De Website van het Jaar-verkiezing is weer van start en wij zijn genomineerd! We zijn erg trots dat we voor het derde jaar op rij genomineerd zijn in de categorie Culinair, maar we zouden ook graag een keer willen winnen. Om niet wéér als tweede te eindigen hebben we jullie hulp nodig. In ruil voor je stem maak je daarom kans op een etentje in een restaurant naar keuze. Als je ons tenminste een tip geeft, waar je graag zou eten.
De Buik van Rotterdam

De Buik bestaat inmiddels alweer vijf jaar. We timmeren heel aardig aan de weg, met ruim 75.000 volgers op Facebook, 24.000 op Instagram, 5.000 op Twitter en meer dan vier miljoen paginaviews afgelopen jaar. We blijven constant vernieuwen en hebben onlangs ook ons logo en ontwerp opgefrist. Stil zitten is niet aan ons besteed en proberen iedere dag weer de vraag ‘waar gaan we vanavond eten?’ voor je te beantwoorden.
Nu ook in Amsterdam

We vonden het daarnaast ook hoog tijd om Amsterdam te veroveren, met de Buik van Amsterdam. Sinds kort schrijven we dus ook over al het lekkers en moois dat deze stad te bieden heeft. Medeoprichter Gijsbregt Brouwer is erg trots op deze uitbreiding: “De Buik van Amsterdam wijst de Amsterdammer graag de weg. Met mooie verhalen en een overzichtelijke gids. Met een agenda voor ieder weekend vol met eten en drinken. Na bijna vijf wervelende jaren in Rotterdam, is de tijd rijp voor de stad met de grootste Buik van Nederland.”
Rotterdammers en hun buik

Waarvoor kom je nu op de Buik. We vroegen het onze lezers. "Lekker op z'n Rotterdams geschreven klopt tot nu toe elke blog met de beleving die ik zelf heb gehad bij de betreffende zaak. Zoals ik vroeger elke zaterdag uitkeek naar het lezen van de Donald Duck, kijk ik nu elke vrijdag uit naar het lezen van de Buik nieuwsbrief! Het lezen van de Buik maakt me trots op Rotterdam!’’, aldus trouwe lezer Bernou Boermann.
Niet alleen eters komen graag op de Buik, onze Rotterdamse chefs zijn ook fan.''Met een frisse, moderne stijl houden ze de in- en outsiders van Rotterdam op de hoogte van wat er eet en speelt in 010'', aldus Pepijn Schmeink mede-oprichter van Jack Bean..
Naast alle enthousiaste geluiden, krijgen we natuurlijk ook wel eens wat kritische vragen, bijvoorbeeld waarom we altijd zo positief zijn. Claire Tuns, stadscoördinator van Rotterdam legt uit. “Wij zijn positief en dat is een bewuste keuze. We hebben een positieve instelling, maar zijn waar nodig ook constructief kritisch. Het internet staat vol met negatieve verhalen. Wij willen verhalen vertellen over tenten waar we onze lezers graag naar toe sturen. Als we het niks vinden, zie je het niet terug op de site.”
Een win-win situatie

Wanneer wij iets kunnen winnen is het uiteraard ook net zo eerlijk als jij dat ook kan. Vandaar dat je met je stem kans kunt maken op een etentje in een restaurant naar keuze. Hoe dat werkt? Maak een screenshot van het bewijs dat je op ons gestemd hebt en deel het op Facebook of in je Instagram story. Vermeld je tip er erbij: naar welk restaurant zou je graag gaan en waarom. En vergeet ons niet te taggen in je bericht.