Merwe-Vierhavens krijgt een Stadshaven Brouwerij

In het Merwe-Vierhavens gebied opent Bierfabriek een Stadshaven Brouwerij inclusief horeca aan de Galileïstraat

22 Jan 2020 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Stadshaven Brouwerij

Galileistraat 24, Rotterdam Maaltijd: DinerBorrelen Stadsdeel: West Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Merwe-Vierhavens krijgt een Stadshaven Brouwerij

In een voormalige havenloods aan de Merwehaven opent oktober 2020 Stadshaven Brouwerij Rotterdam. In deze brouwerij bevindt zich ook een restaurant, waarbij de horeca wordt geëxploiteerd door de Bierfabriek. De intrek in deze voormalige fruitloods maakt de brouwerij direct de grootste van Rotterdam en zelfs één van de grotere ambachtelijke brouwerijen van Nederland. 

Rotterdamse vestiging Bierfabriek 


Twee jaar geleden spraken wij Bierfabriek directeur Harm van Deuren tijdens de Horecava en vertelde hij al dat er plannen waren om een Rotterdamse vestiging te openen. Bij de reeds bestaande locaties in Amsterdam, Delft en Almere wordt het bier gebrouwen voor de enkel de eigen locatie, maar in Rotterdam wilden ze er nog een extra aspect aan toevoegen: er moest ook bier worden gebrouwen om flessen of fusten af te vullen.  

M4H 


De microbrouwerij en restaurant ineen vond de perfecte locatie in een oude fruitloods van maar liefst 5.000m2 aan de Galileïstraat in Merwe-Vierhavens. Een gebied waarbij de Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf de focus hebben om het te ontwikkelen tot een innovatief woon-werkgebied. De opening van de Stadshaven Brouwerij is hier een mooi onderdeel van door de bijdrage aan sociale dynamiek.  

Zelftapbieren en houtskool gegrilde kip 


De loods uit 1912 wordt helemaal in oude glorie hersteld als onderdeel van de herontwikkeling van dit gebied. Midden in het restaurant komt de brouwerij te staan, waar de bieren dadelijk worden gebrouwen en afgevuld in flessen, fusten en blik. Naast de al bestaande bieren – blond, Amber en Porter -, wordt het assortiment uitgebreid met nieuwe bieren. Natuurlijk kun je in het restaurant ook eten. Bij je zelfgetapte bierje wordt voornamelijk de signature dish van het restaurant aangeboden: het op houtskool gegrilde kippetje.  

Wij kunnen niet wachten tot de Stadshaven Brouwerij open gaat en houden jullie uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Chef Michael van der Kroft van Tres over andere smaakmakers dan zout

De Buik spreekt smaakmaker Michael van der Kroft, de chef van Restaurant Tres die net een Groene Ster toegekend kreeg van Michelin.

15x Franse bistro’s en brasserieën

Als je op de Franse toer wilt, zit je prima in Rotterdam. Hierbij een lijst brasserieën en bistro's voor iedereen die zich in la douce France wil wanen.

Bij de nieuwe Bar Kruk hoef (en wil) je straks niet meer weg

Klaartje van den Dool van Klaar Gemaakt opent binnenkort Bar Kruk, in Blijdorp. De kaart is gevuld met kleine gerechtjes en goede (alcoholvrije) wijnen.