Er is weer nieuw leven in de pop-up kantine van kookwinkel Kookpunt geblazen. Het schattige pandje, waar vroeger ooit een Italiaan zat, heeft lang dienst gedaan als kantine voor het personeel. Daar is nu verandering in gebracht met de komst van bistro Place du Nord.
Een echte bistro
De naam Place du Nord spreekt in principe voor zich. Het pandje zit pal aan het Noordplein, op de kop van het Zwaanshals en de Zwart Janstraat. De bistro ligt precies tussen de twee winkels van Kookpunt in. Wanneer je naar binnen stapt, wordt direct duidelijk waarom dit een bistro is genoemd: het ruikt er naar hoe een echte bistro zou moeten ruiken: naar gerechten die met liefde gemaakt zijn. Vanuit de open keuken komen de heerlijkste geuren de zaak door drijven.
Door wie?
Place du Nord is een samenwerking tussen Kookpunt en Remco Witberg. Remco is bekend van Vicini en K&B, twee populaire zaken in Kralingen. Zijn kracht ligt in het creëren van een goed concept. Net zoals het concept bij Vicini en K&B klopt, lijkt het bij Place du Nord ook te kloppen. Zodra je binnenkomt, heb je gelijk het idee dat je een kleine bistro ergens in Frankrijk binnenstapt. De muren zijn wit met groen geschilderd en versierd met kleine schilderijtjes. Ook is er een grote boekenkast vol kookboeken die je kunt pakken om even door te bladeren. Deze kookboeken zijn vervolgens ook weer heel handig te verkrijgen bij Kookpunt.
Klein en kneuterig
‘De bistro begint met de basis. We kijken hoe het komende half jaar verloopt. Als het goed gaat dan gaan we verder investeren. In de zomer zouden we buiten een leuk terras willen neerzetten met misschien een zonneluik, als het maar klein en kneuterig blijft. Je moet dit plekje ontdekken en verrast worden door zijn charmes,’ aldus Remco.
Klassiek met een moderne twist
Bij de Bistro kun je terecht voor een lekkere warme lunch. Zo wordt er een boterham geserveerd met huisgerookte zalm, spinazie, een halfzacht gekookt eitje met een warm schuim van hollandaise. Een klassieke combinatie met een moderne twist. Daarnaast hebben ze onder andere nog een tosti met taleggio en piccalilly, een boterham met paddenstoelen, groene kruiden, een eitje en mortadella en een salade van bulgur, spinazie en wortel, met natuurlijk ook weer een eitje. Want daar moet je wel van houden als je naar de bistro gaat; ze zijn graag met eieren in de weer.
Speeltuin
De gerechten worden gemaakt door Jerrel Landvreugd. Hij staat ook in de keuken bij K&B. Net als voor Remco is de bistro voor hem ook een mooi speelterrein om dingen uit te proberen. ‘Het leuke is dat ik hier dingen kan uitproberen en als het lekker is kan ik ze gelijk op de kaart zetten. Zo is de soep van de dag vandaag een wortelsoep met crème fraîche en chorizo.’
De eerste drukke dagen voor de bistro zitten er al op. Place du Nord is in de kerstvakantie al stilletjes opgegaan en nu is het tijd dat de rest van Rotterdam dit plekje ontdekt. De bistro is van dinsdag tot zondag van 12.00 tot 16.00 open.