La Mozza, beter bekend als de eerste mozzarellabar van Rotterdam, is verhuisd. Het restaurant wat eerst te vinden was aan de Goudsesingel heeft hun nieuwe zaak geopend aan de Karel Doormanstraat. Na drie maanden gesloten te zijn geweest zijn de vaste klanten blij dat La Mozza weer open is en ze eindelijk weer hun broodjes kunnen eten.
Een nieuw begin
La Mozza was in eerste instantie een borrelplek waar je terecht kon voor mozzarellahapjes met een lekker drankje, maar door corona mocht er vanzelfsprekend niet meer geborreld worden en zijn zij hard getroffen. Toen de zaak een jaar te koop stond hebben Andrew en Howe besloten de zaak over te kopen en het over een andere boeg te gooien. La Mozza is toen omgetoverd tot broodjeszaak. Ondanks dat ze al snel op vaste bezoekers konden rekenen, was er toch onvoldoende doorloop bij hun locatie aan de Goudsesingel. ''Wij groeiden voornamelijk van mond-tot-mond reclame en mensen die hun vrienden meenamen. Op een gegeven moment zagen we dagelijks dezelfde mensen terugkomen en weinig nieuwe klanten.'' Daarom besloten zij de zaak aan de Goudsesingel te sluiten en op zoek te gaan naar een nieuwe locatie meer in het centrum.
De Italiaanse mozzarella
Foto: De Mozza Cheese Steak met rib-eye, mozzarella, jalapeños en huisgemaakte yoghurt-knoflooksaus loopt het hardst
Bij La Mozza staat nog altijd de gezelligheid, Italiaans genieten en uiteraard de mozzarella centraal. Toen Andrew en Howe de zaak overnamen, moesten zij nog even puzzelen over wat ze met de zaak wilden. Ze merkte al gauw dat de ingrediënten die La Mozza al gebruikte heel goed waren. De mozzarella en tomaten komen rechtstreeks van kleine boerderijen in Italië. Hiermee zijn zij nieuwe broodjes gaan ontwikkelen. Zo zijn de Chicken Pesto, een broodje met in pesto gemarineerde kip, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en rucola, en hun bestseller de Mozzarella Cheese Steak, een broodje met dungesneden ribeye steak, gesmolten mozzarella, zelfgemaakte frisse yoghurt-knoflooksaus en jalapeño's, ontstaan. Door deze broodjes groeide de populariteit van La Mozza snel en kregen zij in een korte tijd veel vaste klanten. Het hoofdingrediënt, mozzarella, willen zij nu ook nog gaan combineren met gerechten en producten uit andere landen.
Ik werd zelfs bijna uitgescholden omdat klanten onze broodjes hadden gemist.Andrew
Klein maar fijn

Foto: Andrew en Howe zijn trots op de nieuwe locatie aan de Karel Doormanstraat, waar veel bewoners, winkelend publiek en zakenlui wandelen
De vaste bezoekers van La Mozza zijn blij dat de broodjeszaak na drie maanden weer open is. Andrew werd zelfs bijna uitgescholden door klanten omdat de zaak zo lang dicht was. De lunchroom zit op de perfecte plek om een broodje af te halen tijdens een dagje shoppen of in de lunchpauze. Het pand is een stuk kleiner dan die op de Goudesingel, waardoor er minder zitplekken aanwezig zijn. Er zijn wel een aantal tafels om gasten die hier willen eten te verwelkomen. La Mozza is nu bijna twee weken geopend. Eigenaren Andrew en Howe zijn blij met de keuze die zij hebben gemaakt om naar de Karel Doormanstraat te verhuizen. ''Er is meer aanloop op deze plek. We hopen via deze plek niet alleen onze vaste gasten maar ook nieuwe gasten te ontvangen.''