De Herenplaats, het plein tussen de Pannekoekstraat en de Meent, is sinds kort een chocoladeparadijs rijker: Maya Chocolaterie. Met verschillende bonbons en een trendy interieur is dit de nieuwe plek voor chocolade liefhebbend Rotterdam. Wij bezochten deze nieuwe zaak en spraken met eigenaresse Ebru over haar plannen.
Geen Den Haag maar Rotterdam

Ebru woont in Den Haag, maar heeft er toch heel bewust voor gekozen om haar eerste zaak in Rotterdam te openen. “Het is hier veel gezelliger”, vertelt ze. “Mensen in Den Haag reizen na hun werk vaak meteen naar huis. De stad leeft niet zoals Rotterdam, vandaar dat ik hier graag mijn zaak wilde openen.” Die zaak opende zij afgelopen week op de Herenplaats samen met haar vriendin Seval. “Zonder haar hulp was het mij niet gelukt”, vertelt ze. “Ik heb namelijk helemaal geen ervaring in de horeca. De afgelopen vijf jaar ben ik thuis bij mijn kinderen geweest en daarvoor werkte ik in een kinderopvang. Dit was stiekem altijd een droom van me en nu is hij eindelijk werkelijkheid geworden.”
Vitrines vol chocolade

Volgens Ebru houdt iedereen wel van een kopje koffie of thee met goede chocolade, waar je niet omheen kunt als je binnenloopt bij Maya Chocolaterie. In de toonbank staan verschillende taarten en daarnaast staat een grote vitrine vol met chocolaatjes en bonbons. “Onze chocolade wordt gemaakt in België”, vertelt Maya. In een atelier worden de lekkerste truffelbonbons, chocoladelollies en -repen gemaakt. Chocolade moet gewoon van hoge kwaliteit zijn, we rijden dus ook met liefde op en neer naar België om dit lekkers te kunnen verkopen.” Ondanks de goede kwaliteit wil Ebru toch laag zitten met de prijs om voor iedereen toegankelijk zijn, honderd gram chocolade kost er €2.99.
Van carrousel tot luchtballon

Ebru wil met haar zaak, die we in het rijtje ‘Instagrammable’ kunnen plaatsen, inspelen op de nieuwste trends. Zo is er een bloemenmuur met schommel, wat volgens haar dé plek wordt om foto’s te maken. Ook wil ze met high tea’s net iets meer bieden dan enkel en alleen een chocoladefondue - al heeft ze die ook in de kast staan. Ze gaan nog net een stapje verder. Zo kun je er een chocoladecarrousel bestellen, waarbij je verschillende soorten gesmolten chocolade met fruit en lange vingers eet, of je kiest voor de luchtballon. De mand onder de zelfontworpen luchtballon is gevuld met yoghurt en fruit en als je de ballon opendraait, stroomt er gesmolten chocolade uit. Hiermee hopen ze een plek te zijn voor jong en oud.

Minder tijd om plaats te nemen? De chocolade kan ook gekocht worden voor thuis. Van dinsdag tot en met donderdag zijn ze geopend van 10.00 tot 18.00 uur en van vrijdag tot en met zondag 10.00 tot 19.00 uur. De zaak is niet heel groot, maar wel uiterst geschikt voor verjaardagen en babyshowers – waarvan de eerste al gepland staan. “Het is erg spannend om nu echt open te zijn”, vertelt Ebru. “Ik hoop in ieder geval dat we heel veel mensen gelukkig kunnen maken met de lekkerste chocolade en mooiste taartjes.”