetoverd tot een grote horecalocatie. Al tijdens corona was er sprake van een groot 'eatertainment' concept met diverse eetkraampjes, vermaak zoals karaoke en jeu de boules, en een groot terras. Na vertraging door procedures komt er weer vooruitgang. Het wordt een grote locatie of een verzameling kleinere concepten. 

Het pand loopt door tot aan de Oostzeedijk en daar komt de ingang naar Bon Ton, een stripclub met mannelijke strippers, zo is het verhaal. Wij zijn benieuwd of daar ook bij gegeten wordt. Hoe dan ook voor de kade met onder meer Tasca Plein Oost, Kaat Mossel en Yolo als buren en de jachthaven voor de deur zal dit grote complex met meerdere voorzieningen een fijne aanvulling zijn.

Wijn- en kaasbar Juni


Puck en Nienke werkten eerder samen bij Mess en startten samen OX op. Nu zijn ze druk met een wijnbar (en kaasbar) aan de Oostzeedijk, net om de hoek bij Tasca Plein Oost en bij bovenstaande grote horecalocatie in het voormalig gemaal. “We wilden een plek creëren waar je gewoon even kunt binnenlopen voor een goed glas wijn en een lekker stukje kaas. Niet te duur, maar wel met hoogwaardige producten.”

​Café de Kloeg 

Café De Kloeg, op de Libanonweg in Crooswijk, wordt een warme plek met een knipoog naar Belgische cafés. Tim Kloeg, bekend van Vis op de Dijk en zijn vriendin Romana gaan de oude Café de Wandelaar omgetovert tot een sfeervolle zaak. Verwacht betaalbare borrelgerechtjes, een top drankaanbod en een gezellige bar. Met een entresol voor rustig tafelen heeft het alles in zich om een fijne buurtkroeg te worden. Sinds begin 2025 zijn ze al stilletjes geopend

Grand Locale Old Scuola

In de nieuwe wijk 'Nieuw Kralingen', pal tegenover de ingang van het Kralingse Bos, opent Old Scuola haar grootste locatie tot nu toe. Het wordt geen pizzeria zoals in de andere twee locaties, maar meer een grand café dat de hele dag geopend is. Dus goede koffie en patisserie, maar ook zelfgemaakte pasta's en zes pizza's op het menu.

Boshut de Big in het Kralingse Bos 

Begin 2024 namen Maaike Groenewegen en Frank Huson van Gym & Gin het bekendste pannenkoekenrestaurant van het Kralngse Bos over. Het idee was dat er die zomer alweer genoten kon worden op deze prachtige locatie vlakbij de Kralingse manege. Ook hier gooiden vergunningen roet in het eten. Het lijkt erop dat de hobbels genomen zijn, dus we kijken uit naar de nieuwe plannen voor De Big.

​Ontwikkelingen Havenziekenhuis-complex 

De oostelijke entree van Rotterdam ondergaat een ingrijpende transformatie, die volgens architect Arne Lijbers het gebied aanzienlijk levendiger zal maken. Er komt een passage tussen de Maasboulevard en het Haringvliet, met ruimte voor horeca en een terras. Het Havenziekenhuis-complex krijgt bovendien een paviljoen op het dak, het 'Stadsbalkon', vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over zowel de stad als de Maas. Dit wordt volgens Lijbers een bijzondere en unieke plek in de stad, al is het nog wel even wachten: de oplevering staat pas voor 2027 gepland. 

Openingen in Rotterdam-West

​Jordy's Pizzeria

Je kunt in Rotterdam inmiddels niet meer om de naam Jordy's Bakery heen, die zich steeds verder uitbreidt. Dit keer met volledige focus op desem-pizza’s: Jordy's Pizzeria, die in 2025 zal openen. De pizzeria zal zich vestigen op de locatie van Vertrekhal Oranjelijn aan de Benjamin Franklinstraat, waar op dit moment de pop-up 'Hidden Gem' is gevestigd.

​Marketbar Mare 

Op 11 februari opent Floris Stock van Nul10 een viszaak aan de Westerstraat in het Scheepvaartkwartier: Marketbar Mare. Het concept is een marketbar waar alles draait om zeevruchten, van verse vis en schelpdieren tot goede wijnen. Je kunt er terecht voor zowel lunch of diner als voor producten om mee naar huis te nemen in het kleine winkelgedeelte met dezelfde producten. 

​Café de Ooievaar 

Na jaren van verwaarlozing krijgt het pand van Le Havre in Delfshaven eindelijk een nieuwe bestemming. Peter Bender en Mary Schepers van Café De Ooievaar gaan het naastgelegen pand huren en er een bistro van maken. De bovenverdiepingen worden omgebouwd tot appartementen, en als het pand wordt opgeknapt, gaan zij investeren in de nieuwe zaak. Als het zover is dan houden we jullie zeker weer op de hoogte. 

​Nieuwe horeca in Rotterdam-Noord

​1NUL8 Noord

De succesvolle onderneming 1NUL8 in Rotterdam breidt zich in 2025 officieel uit aan de Bergweg in Noord, op de plek waar ooit Correct gevestigd was. Met een sterke focus op een gastvrije brasserie/bistro-ervaring, zal 1NUL8 Noord al om 08:00 openen met croissants en espresso en eindigt rond 23:00 waardoor de late uurtjes worden vermeden, in tegenstelling tot de originele 1NUL8 en 1NUL8 Basement in het centrum.

We spraken eerder met Fäbiän van 1NUL8 over 1NUL8 Noord.

Sticky Bar

Een bijzondere combinatie van matcha, sticky rice, saté  en saoto soep vind je bij Sticky Bar onder het voormalige spoor van de Hofbogen, net voorbij Station Bergweg als je vanaf de stad komt.

​On Other Drugs

In de Tims Limonadefabriek in Hillegersberg zijn ondernemers Michelle van Woensel en Dave Grosjean nog druk bezig met het verder opzetten van On Other Drugs. Het is in 2024 deels al geopend als een walhalla van sport, welzijn, flexibele werkplekken en een groot terras op het water waar smakelijk en gezond eten en drinken geserveerd wordt in Libanese stijl. Terwijl de wellness al geopend is en het het terras van On Other Drugs met winterslaap is, staat de opening van het restaurant nog dit jaar gepland.

​De HER

Aan de noordrand van Rotterdam opent begin 2025 Milieupark en De HER, hét grondstoffencentrum van de stad, waar hergebruik, onderwijs, creativiteit en ondernemerschap centraal staan. Ook zal horeca deel uit maken van het centrum, hoewel we nog even in spanning wachten op de details. 

​Lucia 

Aan de Zaagmolenkade 124 in Rotterdam, waar voorheen Galeriaaa by Mangiare was gevestigd komt de eerste zaak van Loesje Tieleman buiten het Scheepvaartkwartier: Petit Louise krijgt een zusje met de naam Lucia. Met open vuur, een moderne Italiaanse cuisine en prachtige wijnen belooft het veel goeds. De Duitse chef Johannes Leicher, voormalig sous-chef bij restaurant FRED, zal de leiding nemen en zorgen voor een culinaire ervaring waarin authentieke Italiaanse smaken worden gecombineerd met eigentijdse invloeden. De verwachte openingsdatum staat voor begin april gepland. 

​Wolly's Loket

In het zonnige hoekpand aan het Noordplein zit inmiddels ruim een jaar Wolly., een populaire all-day breakfastzaak met een ruim terras aan de Rotte. Het succes krijgt nu een vervolg met een uitbreiding naar het naastgelegen pand, waar Jordy's gevestigd was, dat wordt omgetoverd tot Wolly’s Loket. Hier kun je straks terecht voor versgeperste juices, briochebroodjes, goede koffie en patisserie—maar dan voor onderweg. Wanneer het precies open gaat in 2025 is nog niet duidelijk, wel duidelijk is dat de runners van Wolly's Running Club blij zullen zijn met het lekkers voor na de workout. 

​Fermin verkocht en wordt Jordy's Bakery 

Jordy’s Bakery verhuist naar de voormalige locatie van Fermin aan het Noordplein, slechts een paar deuren verderop. Volgens de nieuwe manager Romy duurt de verbouwing nog maar enkele weken, waarna de geur van versgebakken croissants en brood begin 2025 de deuren al uit zal stromen.

​Sherrybar in Destino 

In februari gaan de deuren van tapasrestaurant Destino aan de Zaagmolenkade tijdelijk dicht. Een deel van het restaurant wordt verbouwd tot een sherrybar. Het wordt de eerste sherrybar van Rotterdam of zelfs Nederland, met maar liefst twaalf verschillende sherry’s om uit te kiezen, vergezeld van unieke sherry-cocktails zoals de Sherry Old Fashioned, Espresso Martini en Negroni Destino. Met dit idee in het achterhoofd kunnen we met een gerust hart de periode van de verbouwing afwachten.

​Wijnkamer van Bistro Zino wordt bar

Het pand tegenover Bistro Zino aan de Zwaanshals was lang een wijnkamer, waar alle wijnen van de charmante Franse bistro – en meer – werden geschonken. In 2025 wordt deze ruimte omgetoverd tot een wijnbar, de perfecte plek voor een goede borrel.

​Glasz in de Jachthaven van Hillegersberg 

Het gonst al even door Hillegersberg: "De jachthaven is verkocht." En niet aan de minste: Robin Bravenboer, die in Hillegersberg ook Pirouette bij de manege en net buiten Hillegersberg Golfclub Seve exploiteert gaat samen met Christiaan Bergers en Merijn Sips deze prachtige locatie voorzien van nieuw horecabloed. Deze drie heren hebben samen ook River Bar en Bar Bù, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen, ook bij ons. Binnenkort heeft de Buik een interview met het drietal en zal er meer verteld worden over de invulling van deze twee bungalows aan het water. We kunnen nu alvast verklappen dat er een Bretonse kaart komt, mooi passend bij de plek aan het water.

​Singh Thai 

Het Thaise restaurant Yam Thai aan de Straatweg is in 2024 verkocht aan het nieuwe concept Singh Thai. We verwachten dat je hier in Hillegersberg kunt genieten van authentieke Thaise specialiteiten. Wanneer de deuren precies openen in 2025, moeten we nog even afwachten.

​Café Donders 

Café Donders, de nieuwe buurtkroeg aan de Kleiweg, krijgt een eigentijdse draai aan de traditionele bruine kroeg. Michael Donders, die zijn horecadromen na jaren ervaring bij onder andere BrewDog en Brouwerij Noordt waarmaakt, creëert nu een café met een breed aanbod aan bieren, lokale whisky’s en een diverse wijnkaart. Met acht biertaps, 50 bieren op fles en blik, en verrassende keuzes zoals een Irish stout van O’Hara’s, is er voor ieder wat wils. Het interieur blijft trouw aan het bruin café gevoel, met hout en gezellige zitplaatsen. Café Donders is officieel in het weekend van 17 januari geopend. 

Wij schreven eerder over de opening van Café Donders en spraken met Michael over het concept. 

​Zaken buiten Rotterdam 

​1NUL8 aan het Water 

Naast de nieuwe locatie in Noord zal 1NUL8 aan het Water haar deuren openen in Zwijndrecht, waarbij de naam recht doet aan een uitzicht op het water. Met een ruim terras en overhangende uitkijk zal deze locatie conceptueel het meest lijken op de eerste locatie 1NUL8 aan De Meent. 1NUL8 aan het Water zal open zijn voor ontbijt, lunch en diner. Het was eerst verwacht dat het al in 2024 zou openen maar nu kan je de opening hoogst waarschijnlijk in 2025 verwachten.

​Distillers Hotel in Schiedam

In 2025 opent onder leiding van Kick Smol een boetiekhotel in Schiedam, compleet met restaurant en bar. Het hotel combineert een rijksmonumentale branderij, herenhuizen en nieuwbouw en zal op eigentijdse wijze de jenevergeschiedenis van de stad representeren. De bouw start in het eerste kwartaal van 2025 en belooft een bijzondere aanvulling te worden op de gastvrijheid van Schiedam.

​Grand Café Noordkade 

Horecaondernemer Bjorn van Dijl, bekend van KITA, Il Mercato en Le Barrage, opent in april 2025 Grand Café Noordkade in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit doet hij samen met Maikel Terlouw en Wilco Zwier, die ook mede-eigenaren zijn van Noordkade. Het café komt naast KITA en Il Mercato en biedt betaalbare klassiekers zoals saté en uitsmijters. Het pand, dat jarenlang leegstond, ondergaat momenteel een grondige verbouwing. Van Dijl streeft naar een laagdrempelige zaak met een sfeervol interieur en kwalitatief goede gerechten.

​Uit de tamtam van De Buik

​Karma Kebab 

Karma Kebab, bekend bij sommigen vanwege hun grote vestiging in Utrecht en hun smakelijke plantaardige kebab op festivals en in de supermarkt, lijkt nog steeds ambities te hebben om een nieuwe locatie te openen in Rotterdam. We houden nog een flinke slag om de arm, maar wie weet kunnen we in 2025 gaan proeven van hun kebab in Rotterdam.

​BUNK 

In 2024 gingen er geruchten rond dat de makers van hotel Bunk momenteel in gesprek zijn om een kerk in Rotterdam te verwerven. In de monumentale kerken van Bunk, die reeds gevestigd zijn in Utrecht en Amsterdam, vind je een combinatie van een hotel, een hostel, een restaurant en plekken om te werken. Voorlopig gaan de plannen van Bunk voor 2024/2025 in Rotterdam-Noord echter niet door.

​Nieuwe plannen tegenover Bar Bù

Aan de Van Vollenhovenstraat, tegenover Bar Bù, doen geruchten de ronde over een nieuwe Italiaanse zaak met wijnbar. Er zijn nog weinig details bekend, maar we houden je op de hoogte zodra we meer weten.

​Koningspoort

Paul Posse had in 2024 plannen om Eaux Posse te verkopen en zich volledig te richten op de Koningspoort, een nieuw project bij de Oude Haven met een semi-openluchtrestaurant. Paul opende zijn nieuwe restaurant in het Steurgebouw en dus staan deze plannen voorlopig nog "on hold" en moeten we nog even geduldig wachten.

Oude Sunset op Botersloot staat te huur

Het pand waar voorheen Sunset was gevestigd, is volledig gerenoveerd tot een grand café met een ruim terras en bovenwoning aan de Botersloot 36 en Markt 49. Het is nu beschikbaar voor huur en we zijn benieuwd welk horecaconcept hier zal gaan vestigen.

​2x Irish nieuws 

Er zijn geruchten rondom Ierse pubs. Zo zou er een Haagse pub naar Rotterdam komen en is de bekendste Rotterdamse Irish pub verkocht aan een grote Rotterdamse ondernemer. 

​Aanvullingen 

Heb jij nog tips over openingen voor komend jaar of hebben wij iets over het hoofd gezien, laat het ons weten via de mail: rotterdam@debuik.nl.

En vergeet je niet in te schrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dat kan makkelijk hieronder.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rotterdamse openingen in 2023 om naar uit te kijken

2023 wordt een jaar dat bol staat van bijzondere restaurantopeningen. Wij keken in onze glazen bol en benoemen onze favorieten voor komend jaar.

Rotterdamse restaurantopeningen om naar uit te kijken in 2024

Wij zetten meer dan 40 spraakmakende restaurantopeningen voor 2024 op een rij. Lees mee om te kijken wat er komend jaar te gebeuren staat in de horeca.