Plant-based op de Pannekoekstraat bij de Plantastic! Health Hub

Een gezonde ontmoetingsplek waar je naast gezond en lekker eten ook een steentje bij kunt dragen aan het milieu, door duurzame producten aan te schaffen.

5 Jul 2018 Joost Leeuwenhoek

blogger Student communicatie die naast zijn liefde voor muziek zijn voorliefde voor eten heeft weten door te zetten naar zijn stageplek. 75% van zijn inkomen wordt automatisch afgeschreven door Thuisbezorgd.nl, zonder enig schuldgevoel.

Plant-based op de Pannekoekstraat bij de Plantastic! Health Hub

Van een workshop vegan sushirolls maken tot het volgen van yogalessen. Bij de Plantastic! Health Hub kan het binnenkort allemaal, maar wel zonder het geitenwollensokkenimago wat vaak aan de term 'gezond' wordt gehangen. Eigenaren Tom Zwarts en Cilla Zwarts-Voogd zitten namelijk absoluut niet te wachten op dat label. Gezond bezig zijn moet gedeeld worden en daar is helemaal niks saais aan.

Health Hub

Zelf runnen Tom en Cilla verschillende bedrijfjes, waaronder een plantaardige lifestyle blog en een lijn van duurzame t-shirts. Het werd volgens hen tijd om alle verschillende bedrijven die ze hebben te bundelen en te laten samensmelten tot een overkoepelend concept. "Het is de bedoeling dat Rotterdam langzaamaan de groenste hotspot van Nederland wordt. Er is meer behoefte aan duurzaamheid, gezondheid, en lekkere, plantaardige voeding", vertelt Cilla. We zien het volgens de twee nog steeds onvoldoende terug in de horeca. Tom en Cilla zijn er echter van overtuigd dat Rotterdam klaar is voor een nieuwe, unieke plek. Een plek waar je niet alleen terecht kunt voor eten en drinken, maar waar ook allerlei informatie, inspiratie, voedingsadviezen en milieuvriendelijke non-foodkennis samenkomt.

Gezonde ontmoetingsplek

De ruimte wordt, als je het zou moeten opdelen, 75% eten en 25% winkel. En dat eten klinkt alvast uitstekend: dikke wafels met cashewcream, pannenkoeken met huisgemaakte dadelstroop, of stoere plantaardige burgers met 'bacon', om alvast maar iets te noemen. In het winkelgedeelte verkopen Tom en Cilla onder andere hun duurzame shirts, tassen en dierproefvrije verzorgingsproducten. En dit is nog niet alles. Boven de zaak is er een extra ruimte waar je yogalessen, een informatieve workshop van een chef, of een cursus food coaching kunt volgen. Wij zijn benieuwd, maar moeten nog even geduld hebben. Eind dit jaar, rond de wintermaanden november en december, verwachten Tom en Cilla hun 'gezonde ontmoetingsplek te kunnen openen in de buurt van de Pannekoekstraat.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Het culinaire slotakkoord van Marco Somer bij De Harmonie

Marco Somer en Sabine Kromkamp stoppen na deze kerst met De Harmonie. De Buik blikt terug met ze, en vooruit.

Bij de nieuwe Bar Kruk hoef (en wil) je straks niet meer weg

Klaartje van den Dool van Klaar Gemaakt opent binnenkort Bar Kruk, in Blijdorp. De kaart is gevuld met kleine gerechtjes en goede (alcoholvrije) wijnen.

Chez Jan opent de deuren van haar hotdogkiosk op Rotterdam Centraal Station

Chez Jan serveert vanaf nu haar hotdogs ook op Rotterdam CS. Snel, smakelijk en verkrijgbaar tot aan december naast spoor 2.