Lust Tapas & Steaks wordt Eten bij LOO

Bij Eten bij LOO geniet je van gezelligheid en eetcafé 'plus' gerechten: klassiekers en moderne gerechten van goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

13 Okt 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

Restaurant toevoegen aan favorieten

Eten bij LOO

Jan Bijloostraat 25, Rotterdam Maaltijd: BorrelenDinerLunch Stadsdeel: Oost Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 13 Okt 2022

Lust Tapas & Steaks wordt Eten bij LOO

Eten aan de Jan Bijloostraat 25 in de Prins Alexanderpolder, dat deed je voorheen bij Lust Tapas & Steaks maar per donderdag 13 oktober ga je naar Eten bij LOO. Eigenaren Brian en Melvin Oostrum hebben na 15 jaar het roer omgegooid en de zaak een nieuwe impuls gegeven. Geen tapas meer dus, al zal je sommige bekende gerechtjes nog wel terugzien. Melvin: "Tegenwoordig doen veel zaken tapas en shared dining en dus starten we met een nieuw concept en een nieuwe kaart, meer eetcafé 'plus'."

Eetcafé plus 


Foto: MIES MEDIA

Bij Eten bij LOO serveren ze de eetcafégerechten die de bezoeker van Lust al gewend was, zoals een sappige burger met cheddar en jalapeno of mooie flat iron steak. Dit deel van de kaart wordt aangevuld met wat meer moderne gerechten, waarbij je kunt denken aan een pasta met burrata of tomatentartaar. Melvin: "Er gaat veel aandacht uit naar de gerechten en de keuken, we werken voor de gerechten met verse producten en er blijft een kleine knipoog naar de tapas. Er staan vijftien tot twintig voorgerechten op de kaart die je ook als zodanig kunt eten, of je kiest meerdere voorgerechtjes om met elkaar te delen." Op de kaart met voorgerechten staan de klassiekers zoals een carpaccio, maar ook buikspek in een nieuw jasje. De nieuwe chef John de Koning stond eerder al bij Café Ari, waar hij ook kookte in dit genre en de stijl heeft eigengemaakt. 

Toe aan vernieuwing 


Foto: MIES MEDIA

"Lust liep nog altijd heel goed, maar we zijn toe aan vernieuwing. We hebben nu een nieuwe chef, een nieuwe kaart, een nieuwe naam en gezien we het interieur in de coronaperiode hebben verbouwd, is dat voor veel mensen ook nog nieuw." Net zoals andere zaken Peppel en Martinus in Delft, is Eten bij LOO vernoemd naar de straat waarin de zaak zit, Jan Bijloostraat. Met het nieuwe concept hopen Melvin en vader Brian een nieuw publiek, maar juist ook hun oude gasten, te verwelkomen. Melvin: "De mensen die al vijftien jaar bij ons in de buurt wonen zijn misschien ook wel een beetje 'tapasmoe'. Op deze manier kunnen we hen ook weer wat anders bieden." De nieuwe kaart van Eten bij LOO gaat in op donderdag 13 oktober. Vanaf dan zijn zij op vrijdag en zaterdag geopend vanaf 11.00 uur en op de overige dagen van de week ben je vanaf 15.00 uur welkom voor borrel of diner. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Stoofboot: stoofvlees, friet en een biertje op de Rotte

Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.

The Oyster Club waar fancy dining en het nachtleven elkaar treffen

Voor een volledige avondje uit, zit je bij the Oyster Club aan het Rodezand op de juiste plek. Begin met sushi en een cocktail en eindig op de dansvloer.

Kunst op de golven: ontdek de juweeltjes aan boord van de ss Rotterdam

Tijdens de nieuwe rondleiding bij ss Rotterdam, de kunsttour, maak je een culturele reis langs deze kunstwerken en de verhalen die zij vertellen.