Het wachten is bijna voorbij. De grote verbouwing van Gusto is zo goed als klaar en dat betekent dat we binnen de kortste keren weer kunnen genieten van de Italiaanse gerechten op de Schiedamse Vest. Wij waren benieuwd of we nog dingen zouden terug herkennen van het oude Gusto en spraken eigenaar Alex Verburg over de verbouwing en veranderingen.
Alex is sinds zijn zestiende kok en heeft in veel verschillende restaurant ervaring opgedaan. In 2007 heeft hij de deuren geopend van Gusto en sinds die tijd is het restaurant uitgegroeid tot een groot succes waar veel Rotterdammers en mensen van buiten de stad graag komen. Na deze succesvolle jaren werd het tijd voor vernieuwing.
Verbouwing

De verbouwing zou een flinke inverstering worden, maar na twee jaar lang twijfelen heeft Alex nu toch besloten Gusto helemaal te verbouwen. “Het is een oud pand dus er moest veel gebeuren, mensen zeggen vast dat ik gek ben dat ik eraan ben begonnen” zegt Alex. Gusto zit gevestigd aan de Schiedamse Vest. De gasten stonden tot buiten in de rij dus het was wel duidelijk dat er uitgebreid moest worden. “We hadden eerst alleen nummer 40, maar nu hebben we ook het pand ernaast”. Omdat het zo’n oud pand is en Gusto al wat jaren meegaat, was er veel verouderd en was er behoefte naar vernieuwing. “We hebben Gusto een upgrade gegeven maar niet te, we wilden namelijk ook laagdrempelig blijven.” De planning was om binnen een paar weken het nieuwe Gusto klaar te hebben voor de gasten. “Het pand was in een slechte staat dus we moesten veel doen, er moest bijvoorbeeld een hele nieuwe vloer in. In het begin zat het wat tegen maar nu lopen we weer goed op schema.” Alex is tevreden hoe de verbouwing tot nu toe is verlopen.
Veranderingen

Gusto is flink onder handen genomen, voor zowel gast als personeel komen er nieuwe dingen. Voor het personeel is de keuken aangepast. “De keuken moest echt beter en sneller, voor de jongens die er werken is dit ook handiger.” De open keuken die we van Gusto gewend zijn blijft wel, daarnaast is er een pizzabar en een mozzarellabar bijgemaakt. Bij de nieuwe pizzabar zie je, net als bij de open keuken, hoe je pizza stap voor stap wordt bereid. Er was niks mis met de inrichting van Gusto, maar toen ze toch besloten om te gaan verbouwen hebben ze het interieur ook maar gelijk een opfrisbeurt gegeven en meer sfeer toegevoegd.
Wat staat er op het menu?

Naast heel wat veranderingen in de zaak kunnen we ook wat wijzigingen in het menu verwachten. Geen zorgen, de meeste gerechten die al op de kaart stonden kun je nog steeds verwachten. Maar de kaart wordt nog een stukje verder uitgebreid, goed nieuws dus. Vooral uit de mozzarellabar kunnen we een hoop nieuwe gerechten verwachten. “We willen de gasten meer laten proeven.” Er is nu ook keuze uit kleinere porties, de hoofdgerechten zijn niet meer zo groot. Op die manier kunnen de gasten meer van verschillende gerechten proeven en kunnen zij bijvoorbeeld ook kiezen voor een viergangendiner. “Met deze verandering is het de bedoeling dat de gasten langer blijven zitten in het restaurant en meer dingen kunnen beleven.” De wisselende kaart die we van Gusto gewend zijn blijft.
Het nieuwe Gusto
Het vernieuwde Gusto staat in het teken van meer beleving voor de gasten. Met onder andere de nieuwe mozzarella- en pizzabar, het aangepaste menu en natuurlijk de grote verbouwing willen zij dat bereiken. De sfeer willen zij hetzelfde houden. “In het begin zal het wat rommelig zijn en moeten we natuurlijk met het personeel een beetje wennen.” Het team van Gusto heeft er in ieder geval veel zin in. “Als de gasten genieten, geniet ik ook,” aldus Alex.
Opening
De officiële datum van de heropening is nog niet bekend, maar iedereen wordt via de social media platformen van het restaurant op de hoogte gehouden. De eigenaar verwacht dat de openingsdatum ergens eind september zal zijn. Gusto zal zeven dagen in de week geopend zijn. Drie weken na de nieuwe opening zal het restaurant ook voor lunch opengaan, daarvoor is het alleen nog maar open voor diner.