Bier en vertier bij het nieuwe zusje van Bokaal: De Gele Kanarie

Ron de Jong en Dave Heijnen openen een nieuwe zaak aan de Goudsesingel: De Gele Kanarie. Naast zelf gebrouwen bier, staat hier ook spel en vertier centraal.

16 Jan 2018 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

  • 16 Jan 2018

Bier en vertier bij het nieuwe zusje van Bokaal: De Gele Kanarie

We hebben het al eens eerder gezegd: vrijwel alles wat horecaondernemer Ron de Jong en zijn compagnon Dave Heijnen aanraken, verandert in (geel) goud. De locatie van Bokaal was vroeger maar een dode hoek, Weena heeft de winderige plinten van het central district gezellig gemaakt en nieuwkomer PIX introduceerde het afgelopen jaar succesvol Spaanse pintxos. Drie succesvolle ondernemingen zijn wel genoeg toch? Niet als het aan Ron ligt. Vanaf het voorjaar komt er nog een zaak bij.

De gele kanarie,
Die staat op de bar.
Ik zit in de penarie,
Ja ik ben in de war.
De tapkraan gaat open,
Ze schenkt nog ‘ns in.
Ik ken niet meer lopen,
Maar ik heb het wel naar mijn zin.

('Leo, Gerard, Kees en Nico', De Marathon)

De Gele Kanarie 


De nieuwe zaak zal De Gele Kanarie gaan heten. “De naam is geïnspireerd op Martin van Waardenberg, de Rotterdamse cabaretier (o.a. bekend van Lunatik en De Marathon). Hij verwijst met een gele kanarie naar een biertje”, vertelt Ron. “De naam gele kanarie zorgt bij iedereen voor een grote glimlach”, vult compagnon Dave Heijnen aan. De naam verwijst ook naar de beleving die we in de nieuwe zaak kunnen gaan verwachten. Ron: “Een kanarie is een zangvogel. Tijdens het eten kun je akoestische livemuziek, live entertainment, bingo en pubquizzen verwachten. Dit is heel anders dan de mensen nu gewend van ons zijn bij bijvoorbeeld Bokaal.”

Bier en spijs paradijs 


Ron: “Bij De Gele Kanarie kun je ambacht en beleving verwachten.” Ze gaan bijvoorbeeld hun eigen bier brouwen. “Ambacht wordt hierdoor steeds belangrijker", gaat Ron verder. "Bij een bakkerij ruik je het zelfgemaakte brood, een slager slacht zijn eigen vlees en een bar? Die brouwt zijn eigen bier." Het eten is zonder poespas, goede gerechten, die veel mensen lekker zullen vinden. Dave: “We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. We willen van ontbijt tot diner goede, herkenbare gerechten gaan serveren.” 

De Gele Kanarie zal dus geen Bokaal 2.0 worden. Spel en vertier komt veel meer centraal te staan. Bovendien zal de zaak meer een huiskamergevoel oproepen. Zo komt er een open haard met grote relaxte stoelen. De tent is vanbinnen ook een stuk groter dan Bokaal. Op de vraag of horeca hem niet gaat vervelen antwoordt Ron: “Nee, het blijft juist een uitdaging. De vierde zaak in drie jaar tijd bewijst hoe booming Rotterdam is.” “Als je onderneemt in de horeca is dit juist hét moment om door te pakken”, vult Dave aan. 

Goudsesingel

Momenteel zijn ze nog volop aan het verbouwen, maar het plan is om in het voorjaar de deuren te openen aan de Goudsesingel 284. Precies op tijd voor het terrasseizoen, want de locatie beschikt over een groot terras (vergelijkbaar met dat van Bokaal) dat aan de zonkant ligt. Ron: “De locatie is een verbindingsstuk tussen de Meent/Pannekoekstraat en Oostplein met het Studenthotel. Mede door het beleid van Gemeente Rotterdam krijg je dit soort prachtige kansen om hoogwaardige horeca te exploiteren.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Nieuwe Mexicaanse eetplek Comedor opent in het Groot Handelsgebouw

Comedor komt voort uit de Mexicaanse cantina's. Dat gevoel moet gaan ademen door het eten en drinken, maar ook door de muziek en de kunst. Opent binnenkort

De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.