Mozzarella-lovers opgelet: La Mozza is weer open

La Mozza, beter bekend als de eerste mozzarellabar van Rotterdam is verhuisd. Hun nieuwe zaak is geopend aan de Karel Doormanstraat in het centrum.

21 Feb 2023 Elise Reijs

blogger Elise heeft een grote passie voor eten en de stad, het liefst zit ze daarom op een terras in de stad met een goed glas wijn of een espresso martini. Haar liefde voor eten en Rotterdam deelt ze graag met anderen via de Buik.

Restaurant toevoegen aan favorieten

La Mozza

Karel Doormanstraat 360, Rotterdam Maaltijd: LunchBorrelen Stadsdeel: Centrum Keuken: ItaliaansInternationaalMediterraan Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 21 Feb 2023

Mozzarella-lovers opgelet: La Mozza is weer open

La Mozza, beter bekend als de eerste mozzarellabar van Rotterdam, is verhuisd. Het restaurant wat eerst te vinden was aan de Goudsesingel heeft hun nieuwe zaak geopend aan de Karel Doormanstraat. Na drie maanden gesloten te zijn geweest zijn de vaste klanten blij dat La Mozza weer open is en ze eindelijk weer hun broodjes kunnen eten.

Een nieuw begin

La Mozza was in eerste instantie een borrelplek waar je terecht kon voor mozzarellahapjes met een lekker drankje, maar door corona mocht er vanzelfsprekend niet meer geborreld worden en zijn zij hard getroffen. Toen de zaak een jaar te koop stond hebben Andrew en Howe besloten de zaak over te kopen en het over een andere boeg te gooien. La Mozza is toen omgetoverd tot broodjeszaak. Ondanks dat ze al snel op vaste bezoekers konden rekenen, was er toch onvoldoende doorloop bij hun locatie aan de Goudsesingel. ''Wij groeiden voornamelijk van mond-tot-mond reclame en mensen die hun vrienden meenamen. Op een gegeven moment zagen we dagelijks dezelfde mensen terugkomen en weinig nieuwe klanten.'' Daarom besloten zij de zaak aan de Goudsesingel te sluiten en op zoek te gaan naar een nieuwe locatie meer in het centrum.

De Italiaanse mozzarella


Foto: De Mozza Cheese Steak met rib-eye, mozzarella, jalapeños en huisgemaakte yoghurt-knoflooksaus loopt het hardst 

Bij La Mozza staat nog altijd de gezelligheid, Italiaans genieten en uiteraard de mozzarella centraal. Toen Andrew en Howe de zaak overnamen, moesten zij nog even puzzelen over wat ze met de zaak wilden. Ze merkte al gauw dat de ingrediënten die La Mozza al gebruikte heel goed waren. De mozzarella en tomaten komen rechtstreeks van kleine boerderijen in Italië. Hiermee zijn zij nieuwe broodjes gaan ontwikkelen. Zo zijn de Chicken Pesto, een broodje met in pesto gemarineerde kip, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en rucola, en hun bestseller de Mozzarella Cheese Steak, een broodje met dungesneden ribeye steak, gesmolten mozzarella, zelfgemaakte frisse yoghurt-knoflooksaus en jalapeño's, ontstaan. Door deze broodjes groeide de populariteit van La Mozza snel en kregen zij in een korte tijd veel vaste klanten. Het hoofdingrediënt, mozzarella, willen zij nu ook nog gaan combineren met gerechten en producten uit andere landen. 

Ik werd zelfs bijna uitgescholden omdat klanten onze broodjes hadden gemist.Andrew

Klein maar fijn


Foto: Andrew en Howe zijn trots op de nieuwe locatie aan de Karel Doormanstraat, waar veel bewoners, winkelend publiek en zakenlui wandelen 

De vaste bezoekers van La Mozza zijn blij dat de broodjeszaak na drie maanden weer open is. Andrew werd zelfs bijna uitgescholden door klanten omdat de zaak zo lang dicht was. De lunchroom zit op de perfecte plek om een broodje af te halen tijdens een dagje shoppen of in de lunchpauze. Het pand is een stuk kleiner dan die op de Goudesingel, waardoor er minder zitplekken aanwezig zijn. Er zijn wel een aantal tafels om gasten die hier willen eten te verwelkomen. La Mozza is nu bijna twee weken geopend. Eigenaren Andrew en Howe zijn blij met de keuze die zij hebben gemaakt om naar de Karel Doormanstraat te verhuizen. ''Er is meer aanloop op deze plek. We hopen via deze plek niet alleen onze vaste gasten maar ook nieuwe gasten te ontvangen.'' 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.