Let's Meat wordt de derde 1NUL8-locatie: 'Een restaurant zoals je in Rotterdam nog niet hebt gezien'

De Buik spreekt met Fäbiän Loveriks over de nieuwe zaak 1NUL8 Let's Meat aan de Binnenrotte en andere spannende toekomstplannen voor 1NUL8.

2 Aug 2024 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

1NUL8 Let's Meat

Binnenrotte 101-103, Rotterdam Maaltijd: DinerBorrelen Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Let's Meat wordt de derde 1NUL8-locatie: 'Een restaurant zoals je in Rotterdam nog niet hebt gezien'

Rotterdam is een stoer maar licht vleesrestaurant rijker in het voormalige pand van Humphrey’s: Let’s Meat 1NUL8. Floris Van der Sluis en Fäbiän Loveriks brengen met deze zaak een frisse blik op vleesrestaurants naar de stad. Ze praten ons bij over de nieuwe zaak en andere spannende toekomstplannen voor 1NUL8.

​Vlees in de hoofdrol


“Tja, de naam laat niet zo veel aan de verbeelding over,” lacht Fäbiän enthousiast. Vlees is de hoofdrolspeler, maar Let’s Meat biedt natuurlijk ook vega- en vis-gerechten aan om een breed publiek te bedienen. “We willen een vleesrestaurant neerzetten zoals je ze in Rotterdam nog niet hebt gezien.”

​Een eerlijke zaak


Na de ervaring met Vandal, waar de prijzen toch aan de hoge kant bleken, heeft hij zijn strategie verfijnd. “Vlees is een luxeproduct, maar wij willen het heel eerlijk en transparant aanbieden.” Gasten kunnen hun eigen porties uitkiezen in een mooie vitrine, een leuke ervaring waarbij de gast dicht bij het product staat. En bij de prijs, volgens Fäbiän: “Wil je 200 gram wagyu? Dan weet je precies wat je betaalt. Maar je kunt ook voor een ander stuk vlees kiezen met een lagere prijs; de kwaliteit is in alle gevallen super goed”, verzekert hij.

​"Doe maar normaal"


De filosofie van Let’s Meat is duidelijk: dit komt omdat ze samenwerken met ‘de beste horecaslager van Nederland’, Nice to Meat, en drie gradaties in vlees aanbieden: van standaard tot premium. “Dat wil niet zeggen dat het een slechter is dan het ander, maar het een is wel bijzonderder en daar hangt dat een ander prijskaartje aan. Dat geldt ook voor onze wijnen; we hebben bijzondere opties en betaalbare huiswijnen. De keuze is aan de gast.”

Fäbiän vindt dat deze benadering goed past bij Rotterdam: “In Amsterdam kun je bij wijze van spreken bij iemand in zijn koffie spugen, de volgende dag zit je terras toch weer vol. Rotterdam ligt daar mijlenver vandaan; hier doen we het met kwaliteit en een nuchtere benadering. We zijn niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste.”

​1NUL8: een serie iconische zaken


1NUL8 heeft al een stevige reputatie in Rotterdam opgebouwd. De eerste locatie op de Meent is al meer dan tien jaar een iconisch ontmoetingspunt voor de Rotterdamse beau monde, met zijn levendige sfeer en veelzijdige aanbod van sushi, streetfood, cocktails en wijnen. 1NUL8 Basement biedt een lichtere sfeer met focus op cocktails en een rustige avond uit. “Je kunt er een goed avondje uitgaan, maar je gaat er niet snel met de voetjes van de vloer, wat bij 1NUL8 op de Meent wel kan.”

Op vrijdagen en zaterdagen is er een dj voor achtergrondmuziek, maar voor dansen kun je naar de Meent.Floris Van der Sluis

Let’s Meat heeft een eigen identiteit binnen de 1NUL8-familie, maar blijft trouw aan de allure van de groep. “Op vrijdagen en zaterdagen is er een dj voor achtergrondmuziek, maar voor dansen kun je naar de Meent”, lacht Fäbiän.

​Stoere en zachte inrichting bij Let's meat


Het interieur weerspiegelt de stoere identiteit met de lichtheid van Basement. Dat doen ze met dezelfde nude-kleuren (lichte beige-achtige natuurlijke kleuren, red.) die je daar terugziet. Dat combineren ze met donkergroene, houten en stalen accenten. “Bij vlees hoort iets ruigs,” zegt Fäbiän. “Maar we willen ook dat het aantrekkelijk is voor iedereen, inclusief vrouwelijke vleesliefhebbers. We eten ruig vlees, maar in een fijne omgeving.”

​Sneak preview: hoe is het met 1NUL8 Noord en 1NUL8 aan het water?


1NUL8 timmert sowieso hard aan de weg op het moment. Fäbiän en Floris zijn bezig met nog twee locaties, hoe staat het daarmee? “1NUL8 Noord gaat lekker”, zegt Fäbiän. “We kunnen vast vertellen dat het een zaak wordt die goed in het 1NUL8 concept gaat passen, maar dan met een Franse look en feel, met ontbijt, lunch en diner”, glimlacht hij geheimzinnig.

Daarnaast is er het ambitieuze NUL8 aan het water. “Het project zit in de pijplijn en het pand moet nog gebouwd worden. Voor nu richten we ons eerst op de onze nieuwe hier in locatie in het centrum,” aldus Fäbiän.

Met Let’s Meat 1NUL8 is sinds 15 juli soft geopend. Op 4 september is de officiële opening. Houd De Buik van Rotterdam in de gaten voor meer updates over 1NUL8 Noord en 1NUL8 aan het water.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.

Van taco’s tot paloma’s: Botanero brengt kleur in de stad

Bij Botanero komt het beste van Rotterdam en Mexico samen. De Paloma steelt daar de show, maar de menukaart staat er harmonieus naast.