Hoe Ter Marsch Parijs gaat veroveren

Pim de Lange gaat Ter Marsch nog verder uitbreiden. Na Rotterdam en Amsterdam wil hij de Parijzenaren kennis laten maken met Ter Marsch.

16 Okt 2017 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Hoe Ter Marsch Parijs gaat veroveren

De plannen liggen klaar en de lokale businesspartner is gevonden. Pim de Lange is druk bezig zijn droom om nog verder uit te breiden met Ter Marsch te verwezenlijken. Na een vestiging in Rotterdam en Amsterdam is hij nu bezig een pandje in Parijs te vinden, om de Parijzenaren kennis te laten maken met de lekkere burgers van Ter Marsch.

Een vriend van Pim, de Fransman Gabriel Urban, kwam vaak langs bij Ter Marsch. Ze raakten aan de praat en werden zelfs goede vrienden. ‘’We hebben elkaar door de jaren heen gevolgd en gingen bij elkaar langs. We hadden het er weleens over of we niet samen konden werken. Anderhalve maand geleden hadden we weer zo’n gesprekje. We vonden het tijd om het gewoon te gaan proberen en zijn er serieus over na gaan denken’’, vertelt Pim. Inmiddels hebben de heren een concreet plan ontwikkeld, waarbij Gabriel onder leiding van Pim een zaak in Parijs operatief gaat runnen. 

Burgercultuur


De Parijzenaren zijn al wel bekend met burgers, maar toch denkt Pim dat er ruimte is voor Ter Marsch: ‘’De drie grote spelers die in Parijs al populaire burgertenten zijn, zijn allemaal counterverkoopzaken. Je bestelt aan een loket en vijf minuten later krijg je, à la McDonalds een zakje in je handen geduwd. Wij willen er meer een restaurantervaring creëren: bediening aan tafel, lekker zitten en een goede burger eten en daar een lekker drankje bij bestellen.’’

Ter Marsch blijft Ter Marsch


De naam zal gewoon hetzelfde blijven en ook de kaart blijft voor 95% hetzelfde. Er worden slechts kleine dingetjes aangepast op de omgeving. ‘’We kijken wat er bij de zaak past. Of misschien is er wel iets wat in Parijs heel erg hot is. Als iedereen in Parijs bijvoorbeeld avocado’s eet, maken we een avocadoburger. Zo hebben we ook in Amsterdam echte Amsterdamse biertjes en in Rotterdam, Rotterdamse biertjes’’, vertelt Pim.

De plannen zijn er en Pim en Gabriel zijn nu druk bezig om ze in werking te zetten. ‘’We zijn in gesprek met verschillende makelaars en zijn pandjes aan het bezoeken. We gaan in 2018 open is de planning, maar of dat in januari of bijvoorbeeld juni is, dat ligt eraan hoe snel de processen gaan’’, aldus Pim. We houden de heren in de gaten.z

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Mango lassi, pani puri en meer: een avond bij Bombay Curry House

Ontdek Bombay Curry House: klassieke en verrassende Indiase gerechten, verse naan, tandoori en heerlijke mango lassi.

De Pizzabakkers vernieuwd: vertrouwde smaken in een fris jasje

De Pizzabakkers is vernieuwd maar wel vertrouwd. Wij schuiven maar al te graag aan op het vernieuwde terras om dat zelf te ervaren.

Geselecteerd door Wijnbeurs.nl: Midnight Fever Rouge

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als derde de rode, coole wijn uit Frankrijk: Midnight Fever Rouge.