Er breken spannende tijden aan voor de jongens van Old Scuola: Marco Zander en Daniel van der Stel openen namelijk eind maart hun eigen restaurant in het Industriegebouw in Rotterdam. De jongens, die vooral bekend zijn van festivals zoals Lowlands, Valtifest, Trek en Pinkpop, corporate events en catering, zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na 4,5 jaar op pad te zijn geweest met de mobiele pizzeria openen ze nu Restaurant Old Scuola.
Het restaurant wordt de plek voor een kwalitatief goede, echte en heerlijke pizza midden in het centrum van Rotterdam. Overdag zal het gebruikt worden als werkplaats voor de voorbereiding van de komende festivals, ’s avonds worden de deegmachines stil gelegd en de werkbanken opgepoetst en omgetoverd als eettafel, zodat iedereen kan genieten van de Old Scuola pizza. Daniel: ‘De beste zijn in pizza bakken gaat niet zo goed op een festival, als er een rij van ruim 150 man aan het wachten is. Het is daar veel te druk. Met de opening van dit restaurant kunnen we de mensen laten proeven wat wij bedoelen met Old Scuola.’

Napels
Marco: ‘In april zijn we, om het vierjarig bestaan van Old Scuola te vieren, met de hele crew naar Napels geweest om de oorsprong van pizza te zoeken. Na lang zoeken zijn we uitgekomen bij een restaurant aan de rand van de Vesuvius, hier hebben we de lekkerste pizza ooit gegeten. Een pizza met verse ingrediënten en goede producten. Dit willen we met Old Scuola ook bereiken.’
De locatie
Het is de bedoeling dat het Industriegebouw waar Old Scuola zich zal gaan vestigen binnen een half jaar een nieuw bruisend hoofdkwartier zal worden met plek voor start-ups, creatievelingen, horeca en retail.
Dromen
Ondanks dat Old Scuola het openen van een restaurant heel spannend vindt, zijn de jongens niet bang dat het restaurant niet gevonden wordt door de Rotterdammers. Afgelopen zomer heeft Old Scuola namelijk al stappen gezet richting het restaurantwezen. Zo hebben zij een driedaags pop-up restaurant geopend met 600 bezoekers en goede pizza. ‘Ons doel met dit restaurant is niet zoveel mogelijk bezoekers trekken, maar mensen laten genieten van echte Old Scuola Pizza.’