Achter de schermen zijn wij afgelopen maanden druk bezig geweest met de toevoeging van een tweede stad aan de Buik: Amsterdam. Ja je leest het goed, 020. Ik ben als geboren en getogen Rotterdamse mega trots op de aanhoudende groei van onze stad, maar ook op de groei van de Buik. Degenen die mij kennen hoor ik al denken: "Huh, het mooiste uit Amsterdam vind jij toch de trein terug naar Rotterdam?" Klopt, maar diegenen weten ook dat ik van leuke restaurants hou. En als ik dan toch in Noord-Holland ben, dan eet ik liever goed. Met de Buik willen wij de wereld gaan veroveren en dat doen we vanuit Rotterdam. We laten ze in de hoofdstad graag zien wat wij te bieden hebben.
Errug lekker

Maar no worries, mij zie je gewoon nog elke thuiswedstrijd in de Kuip en hier verandert niet zo veel. Nou ja, eigenlijk best wel veel. Ons complete design is namelijk vernieuwd. En hiermee bedoel ik niet alleen de kleuren en het logo. De site heeft een flinke opfrisbeurt gehad, waarbij het zoeken en navigeren makkelijker is geworden. De verhalen springen directer in het oog, er is meer ruimte voor beeld en tekst en er zijn nieuwe zoekfuncties, zoals oesters en filterkoffie. Laatstgenoemde hebben wij afgelopen periode veel nodig gehad. Na flink veel uren CMS, brainstormsessies en nachtmerries over termen zoals 'frontend query' en 'meta-tags', vind ik dat het resultaat er mag wezen.
Op de Rotterdamse versie van de site blijf je uiteraard gewoon alles lezen over onze stad en mocht je een keer besluiten om een uitstapje te maken naar de hoofdstad, dan weet je tenminste waar je goed zit daar. Als trotse stadscoördinator van de Buik van Rotterdam moet ik toch stiekem bekennen: na een paar keer meewerken in 020 ben ik gaan inzien dat die stad best gezellig kan zijn en dat je er errug lekker kunt eten, zolang ik 's avonds maar weer de trein terug mag nemen.
Lekker eten, drinken en mooie Rotterdamse producten

Wij blijven hetzelfde platform. Weer een nieuw restaurant, barretje, lunchroom of eethuisje geopend bij jou in de buurt? Een bijzondere speciaalzaak of een veelbelovende chef? Wil je alles weten over de vele (foodtruck)festivals, workshops en andere initiatieven die Rotterdam culinair op de kaart zetten? En natuurlijk onze permanente 'markten'; de Markthal, Fenix Food Factory en de Foodhallen? Je leest erover op onze website. In onze restaurantgids vind je ondertussen bijna 700 restaurants die je onder andere kunt sorteren op district, type zaak, maaltijd en prijsniveau, maar ook op de sfeer, pizza of pannenkoeken en gin-tonic. En dit aantal blijft toenemen.
In beweging
De stad blijft in beweging en wij dus ook, maar wel met een nieuw design - de stad krijgt er immers ook steeds nieuwe gebouwen bij. Vanzelfsprekend blijven we onafhankelijk met een positieve instelling, want dat is onze kracht. "Die Buik die is toch altijd positief" is iets wat ik vaak genoeg te horen krijg. Klopt inderdaad, en dat is een bewuste keuze. Een positieve instelling, maar waar nodig ook constructief kritisch. Het internet staat vol met negatieve verhalen. Wij willen mooie verhalen over mooie 'Buikwaardige' zaken vertellen, want dat moeten ze wel zijn.
Vragen?

Ik ben er trots op dat jullie ons jaarlijks met meer dan een miljoen mensen op de site bezoeken en met meer dan 13.000 mensen onze nieuwsbrief wekelijks lezen. Vanzelfsprekend ook op de meer dan 75.000 likes op Facebook, 24.000 volgers op Instagram en 5.000 mensen die ons op Twitter volgen. Met dank aan ons redactionele team en meer dan 50 bloggers en fotografen en jullie liefde voor lekker eten, drinken en de stad.
Mocht je nog met vragen achterblijven, kijk eens of je vraag en antwoord op onze veelgestelde vragen pagina staan. Je kunt ze natuurlijk stellen via de mail rotterdam@debuik.nl of in het echt. Tot snel in een van de gezellige zaken in Rotterdam!