1NUL8 is op stoom en begint Frans avontuur in Noord

De Buik spreekt met Fäbiän, mede-eigenaar van 1NUL8, over de nieuwe plannen voor een knusse Franse bistro met in Rotterdam-Noord.

16 Sep 2024 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

1NUL8 Noord

Benthuizerstraat 1, Rotterdam Maaltijd: OntbijtLunchDiner Stadsdeel: Noord Keuken: FransInternationaal Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

1NUL8 is op stoom en begint Frans avontuur in Noord

Een maand geleden spraken we Fabian over zijn gloednieuwe locatie van succesvolle horecaconcept 1NUL8, Let’s Meat. De plannen voor de vierde 1NUL8-locatie in Rotterdam zijn al in vergevorderd stadium. Dit keer slaan Floris en Fäbiän van 1NUL8 een totaal andere weg in met een knusse bistro in Franse stijl.

​Let's Meat


Maar eerst nog eventjes over Let’s Meat, waar het sinds de opening erg goed mee gaat. “We zijn bewust opengegaan in de zomer, dan zijn veel mensen met vakantie en heb je niet direct volle zalen. Dat is fijn, dan kun je eventueel wat puntjes op de i zetten”, zegt Fäbiän tevreden. Niet dat dat heel hard nodig was, want Let’s Meat gaat lekker: “Grote aanpassingen waren eigenlijk tot nu toe niet nodig. We mogen niet klagen.”

​Nieuw hoofdstuk 1NUL8


Het oer-Rotterdamse merk timmert hard aan de weg. Niet met de intentie om een keten te worden, maar omdat er zoveel goede ideeën zijn, vindt Fäbiän. Zonde om die te laten liggen. Na het succesvolle 1NUL8 op de Meent, het chiquere cocktailgerichte 1NUL8 Basement en het toegankelijke Let’s Meat, heeft Fäbiän ideeën voor een verfijnde, knusse bistro in Noord. Daar kunnen we ’s ochtends terecht voor steengoede bowls en de bekende Lavazza koffie en ’s avonds voor fijne Franse wijnen met oesters of escargots.

“We zijn nu nog volop bezig om de details uit te denken,” legt Fäbiän uit. “Met Let’s Meat net open, regelen we vooral nu wat zaken op de achtergrond. 1NUL8 Noord zal pas rond december opengaan”, waarschuwt Fäbiän.

​Gaan voor goud

Dat mag de pret niet drukken, want hij weet wel alvast te vertellen waarom hij nog even met het openen wil wachten en dat heeft alles te maken met waarom 1NUL8 Noord een bijzondere plek wordt.

We gaan pas open met 1NUL8 in Noord als de kwaliteit steengoed is. Fäbiän

“We gaan pas open als we zeker weten dat de kwaliteit top is”, stelt Fäbiän. Hij geeft een voorbeeld: “We willen bijvoorbeeld een mooie granola bowl serveren, maar er zijn meer restaurants in de stad die dat hebben. Die van ons moet niet het beste zijn in prijs, maar zal wel zo steengoed worden in kwaliteit, dat mensen ervoor willen omrijden naar Noord.

Zo heeft de locatie aan de Benthuizerstraat, op de punt van de Bergweg, veel potentieel. Als het gaat om het publiek, mikt 1NUL8 Noord op een mix van stadsbewoners en mensen uit de omliggende wijken. Fäbiän hoopt dat de mond-tot-mondreclame vanzelf zijn werk zal doen. “We gaan voor goud, en de rest komt vanzelf,” besluit hij.

​Sterren in de keuken

Hoewel 1NUL8 Noord geen sterrenkeuken zal worden, is Fäbiän nu wel in gesprek met twee koks die voor een sterrenchef werken of in sterrenzaken hebben gewerkt. “We willen een Franse bistro die in de ochtend opent, vanaf 08:00 uur”, vertelt hij. Daar serveren ze dan heerlijke bowls, compleet met een goede koffie of thee en een lekker glaasje water. “Alles moet kloppen”, zegt de Rotterdammer daarover.

Het interieur van 1NUL8 Noord belooft een gezellige, Franse uitstraling te krijgen. “Het moet knus en cozy aanvoelen, ondanks de grootte,” zegt de Rotterdamse ondernemer. Binnen zal namelijk plek zijn voor zo'n 60 couverts, op het terras nog eens 80. Hij heeft alle vertrouwen in architect Dennis Koeslag, die eerder al indruk maakte met de ontwerpen van The Basement en Let’s Meat. Daarin zal 1NUL8 als concept terug te zien zijn, en tegelijk heeft de zaak een ‘eigen Franse, maar ook Hip en Trendy karakter’, voegt hij toe.

De kaart is nog niet klaar, voorlopig focussen Floris en Fäbiän zich nog even op het net geopende Let’s Meat, maar wel droomt hij vast van heel mooie verfijnde Franse gerechten met een goed glas wijn. Tegen december hopen we je verder te updaten over dit eigentijdse Franse culinaire avontuur.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.

Van tap tot tafel: de culinaire verrassing van Kaapse Maria

Kaapse Maria aan de Mauritsweg heeft meer in de mars dan alleen de 24 taps met bier en ciders: verrassende gerechten en een gastvrije sfeer voor iedereen.