Op een moderne manier de Afghaanse keuken proeven bij Kite

Kite wordt een Afghaanse zaak met een moderne inrichting. De Afghaanse keuken gebruikt veel kruiden, maar maakt het niet te pittig. Een waar smakenparadijs.

30 Mrt 2018 Simone Swinkels

blogger Simone is student journalistiek. Ze wil zoveel mogelijk nieuwe restaurants uitproberen en een gezonde levensstijl aanhouden. Dat is geen gouden combinatie.

Op een moderne manier de Afghaanse keuken proeven bij Kite

De mensen bij elkaar brengen, dat is wat Ali wil bereiken met zijn nieuwe Afghaanse Restaurant Kite. De Afghaanse keuken gebruikt veel kruiden, maar maakt het niet te pittig. Het wordt het eerste restaurant van Ali.

Ali runt de zaak en zijn vader staat in de keuken om alle gerechten voor de gasten klaar te maken. “We willen mensen een gevoel van samenhorigheid geven. Dat doen we onder andere door foodsharing”, aldus Ali. Ook de naam Kite is gekozen met het oog op deze samenhorigheid. “Kite is de Engelse benaming voor vlieger. Bijna iedereen in Afghanistan vliegert. Ook al is de laatste 50 jaar niet altijd een fijne periode geweest, iedereen bleef vliegeren. Het brengt de mensen bij elkaar. Dat is wat ik met deze naam willen overbrengen”, vertelt Ali.

Westerse en Afghaanse mix

Ali heeft Afghaanse roots, maar woont al heel lang in Rotterdam. Ali: “We willen eigenlijk het Westerse mixen met Afghanistan. De Afghaanse gerechten worden westers geserveerd en ook ons restaurant ziet er niet uit als een standaard Afghaans restaurant. We willen dat het voor iedereen toegankelijk blijft.”

Ali probeert aan alles te denken. Over elk hoekje is nagedacht. “We willen dat mensen een luxe maar relaxte ervaring hebben. Dit doen we door verschillende hoekjes te creëren. Je kunt aan de bar, op een bankje of aan een tafel zitten. Ook willen we mensen de luxe bieden om tot ‘s avonds laat te kunnen eten. We houden doordeweeks dan ook de keuken tot elf uur open en in het weekend zelfs tot twaalf uur”, vertelt Ali. Zo nu en dan gaan zal er ook een DJ aanwezig zijn. Ali: “Aan de bar kun je plaatsnemen met een cocktail. Met de relaxte muziek op de achtergrond kun je hier je avond uit beginnen.”

Toekomstplannen

Als het diner goed loopt, is het plan om ook met de lunch open te gaan. Bovendien beschikt het restaurant ook over een terras, waar je met mooi weer plaats kunt nemen voor het diner. 

Ali hoopt in de tweede week van april Kite te openen op de Westblaak.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.

Van tap tot tafel: de culinaire verrassing van Kaapse Maria

Kaapse Maria aan de Mauritsweg heeft meer in de mars dan alleen de 24 taps met bier en ciders: verrassende gerechten en een gastvrije sfeer voor iedereen.