Kop van Zuid krijgt eigen Spaans foodwalhalla

Er komt een nieuw project op de Kop van Zuid. In de loop van dit jaar kunnen we hier genieten van een hotel met een Spaanse markthal van 2500 vierkante meter.

16 Jan 2017 Lisanne Brobbel

blogger Lisanne is student Food Marketing & Business. Stagiair bij de Buik van Rotterdam. Gek op sushi en risotto.

Kop van Zuid krijgt eigen Spaans foodwalhalla

In het monumentale pand Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid wordt een modern lifestyle hotel van Room-Mate Hotels gevestigd. Aan de liefhebbers van goed eten is ook gedacht: er komt een Spaanse Mercado op de begane grond. Een 2.500 vierkante meter marktvloer voor food en horeca met veel internationale producten. Hiermee is Pakhuis Meesteren het laatste historische gebouw op de Wilhelminapier dat opgeknapt wordt.

Waar

Hotel Room-Mate en de Mercado komen in het Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid. Als je van de Erasmusbrug afrijdt en naar rechts de Wilhelminapier op gaat, dan zit het direct links, aan de voet van de Rotterdam van Rem Koolhaas. Pakhuis Meesteren dateert van 1890, het is afgebrand in 1938 en in 1941 weer opgebouwd tot het huidige gebouw dat we allemaal kennen. Vroeger werd Pakhuis Meesteren gebruikt als opslagruimte voor thee, zaden, noten, graan en meubels. Tegenwoordig staat het leeg, maar er wordt sinds 2015 hard gewerkt aan het nieuwe concept.

Wie

Het monumentale pand Pakhuis Meesteren wordt door Room-Mate Hotels getransformeerd tot hotel. Room-Mate komt oorspronkelijk uit Madrid en is een snel groeiend bedrijf dat zich aan het vestigen is over de hele wereld. Dit wordt het tweede hotel van Room-Mate in Nederland, het eerste is gevestigd in Amsterdam. Het ontwerp van dit hotel en de Mercado komt van AWG architecten in opdracht van VolkerWessels.


Wat

Pakhuis Meesteren wordt onderdeel van de Room-Mate-keten. Het hotel in Rotterdam gaat luisteren naar de naam Bruno en krijgt volop hotelkamers, meerdere vergaderruimtes en een parkeergarage.

De begane grond, waar het bij ons natuurlijk om draait, wordt een Mercado. Deze markthal met Spaanse en andere producten zal een oppervlakte krijgen van 2.500 vierkante meter. Dat is wat bescheidener dan de Markthal op Blaak, die 12.000 vierkante meter aan winkeloppervlak heeft. Mercado zit dichter bij de Spaanse overdekte markten zoals je die in Valencia en Barcelona ziet. Met de Markthal, de nieuwe foodhal in het Zomerhofkwartier (later meer hierover!) en de Fenix Food Factory om de hoek begint Rotterdam een ware foodhal-stad te worden.

Wanneer

Alhoewel de planning van AWG Architecten liet weten dat het hotel en de Mercado in 2016 af zou zijn, wordt er nog steeds gewerkt aan deze hotspot op Zuid. We zullen dus nog even geduld moeten hebben, voordat we kunnen genieten van dit nieuwe foodwalhalla op Zuid. We houden je op de hoogte!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Daisy Frantzen 20 Jan 2017, 13:10

Daisy Frantzen 20 Jan 2017, 13:10

Daisy Frantzen 20 Jan 2017, 13:11

Lijkt mij super om zo een mercodo er bij te krijgen.

J.Ci van Sluijs 22 Jan 2017, 16:39

Leuk! Gaan het zien😀

J.Ci van Sluijs 22 Jan 2017, 16:39

Leuk, prima een gezellige Spaanse markt

Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.