Plant-based op de Pannekoekstraat bij de Plantastic! Health Hub

Een gezonde ontmoetingsplek waar je naast gezond en lekker eten ook een steentje bij kunt dragen aan het milieu, door duurzame producten aan te schaffen.

5 Jul 2018 Joost Leeuwenhoek

blogger Student communicatie die naast zijn liefde voor muziek zijn voorliefde voor eten heeft weten door te zetten naar zijn stageplek. 75% van zijn inkomen wordt automatisch afgeschreven door Thuisbezorgd.nl, zonder enig schuldgevoel.

Plant-based op de Pannekoekstraat bij de Plantastic! Health Hub

Van een workshop vegan sushirolls maken tot het volgen van yogalessen. Bij de Plantastic! Health Hub kan het binnenkort allemaal, maar wel zonder het geitenwollensokkenimago wat vaak aan de term 'gezond' wordt gehangen. Eigenaren Tom Zwarts en Cilla Zwarts-Voogd zitten namelijk absoluut niet te wachten op dat label. Gezond bezig zijn moet gedeeld worden en daar is helemaal niks saais aan.

Health Hub

Zelf runnen Tom en Cilla verschillende bedrijfjes, waaronder een plantaardige lifestyle blog en een lijn van duurzame t-shirts. Het werd volgens hen tijd om alle verschillende bedrijven die ze hebben te bundelen en te laten samensmelten tot een overkoepelend concept. "Het is de bedoeling dat Rotterdam langzaamaan de groenste hotspot van Nederland wordt. Er is meer behoefte aan duurzaamheid, gezondheid, en lekkere, plantaardige voeding", vertelt Cilla. We zien het volgens de twee nog steeds onvoldoende terug in de horeca. Tom en Cilla zijn er echter van overtuigd dat Rotterdam klaar is voor een nieuwe, unieke plek. Een plek waar je niet alleen terecht kunt voor eten en drinken, maar waar ook allerlei informatie, inspiratie, voedingsadviezen en milieuvriendelijke non-foodkennis samenkomt.

Gezonde ontmoetingsplek

De ruimte wordt, als je het zou moeten opdelen, 75% eten en 25% winkel. En dat eten klinkt alvast uitstekend: dikke wafels met cashewcream, pannenkoeken met huisgemaakte dadelstroop, of stoere plantaardige burgers met 'bacon', om alvast maar iets te noemen. In het winkelgedeelte verkopen Tom en Cilla onder andere hun duurzame shirts, tassen en dierproefvrije verzorgingsproducten. En dit is nog niet alles. Boven de zaak is er een extra ruimte waar je yogalessen, een informatieve workshop van een chef, of een cursus food coaching kunt volgen. Wij zijn benieuwd, maar moeten nog even geduld hebben. Eind dit jaar, rond de wintermaanden november en december, verwachten Tom en Cilla hun 'gezonde ontmoetingsplek te kunnen openen in de buurt van de Pannekoekstraat.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.

By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?