Nieuwe seafood bar The Fish Market naar Rotterdam

In september opent The Fish Market aan de Binnenrotte. Hier eet je verse vis tegen schappelijke prijzen. De Buik ging alvast een kijkje nemen.

2 Aug 2016 Martijn van Gorsel

blogger Deze student Leisure Management heeft een passie voor thuis koken, lekker eten en gezelligheid.

Nieuwe seafood bar The Fish Market naar Rotterdam

In de oude vestiging van Sumo aan de Binnenrotte, opent in september The Fish Market. Heerlijke verse vis op een toplocatie. Wij spraken eigenaren Tim Law en Along Wu over hun plannen voor een seafood bar waar je terecht kunt voor een uitstekend stukje vis tegen schappelijke prijzen.

In Rotterdam zijn er weinig seafood bars. Zeker in het centrum zijn er weinig visrestaurants, waar je tegen een goede prijs wat kan eten. Op Kop van Zuid heb je natuurlijk Hotel New York en iedereen kent The Harbour Club, maar hier ga je niet zo snel heen voor de snelle hap. Tim Law en zijn partner Along Wu zagen hier een mooie kans voor een nieuw concept. In september openen ze The Fish Market, waar de beste verse vissen worden geserveerd tegen een schappelijke prijs. De vis wordt elke dag geleverd door Jan van As, er komt een oesterbar, warme en koude fruits de mer en ook voor de Britse klassieker fish & chips kun je terecht deze seafood bar. 


Tim en zijn partner hebben hun sporen verdiend in de horeca. Tim is opgegroeid in Katwijk. Na de Hogere Hotelschool heeft hij onder andere voor Robert Kranenborg gewerkt. Daarna ging hij aan de slag bij Hotel New York, deed hij catering bij Maison van den Boer en heeft hij bij ss Rotterdam gewerkt. Na ss Rotterdam kwam deze nieuwe uitdaging op zijn pad. Along is werkzaam geweest bij de Bokkedoorns als chef de parti en heeft samengewerkt met Ron Blaauw. Ook is hij werkzaam geweest in sterrenrestaurants zoals Halvemaan Vinkeles en Vrienden van Jacob. 


Het interieur van The Fish Market is robuust en industrieel. Neon licht en stalen balken zijn een belangrijk onderdeel van de sfeer. Wel kan je er heerlijk zitten in de grote leren banken en witte stoelen. Ook worden er in de zaak veel azuurgroene tegels geplaatst voor een warme uitstraling. Door de vernieuwing van de Binnenrotte krijgt The Fish Market een groot terras. Kersje op de taart zijn de vier grote homariums voor de kreeften en andere schelpdieren. Ook is een display waar de gasten hun vis zelf kunnen uitzoeken.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

chita stols 14 Sep 2016, 10:04

Dit restaurant is een grote tegenvaller gisteravond voor 200 euro zitten eten had me er veel van voorgesteld dit restaurant moet zich met fish en chips bezighouden en niet met kreeft

chita stols 14 Sep 2016, 10:06

Dit restaurant is een grote tegenvaller gisteravond voof 200 euro met twee personen wezen eten fish en chips hadden we beter kunnen eten maar kreeft bij dit restaurant is geen aanrader

Laurette De Snoo - van Seters 12 Feb 2017, 7:52

Heerlijk gegeten en een prima prijs kwaliteit verhouding. 3 oesters plus een glas wijn voor 9,50. Niet duur dus. Een aanrader voor iedere vis liefhebber. Leuk ingericht en erg toegankelijk

Lees ook deze verhalen
Deze heerlijke zaak krijgt een zusje, maar dat is geen restaurant

De Buik spreekt Nadja van Savor&Nosh over het nieuwe zusje op de Westewagenstraat, Savor&Nosh Patisserie & Deli.

In gesprek met Tom Tieleman van Bar Restaurant Tiel in Kralingen

Binnenkort opent Bar Restaurant Tiel in Kralingen. De Buik spreekt met eigenaar Tom Tieleman en licht alvast een tipje van de sluier op van deze nieuwe zaak.

Chez Jan komt met haar hotdogs naar Rotterdam Centraal

Chez Jan opent vanaf 15 oktober een eigen pop-up op Rotterdam Centraal. Wij hebben meer informatie over deze volgende stap van de gourmet hotdogmaker.