Max en Tim Braams zijn een creatieve tweeling met een passie voor broodjes maken. Sinds een paar maanden zit hun broodjeszaak BUN op de Nieuwe Binnenweg. Voorheen kon je ze vinden op de Statenweg, maar wegens succes zijn ze verhuisd naar dit grotere pand.
BUN

Foto: Studio Unfolded
Voordat Max en Tim met BUN bezig waren, werkten ze allebei als bijbaantje bij De Pizzabakkert in Blijdorp. Ze wilden steeds liever hun eigen ding doen en zijn toen begonnen met broodjes maken bij De Pizzabakkert. Daar is het idee van BUN geboren. "Op de Statenweg deden we vooral afhaal en bezorging", vertelt Tim. "Nu in de nieuwe zaak hebben we veel meer zitplek en komen mensen ook echt hier lunchen. Ik moet zeggen dat ik niet heel stressbestendig ben, dus veel mensen in de zaak was eerst een beetje spannend. Nu kan ik er steeds meer van genieten. Als het lekker vol zit en iedereen geniet van onze broodjes, dan ben ik toch trots. Hier doe je het voor."
From scratch

Foto: Studio Unfolded
De broodjes van BUN worden vrijwel ‘from scratch’ gemaakt. "We maken nog net de mayonaise niet zelf", grapt Tim. "Dat is wel onze kracht", voegt Max toe. "Alles zelf maken kost veel tijd, maar de mensen waarderen dat. Ze komen ervoor terug. Ook krijgen ze bij ons echt waar voor hun geld. Het brood dat wij maken is redelijk plat, bijna een soort pitabroodjes. We doen er heel veel beleg op. Zo heb je niet alleen maar een hap brood." Er is voor ieder wat wils bij BUN. Zo hebben ze het Kip Extravaganza broodje met gekruide kippendijfilet, cheddar, truffelmayonaise, uiencompote en rucola. Ook zijn er genoeg veganistische opties, zoals het broodje vegan chorizo met tempeh uit de oven, tomaat, plantaardige citroenmayonaise, salsa verde en rucola. Daarnaast wil de tweeling ongeveer elke maand een speciaal broodje maken om hun klanten te blijven verrassen.
De toekomst

Foto: Studio Unfolded
Nu Max en Tim met hun zaak zijn verhuisd, hebben ze genoeg ideeën om BUN nog beter te maken. "We willen graag wat meer ontbijtopties op het menu zetten", vertelt Max. "Bijvoorbeeld een cinnamon bun of een special met ei in de hoofdrol. We zijn vanaf tien uur open, dus dan kunnen mensen ook daarvoor naar ons toekomen. Ook gaan we kijken of we in het weekend tot later open kunnen en dat mensen dan bij ons een drankje komen doen met bijvoorbeeld speciale mini buns erbij."
Vanwege de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk bij BUN zelf te eten. Zij zijn van woensdag t/m zondag geopend voor afhaal en bezorging.